Simptomele timpurii ale COVID-19 diferă în funcție de grupele de vârstă, spun studiile

©

Autor:

Simptomele timpurii ale COVID-19 diferă în funcție de grupele de vârstă, spun studiile

Un nou studiu realizat de către King‘s College London şi publicat în The Lancet Digital Health, susţine că simptomele unei infecției precoce cu COVID-19 diferă în funcție de grupele de vârstă şi de sex, bărbaţii având simptome diferite în comparație cu femeile din stadiile incipiente ale infecției.
Cercetătorii susţin că aceste diferenţe sunt mai observabile privind grupa de vârstă între 16 şi 59 de ani, comparativ cu grupele de vârstă de aproximativ 60 până la 80 de ani și peste.


În urma unei aplicaţii create numită ZOE COVID Symptom Study, orice persoană înscrisă este invitată să raporteze orice simptom nou specific infecţiei Covid-19. Datele din această aplicaţie s-au înregistrat în perioada 20 aprilie - 15 octombrie 2020.


Astfel, cercetătorii au putut să depisteze semnele timpurii ale infecţiei cu Covid-19. Aplicaţia a colectat date privind vârsta, sexul şi condiţiile de sănătate, demonstrând astfel că simptomele sunt diferite în funcţie de grupa de vârstă.


Cele mai importante simptome pentru depistarea timpurie a COVID-19, în general, au inclus:


Cercetătorii susţin că pierderea mirosului nu a fost un simpotom semnificativ la persoanele peste 60 de ani, nefiind deloc relevant la subiecţii peste 80 de ani.


Diareea, un alt simpto timpuriu, a fost relevant pentru grupele de vârstă între 60 şi 80 de ani, sau chiar peste 80 de ani. Febra, deși este un simptom foarte cunoscut al bolii, nu a fost depistat timpuriu în niciun grup de vârstă.


Bărbații au fost mai predispuși să raporteze dificultăți de respirație, oboseală, frisoane și fiori, în timp ce femeile au fost mai predispuse să raporteze pierderea mirosului, dureri în piept și tuse persistentă.


În urma acestor rezultate, cercetătorii recomandă actualizarea condiţiilor de testare, astfel încât acest lucru va permite preluarea cazurilor mai devreme, mai ales în fața noilor variante care sunt mult mai transmisibile.


Dr. Liane dos Santos Canas susţine că în UK doar câteva simptome sunt folosite pentru a recomanda autoizolarea și testarea ulterioară.


Testarea cât mai rapidă, la câteva zile după ce ne simţim rău, conduce către posibilitatea detectării mai rapide de noi cazuri Covid-19 pozitive. Cercetătorii acestui studiu încurajează ca testarea oamenilor să fie personalizată în funcţie de fiecare subiect, precum vârsta.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 05-08-2021 | creare: 05-08-2021 | Vizite: 435
Bibliografie
Early COVID-19 symptoms differ among age groups, research finds, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/07/210730165439.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • COVID-19 poate determina și afectare renală
  • Manifestări gastrointestinale în infecția COVID-19 (transmiterea virusului pe cale fecal-orală)
  • Fără simptome și testat COVID pozitiv - mai am motive de îngrijorare?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum