Strategii de limitare a prescrierii de antipsihotice vârstnicilor cu demență

Strategii de limitare a prescrierii de antipsihotice vârstnicilor cu demență

©

Autor:

Strategii de limitare a prescrierii de antipsihotice vârstnicilor cu demență
Un studiu recent de la Columbia University Mailman School of Public Health, publicat în JAMA Network Open, arată că scrisorile de avertizare trimise de Medicare pot reduce în mod sigur prescrierea antipsihoticului quetiapină pentru pacienÈ›ii cu demență, fără a avea efecte adverse asupra sănătății acestora. Cercetarea, realizată în colaborare cu London School of Economics, Harvard T.H. Chan School of Public Health È™i Johns Hopkins University, a analizat datele Medicare ale sute de mii de adulÈ›i în vârstă cu demență.

Studiul a evaluat impactul scrisorilor de avertizare trimise medicilor care prescriau în mod frecvent quetiapină, cel mai popular antipsihotic din SUA. Rezultatele arată că utilizarea quetiapinei a scăzut cu 7% în rândul pacienÈ›ilor din aziluri È™i cu 15% în rândul celor care locuiesc în comunitate, fără a detecta efecte negative asupra funcÈ›iei cognitive, simptomelor comportamentale, depresiei sau rezultatelor metabolice, precum diabetul. De asemenea, s-a observat o îmbunătățire uÈ™oară a sănătății mintale È™i o scădere a riscului de deces în rândul pacienÈ›ilor care trăiesc în comunitate.

Aceste descoperiri sunt semnificative având în vedere riscurile bine cunoscute asociate cu antipsihoticele, inclusiv creÈ™terea în greutate, declinul cognitiv, căderile È™i decesul. Studiul sugerează că intervenÈ›iile bazate pe scrisori pot fi o metodă eficientă È™i sigură de a îmbunătăți îngrijirea persoanelor cu demență, având potenÈ›ialul de a fi adaptate È™i în alte contexte pentru a promova o îngrijire de calitate superioară.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 28-04-2024 | creare: 28-04-2024 | Vizite: 359
Bibliografie
National trial safely scaled back prescribing of a powerful antipsychotic for the elderly, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/04/240425131321.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antipsihoticele - cum funcÈ›ionează?
  • Copiii expuÈ™i prenatal la antipsihotice nu prezintă un risc crescut de tulburări de neurodezvoltare
  • Antipsihoticele cresc riscul de cancer de sân
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum