Consumul de cafea poate crește colesterolul „rău”, însă poate fi benefică pentru tensiune

©

Autor:

Consumul de cafea poate crește colesterolul „rău”, însă poate fi benefică pentru tensiune
Un studiu recent publicat în Scientific Reports de către cercetătorii din Hamburg, Germania, a evaluat efectele consumului de cafea asupra sănătății cardiovasculare. Populația studiată a constat din 9.009 participanți înscriși în Studiul de Sănătate a orașului Hamburg.
Participanții la studiu au fost împărțiți în trei cohorte în funcție de consumul lor de cafea: scăzut, moderat și ridicat. Cercetătorii au descoperit că consumul de cafea nu a fost asociat cu bolile cardiovasculare predominante în prezent, inclusiv insuficiența cardiacă și infarctul miocardic. Cu toate acestea, consumul mare de cafea a fost corelat cu niveluri mai ridicate de colesterol LDL și obezitate.

Consumul moderat spre mare de cafea a fost, de asemenea, invers corelat cu tensiunea arterială sistolică și diastolică. În general, studiul a demonstrat un rol neutru al cafelei asupra bolilor cardiovasculare majore, cu potențiale efecte de contrabalansare ale consumului de cafea asupra altor factori de risc.

sursa: News Medical
foto: Kateryna Kon/Shutterstock.com

Data actualizare: 28-03-2023 | creare: 28-03-2023 | Vizite: 371
Bibliografie
Despite raising LDL levels, coffee lowers systolic and diastolic blood pressure, link: https://www.news-medical.net/news/20230327/Despite-raising-LDL-levels-coffee-lowers-systolic-and-diastolic-blood-pressure.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cafeaua decofeinizată ar putea ajuta la sănătatea ficatului
  • Consumul de cafea asociat cu un risc mai mic de disfuncții erectile
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum