Sindromul de epuizare profesionala, in crestere

Data publicării: 20-03-2007

Din ce in ce mai multe persoane cu functii de conducere vin la consultatii acuzand oboseala cronica, surmenaj, stari de depresie, a declarat, pentru ROMPRES, dr. Bogdana Tudorache, de la Spitalul de psihiatrie "Al.Obregia".
 Studii recente au evidentiat accentuarea sindromului de epuizare profesionala, in special la persoane cu functii de conducere, a precizat ea.
 Dr. Tudorache a subliniat ca, de obicei, aceste stari apar ca urmare a stresului permanent  si neintelegerilor la locul de munca sau a unor evenimente care afecteaza negativ sanatatea fizica si psihica. Ea a spus ca aceste stari sunt prezente mai ales la persoane in ascensiune profesionala, in cazul unor activitati neplacute, nepotrivite, fara motivare sau in cazul schimbarilor frecvente.
 Specialistul recomanda persoanelor aflate in situatiile mentionate sa accepte responsabilitatile cu oarecare detasare, sa-si descopere resursele interioare, sa comunice cu prietenii, sa nu lupte singure, sa aiba un cerc social cu care sa discute si care sa le ajute. Aceste persoane trebuie sa priveasca situatia cu realism, sa fie mai flexibile, sa faca multa miscare.
 "La noi la cabinet aceste persoane se prezinta cu o simptomatologie psihiatrica, respectiv anxietate, simptom depresiv, care are la baza acest sindrom", a mai spus dr. Bogdana Tudorache.

 

Sursa: Rompres

20-03-2007, Vizualizari 1832
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.