Simptomele timpurii ale COVID-19 diferă în funcție de grupele de vârstă, spun studiile

Simptomele timpurii ale COVID-19 diferă în funcție de grupele de vârstă, spun studiile

©

Autor:

Simptomele timpurii ale COVID-19 diferă în funcție de grupele de vârstă, spun studiile

Un nou studiu realizat de către King‘s College London ÅŸi publicat în The Lancet Digital Health, susÅ£ine că simptomele unei infecÈ›iei precoce cu COVID-19 diferă în funcÈ›ie de grupele de vârstă ÅŸi de sex, bărbaÅ£ii având simptome diferite în comparaÈ›ie cu femeile din stadiile incipiente ale infecÈ›iei.
Cercetătorii susÅ£in că aceste diferenÅ£e sunt mai observabile privind grupa de vârstă între 16 ÅŸi 59 de ani, comparativ cu grupele de vârstă de aproximativ 60 până la 80 de ani È™i peste.


În urma unei aplicaÅ£ii create numită ZOE COVID Symptom Study, orice persoană înscrisă este invitată să raporteze orice simptom nou specific infecÅ£iei Covid-19. Datele din această aplicaÅ£ie s-au înregistrat în perioada 20 aprilie - 15 octombrie 2020.


Astfel, cercetătorii au putut să depisteze semnele timpurii ale infecÅ£iei cu Covid-19. AplicaÅ£ia a colectat date privind vârsta, sexul ÅŸi condiÅ£iile de sănătate, demonstrând astfel că simptomele sunt diferite în funcÅ£ie de grupa de vârstă.


Cele mai importante simptome pentru depistarea timpurie a COVID-19, în general, au inclus:


Cercetătorii susţin că pierderea mirosului nu a fost un simpotom semnificativ la persoanele peste 60 de ani, nefiind deloc relevant la subiecţii peste 80 de ani.


Diareea, un alt simpto timpuriu, a fost relevant pentru grupele de vârstă între 60 ÅŸi 80 de ani, sau chiar peste 80 de ani. Febra, deÈ™i este un simptom foarte cunoscut al bolii, nu a fost depistat timpuriu în niciun grup de vârstă.


BărbaÈ›ii au fost mai predispuÈ™i să raporteze dificultăți de respiraÈ›ie, oboseală, frisoane È™i fiori, în timp ce femeile au fost mai predispuse să raporteze pierderea mirosului, dureri în piept È™i tuse persistentă.


În urma acestor rezultate, cercetătorii recomandă actualizarea condiÅ£iilor de testare, astfel încât acest lucru va permite preluarea cazurilor mai devreme, mai ales în faÈ›a noilor variante care sunt mult mai transmisibile.


Dr. Liane dos Santos Canas susÅ£ine că în UK doar câteva simptome sunt folosite pentru a recomanda autoizolarea È™i testarea ulterioară.


Testarea cât mai rapidă, la câteva zile după ce ne simÅ£im rău, conduce către posibilitatea detectării mai rapide de noi cazuri Covid-19 pozitive. Cercetătorii acestui studiu încurajează ca testarea oamenilor să fie personalizată în funcÅ£ie de fiecare subiect, precum vârsta.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 05-08-2021 | creare: 05-08-2021 | Vizite: 428
Bibliografie
Early COVID-19 symptoms differ among age groups, research finds, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/07/210730165439.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • COVID-19 poate determina È™i afectare renală
  • Manifestări gastrointestinale în infecÈ›ia COVID-19 (transmiterea virusului pe cale fecal-orală)
  • Fără simptome È™i testat COVID pozitiv - mai am motive de îngrijorare?
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum