Slabire prin electrostimulare

©

Autor:

Slabire prin electrostimulare

Ce este electrostimularea?

Electrostimularea este o tehnologie folosita in medicina de aproximativ sapte decenii. Este o metoda sigura si simpla prin care micro-curentii actioneaza la nivelul musculaturii, stimulandu-i si punandu-i la "treaba".
La inceput, electrostimularea a fost folosita in recuperarea astronautilor dupa ce s-au intors din spatiu.

Electrostimularea
este privita ca un exercitiu de fitness, dar mai intensiv si mai pasiv. Aceasta tehnica a fost evaluata astfel 45 minute de electrostimulare echivalent cu 6-8 ore de gimnastica fara pauza.

Cum actioneaza electrostimularea?

Electrostimularea este utilizata in numeroase tratamente de la cele de inima la cele de neurologie. De asemenea, aceasta metoda este folosita si in domeniul fiziokinetoterapiei: afectiuni osoase, musculare, articulare, in tratamente recuperatorii si in curele de slabire.

Procedeul electrostimularii consta in aplicarea de electrolizi pe piele sustinuti de benzi elastice. Aparatul de electrostimulare genereaza impulsuri electrice care actioneaza in profunzime. Datorita programelor personalizate, intensitatea, durata, amplitudinea si frecventa sunt reglabile. In functie de acestea se obtine un masaj de relaxare, un tratament mai profund anticelulitic sau poate contribui la cresterea masei musculare.
In cazul siluetei, electrotimularea tonifica, catifeleaza si intinde pielea; in plus, topeste stratul adipos.

S-a constat ca primele efecte vizibile apar dupa trei sedinte consecutive. Prin electrostimulare se poate obtine acelasi rezultat cu cel din urma unei liposuctii, dar dupa 25 de sedinte.

Este indicat ca electrostimularea sa fie urmata de o dieta si prin consumarea a cel putin 2 litri de apa pe zi.

Care sunt beneficiile electrostimularii?

Prin electrostimulare s-au observat urmatoarele efecte: elimina celulita, reduce stratul de grasime, tonifica muschii, creste metabolismul, circulatia sangvina, pielea devine elastica si catifelata.

Electrostimularea
NU este recomandata femeilor insarcinate, persoanelor cu tensiune arteriala rdicata, cele care au tije metalice sau stimulatoare electronice, cele care sufera de astm si celor diabetice.

Data actualizare: 31-10-2013 | creare: 25-08-2009 | Vizite: 9388
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum