SINUVA – implantul pe bază de corticosteroizi pentru polipii nazali

©

Autor:

SINUVA – implantul pe bază de corticosteroizi pentru polipii nazali
Compania Intersect ENT a dezvoltat implantul SINUVA pentru tratarea polipilor nazali la adulții care au suferit anterior intervenții chirurgicale la nivelul sinusurilor. Dispozitivul eliberează furoat de mometazonă, un corticosteroid, pentru a reduce inflamația, direct la nivelul polipilor.
SINUVA vine ca o alternativă pentru pacienții care au beneficiat de management medical standard și care nu vor să mai repete intervenția chirurgicală.

Eficacitatea implantului SINUVA a fost testată în cadrul unui studiu numit RESOLVE II, pe un eșantion de aproximativ 300 de pacienți cărora le-a fost indicată operația repetată la nivelul sinusurilor. Pacienții care au beneficiat de SINUVA au prezentat o reducere semnificativă statistic față de valoarea inițială după 90 de zile, mai exact o reducere cu 74% a extinderii bolii, dar și o reducere semnificativă față de valoarea inițială după 30 de zile în ceea ce privește obstrucția/congestia nazală.

Participanții din grupul de studiu activ au prezentat astfel după 90 de zile o reducere a obstrucției sinusale, reducerea simptomelor de obstrucție nazală, îmbunătățirea mirosului și reducerea necesității unei intervenții chirurgicale.

SINUVA este fabricat din polimeri bioabsorbabili ce se înmoaie în timp. Pe măsură ce implantul se înmoaie și polipii se micșorează, implantul poate fi îndepărtat.

Sursa: MedGadget
Foto: MedGadget

Data actualizare: 21-02-2020 | creare: 10-04-2018 | Vizite: 7432
Bibliografie
(1) SINUVA, a Corticosteroid Releasing Sinus Implant, Now Available for Nasal Polyps, link: https://www.medgadget.com/2018/04/sinuva-a-corticosteroid-releasing-sinus-implant-now-available-for-nasal-polyps.html
(2) https://www.sinuvahcp.com/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipertrofia adenoidiană are cauze genetice și virale, potrivit unui nou studiu
  •