Studiu evidențiază provocările și oportunitățile cheie în tranziția persoanelor cu autism la vârsta adultă

©

Autor:

Studiu evidențiază provocările și oportunitățile cheie în tranziția persoanelor cu autism la vârsta adultă
Studiul condus de Institutul de Autism A.J. Drexel al universității americane Drexel evidențiază provocările și oportunitățile legate de tranziția tinerilor autiști către vârsta adultă. Aproximativ 1,2 milioane de tineri autiști vor atinge vârsta adultă în următorul deceniu, iar cercetarea subliniază problemele majore care îngreunează această tranziție, inclusiv întârzierile în diagnosticare, accesul limitat la servicii și listele de așteptare lungi.
Cercetătorii au organizat grupuri de discuții cu tineri adulți autiști, parteneri de îngrijire și profesioniști, identificând nevoia de sprijin sporit pentru navigarea sistemelor complexe de servicii și pentru integrarea persoanelor autiste în dezvoltarea acestor servicii.

Printre concluziile cheie se numără necesitatea unor sisteme de sprijin în navigarea prin colegi și a unor servicii personalizate pentru grupurile marginalizate, precum cei cu identități intersectate. De asemenea, s-a remarcat o discrepanță semnificativă în accesul la servicii între diferite locații geografice și dificultatea accesării programelor de beneficii, cum ar fi Venitul de Securitate Suplimentară.

Studiul recomandă prioritizarea cercetării axate pe evaluarea performanței sistemului la nivel populațional, îmbunătățirea livrării serviciilor pentru grupurile marginalizate și simplificarea ecosistemului de servicii pentru a sprijini mai eficient tranziția tinerilor autiști spre vârsta adultă.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 22-10-2024 | creare: 22-10-2024 | Vizite: 106
Bibliografie
Study highlights key challenges and opportunities in transitioning autistic individuals into adulthood, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/10/241017132052.htm

Image by Leeloo The First on Pexels
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Animalele de companie benefice pentru copiii cu autism (studiu)
  • O nouă descoperire privind bazele genetice ale autismului
  • Mișcările oculare ar putea sta la baza unor noi metode de diagnostic al autismului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum