Tensiunea mai mică de 12 este mai eficientă în prevenția evenimentelor cardiovasculare decât tensiunea mai mică de 14
©
Autor: Airinei Camelia

Studiul, condus de Dr. Jing Li, M.D., Ph.D., a evaluat efectele unei strategii intensive de scădere a tensiunii arteriale asupra incidenței evenimentelor cardiovasculare majore în participanții cu risc cardiovascular crescut. În cadrul trialului ESPRIT, participanții au fost randomizați pentru a primi un tratament intensiv al tensiunii arteriale cu un obiectiv de mai puțin de 120 mm Hg sau un tratament standard, cu un obiectiv de sub 140 mm Hg pe o perioadă de trei ani. S-a prescris medicație antihipertensivă pentru a scădea tensiunea arterială în ambele grupuri.
După doi ani, grupul cu tratament intensiv a avut rezultate semnificativ mai bune decât cel cu îngrijire standard. Comparativ cu tratamentul standard, strategia de tratament intensiv a prevenit:
- 12% din atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale, procedurile de revascularizare, decesele din cauze cardiovasculare și spitalizările sau vizitele la urgențe pentru insuficiență cardiacă;
- 39% din decesele din cauze cardiovasculare;
- 21% din decesele din orice cauză.
Nu a existat o diferență semnificativă în evenimente adverse serioase de hipotensiune arterială, anomalii ale electroliților, căderi rezultând în răni, leziuni renale acute sau insuficiență renală.
Studiul ESPRIT a inclus 11.255 de adulți din China, cu o vârstă medie de 64,6 ani și diverse condiții de sănătate, precum istoric de accident vascular cerebral, boală coronariană anterioară și diabet de tip 1 sau 2.
Limitările studiului includ faptul că beneficiile cardiovasculare ale intervenției intensive au apărut după doi ani, în timp ce intervenția a durat doar trei ani, ceea ce ar putea subestima beneficiile. În plus, studiul a fost realizat în China, astfel încât rezultatele s-ar putea să nu fie generalizabile pentru persoane din alte grupuri rasiale și etnice sau țări.
Cercetările viitoare vor implica examinarea efectelor pe termen lung ale strategiei de intervenție intensivă pe durata perioadei de urmărire.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 17-11-2023 | creare: 17-11-2023 | Vizite: 663
Bibliografie
Reducing systolic blood pressure to less than 120 mm Hg reduced cardiovascular event risk, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/11/231113192126.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Sincronie atrioventriculară furnizată de un pacemaker wireless cu două camere
- Riscul de evenimente cardiovasculare majore este semnificativ mai mare în rândul bărbaților cu parodontită și disfuncție erectilă
- Valve mecanice vs. valve biologice: un avantaj clar în supraviețuirea pe termen lung
- Repararea inimilor cu venin de păianjen mortal (studiu)
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Lokren si Aspacardin
- E normal sa am teniunea 12 8 si cateodata 13 7 la 16 ani?
- Tensiune cauzata de emotii
- De 8 ani am probleme cu sforaitul
- Tensiune scazuta, scaun negru...
- Tensiunea arteriala
- Febra si tensiune mare
- Palpitatii dupa cafea
- Lipsa tensiune
- Tensiune arteriala mare