Spațiile verzi urbane promovează bunăstarea mentală și fizică

©

Autor:

Spațiile verzi urbane promovează bunăstarea mentală și fizică
Un studiu internațional al parcurilor și grădinilor constată că ecosistemele artificiale, precum parcurile sau grădinile urbane, pot avea un rol cheie pentru sănătatea umană. Studiul, publicat în Science Advances, arată că inclusiv marginile drumului contribuie la o serie de comunități microbiene importante, care sunt critice pentru susținerea serviciilor ecosistemice productive.

Parcurile și grădinile reprezintă majoritatea spațiilor deschise disponibile pentru activități recreative, cum ar fi sportul și implicarea socială, și joacă roluri importante în reducerea poluării, reducerea zgomotului și scăderea temperaturilor aerului. Mai mult, expunerea umană la microbii din sol s-a dovedit a fi benefică pentru sănătatea umană prin promovarea funcțiilor eficiente de imunoreglare și reducerea alergiilor. Studiul actual sugerează că spațiile verzi urbane sunt extrem de importante pentru promovarea bunăstării mentale și fizice.

Studiul a constatat că spațiile verzi susțin mulți microbi cu creștere rapidă care folosesc îngrășăminte și apă pentru irigații și care pot coloniza solurile goale, precum microorganisme capabile să îndepărteze azotul din canalizare și multe amibe care hrănesc bacteriile. Spațiile verzi din unele țări găzduiesc microbi care erau legați de agenții patogeni umani, cum ar fi listeria și difteria. „Lucrul cu adevărat interesant este că a existat o legătură puternică între produsul intern brut al unei țări și abundența microbilor care au cauzat boli umane”, spune co-autorul studiului, profesorul David Eldridge.

„Unul dintre motive ar putea fi o mai mare utilizare a antibioticelor în țările în curs de dezvoltare și, prin urmare, o rezistență mai mare la antibiotice controlată de microbi. Apa de canalizare care conține antibiotice este apoi utilizată pentru udarea spațiilor verzi. Deci, în timp ce parcurile sunt bune, există un avertisment că o parte din solul din aceste spații verzi urbane adăpostește unii dintre acești microbi toxici, în special în orașele mai sărace", continuă același cercetător. Studiul a constatat că până și marginile rutiere erau pline de microbi importanți.

Data actualizare: 15-07-2021 | creare: 15-07-2021 | Vizite: 317
Bibliografie
Every spot of green space counts, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/07/210712102235.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: