Simptomele de anxietate socială și relația lor cu ideea suicidară și simptomele depresive la adolescenți

©

Autor:

Simptomele de anxietate socială și relația lor cu ideea suicidară și simptomele depresive la adolescenți
Studiul condus de Universitatea East Anglia investighează legătura dintre anxietatea socială la adolescenți și apariția ulterioară a gândurilor suicidare și a simptomelor depresive. Dr. Kenny Chiu, conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică și Terapii Psihologice, subliniază că Tulburarea de anxietate socială (TAS) debutează adesea în adolescență și se manifestă prin teama intensă și disconfortul în situațiile sociale, putând evolua către probleme grave de sănătate mintală dacă nu este adresată.
Rezultatele studiului indică o legătură semnificativă între simptomele de anxietate socială timpurii și intensificarea simptomelor depresive și a gândurilor suicidare la doi ani distanță, subliniind necesitatea intervențiilor timpurii. Profesorul Argyris Stringaris de la University College London și Dr. Eleanor Leigh de la Universitatea Oxford accentuează rolul crucial al anxietății sociale în persistența simptomelor depresive.

Această cercetare longitudinală accelerată a inclus peste 2.400 de tineri cu vârste între 14 și 24 de ani din Londra și Cambridgeshire, monitorizați pe parcursul a doi ani. Datele analizate provin din setul de date al cohortei NSPN (Neuroscience in Psychiatry Network), finanțat de Wellcome Trust.

Studiul reprezintă o colaborare între Universitatea East Anglia, University College London și Universitatea Oxford, fiind publicat în JCPP Advances. Acesta se bazează și pe o recenzie meta-analitică anterioară care a evidențiat lipsa cercetărilor longitudinale privind relația dintre anxietatea socială și gândurile suicidare la adolescenți.

sursa: EurekAlert

Data actualizare: 10-06-2024 | creare: 10-06-2024 | Vizite: 169
Bibliografie
New study reveals links between social anxiety, depression and suicidal thoughts in adolescents, link: https://www.eurekalert.org/news-releases/1047354
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ketamina ca alternativă terapeutică pentru adolescenții cu depresie rezistentă la tratamente
  • Semne de depresie ale copilului
  • Un număr tot mai mare de adolescenți sunt diagnosticați cu depresie
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum