Sex in apa

©

Autor:

Sex in apa
A face sex in apa poate fi o experienta invioratoare, interesanta dar si neplacuta daca nu luati in considerare anumite aspecte esentiale (protectie pentru sex in apa, locatie, pericolele practicarii sexului in apa) . Un lucru e sigur: libertatea de miscarea in apa este mai mare, miscarile sunt mai usoare, nuditatea ofera experientei sexuale o nota de senzualitate aparte.
Aspecte specifice – important de stiut pentru o experienta pozitiva a sexului in apa!

Sex in apa dar luati-va masuri de protectie adecvate!

Nu va bazati pe protectia unui prezervativ din latex cand vine vorba de desfasurarea unui act sexual in mediul acvatic: temperatura ridicata a apei, chimicalele (cum ar fi clorul din piscina, jacuzzi) afecteaza durabilitatea prezervativului.
Prezervativele nu sunt fabricate si testate sa reziste in conditii de umiditate ridicata, caldura, chimicale, majoritatea dintre ele avand inscriptionat pe cutie un mesaj prin care se absolva de orice responsabilitate daca prezervativul este folosit in alte conditii decat sex vaginal intr-un mediu non-acvatic.
Apa dintr-un jacuzzi, cada cu bule sau cu apa fierbinte creste riscul ruperii acestuia. Prezervativele din latex sunt extrem de vulnerabile la rupere in cazul in care intra in contact cu substante pe baza de ulei: lubrifianti, creme de protectie solara, lotiuni de corp, ulei de baie, ulei de masaj, spuma de baie, sapunuri, sampon, etc.
Un alt motiv pentru care un prezervativ ar esua ca si metoda de protectie in timpul unui act sexual este alunecarea acestuia de pe organul genital masculin, fie datorita unei fisuri, plasarii defectuoase dar si datorita unei probleme cu erectia (de exemplu cand temperatura apei este prea mica, momente scurte de flaciditate care reduc aderenta prezervativului).

Alte metode contracetive si de protectie si eficienta lor pentru sex in apa:
-metode de contraceptie hormonale - nici una dintre aceste metode nu va va proteja si impotriva BTS;
-metode de contraceptie permanente – cum ar fi vasectomia sau ligaturarea trompelor nu vor oferi protectie impotriva BTS;
-metode de contraceptie cu spermicide nu sunt recomandate pentru desfasurarea unui act sexual in apa – spermicidul introdus in vagin, va fi spalat treptat de cantitatea ridicata de apa ce intra in vagin si astfel eficienta sa scade semnificativ;
-diafragme sau protectie cervicala nu sunt indicate pentru a oferi protectie in cazul sexului in apa; mai mult decat atat nu este recomandat ca femeia sa faca baie fara sa-si scoata diafragma, deoarece apa poate muta dispozitivul din pozitia sa critica sau chiar sa spele spermicidul aferent;
-buretele cu spermicide – nu este recomandat sa practicati sexul in apa daca beneficiati de protectia contraceptiva a unui burete zilnic cu spermicide, datorita riscului de diluarea a acestuia in urma patrunderii apei in vagin;
-prezervativul feminin – reprezinta o metoda recomandata pentru practicarea sexului in apa deoarece:
# modelul si structura sa permit o insertie perfecta in vaginul fmeii, fara riscul de a aluneca in afara, de a patrunde apa in vagin sau intre peretele vaginal si prezervativ;
# materialul din care este confectionat are la baza un material de origine poliuretanica, si nu latex. Astfel rezistenta sa este mai mare, durabilitatea mai mare – lubrifiantii pe baza de ulei sau substantele intalnite in apa nu vor produce fisurarea/ ruperea prezervativului. Atentieprezervativele masculine din material poliuretanic nu sunt la fel de rezistente, ele au o rata de rupere mai ridicata decat cele din latex, diferenta competitiva constand in pozitionare (intern, extern).
# prezervativele feminine sunt lubrifiate atat la interior cat si la exterior, asigurand o lubrifiere perfecta si in timpul actului sexului intr-un mediu cu umiditate foarte ridicata.

Sexul in apa si lubrifiantii vaginali

Daca va ganditi ca apa din jurul vostru ar trebui sa asigure un ajutor suficient pentru lubrifiere, de fapt efectul este invers: apa spala lubrifiantul natural al vaginului, fapt ce poate duce la un act sexual dureros (datorita frictiunii, dificultatii de penetrare etc) .
In acest caz un ajutor binevenit sunt lubrifiantii vaginali sintetici care vor ajuta sa atingeti placeri orgasmice in timpul actului sexual in apa. Apa va spala orice lubrifiant vaginal natural si pe cel aferent prezervativului, determinand uscarea prezervativului. O lubrifiere redusa in timpul unui contact sexual sub apa poate conduce la neplaceri fizie dar si la un risc mai mare de rupere a prezervativului. Pentru a evita aceste probleme se recomanda folosirea unor lubrifianti pe baza de ulei sau silicon (non- water based lubricant) .
*lubrifiantii pe baza de ulei vor distruge latexul si vor determina fisurarea prezervativului – cititi eticheta cu atentie – chiar daca apare mentiunea ca poate fi folosit in timpul sexului in apa, sa fiti atenti sa nu fie pe baza de ulei (oil-based lubricant) ;
*lubrifiantii pe baza de silicon sunt mult mai siguri si rezistenti la apa, fiind siguri chiar si in cazul utilizarii prezervativelor din latex ; siliconul este o substanta sintetica ce isi mentine mai mult timp calitatile ce permite alunecarea usoara in timpul frictiunii, nu este solubil in apa, nu are reactii secundare in contact cu pielea (daca nu are alti aditivi) si nu este absorbit de piele. Insa sunt mai greu de curatat de pe o suprafata textila, datorita insolubilitatii in apa.
Puteti utiliza lubrifiant pe baza de ulei cu un prezervativ (pentru protectia impotriva BTS) doar daca partenera foloseste si pilule contraceptive.

Locatie : bineinteles in apa...

In piscina?
O piscina publica ar prezenta numeroase riscuri legate de sanatate (datorita bacteriilor, microbilor) . In ceea ce priveste piscina proprie, clorul si substantele chimice necesare pentru purificarea apei pot provoca iritatii sau infectii ale vaginului.
De asemenea va reamintim ca sexul in locuri publice este ilegal.

In cada/ dus?
Cada poate fi o locatie putin incomoda (datorita spatiului redus si limitare in miscari, pozitii), insa in ceea ce priveste cabina de dus, acesta poate fi un loc favorabil pentru sex in apa, in picioare. Pozitia voastra va impiedica patrundere apei in vagin. In ceea ce priveste siguranta practicarii sexului sub dus trebuie sa va asigurati masurile de protectie necesare si pe cele de siguranta (impotriva alunecarii picioarelor, un obiect solid de care sa va sprijiniti) .

In aer liber?
Apa sarata este daunatoare tesutului vaginal. In cea ce priveste apa unui lac, mare, ocean, nisipul reprezinta un factor problematic. Puteti initia un preludiu senzual in apa si apoi sa continuati intr-un loc uscat si confortabil (eventual o patura) .
Avand in vedere ilegalitatea desfasurarii unui act sexual in locuri publice este necesar sa fiti foarte atenti si precauti.

Sex in apa si riscuri in ceea ce priveste sanatatea

Apa in sine nu reprezinta o problema, insa ceea ce se afla in ea, da. Sare, clor, bacterii, microbi, impuritati, alte substante chimice sunt introduse in vagin prin miscarea corporala din timpul actului sexual. Acestea pot conduce la iritatii, infectii si chiar contactarea unor boli venerice.
In ceea ce priveste cazile cu apa termala, jacuzzi, exista anumite impuritati care nu sunt complet eliminate prin aditia de clor in apa pentru tratare, chiar daca sunt folosite cantitatile standard pentru acest lcuru. Mai mult decat atat clorul distruge flora vaginala si schimba Ph-ul natural al vaginului conducand la infectii.
Daca apa unei mari sau a unui ocean vi se pare potrivita pentru a va stinge pasiunea, chiar daca aici nu exista pericole chimice, trebuie sa fiti atente/ti caci apa naturala, in special cea statuta, dezvolta o serie de bacterii si amibe care pot patrunde in vaginul femeii si produce infectii ale tractului urinar.
Femeile sunt mai susceptibile la infectii in timpul sexului in apa datorita diferentelor anatomice, fata de masculi (permit pastrarea corpurilor straine, adiferitelor substante in interiorul vaginului, agravand situatia) . De asemenea frictiunea din timpul sexului (datorita lipsei unei lubrifieri naturale, corespunzatoare) poate determina vatamari, iritatii ale peretului vaginal. Aceste rani deschise cred sansele considerabil in contactarea unor BTS.

Pentru a evita eventualele vatamari ale tesutului vaginal se recomanda miscari blande, delicate, asigurand astfel si protectia trompelor lui Fallopio (ce se pot infecta datorita impingerii repetate, puternice a apei prin cervix- canalul prin care patrund spermatozoizii in uter) .

Adevarat sau fals despre sex in apa?

>> Nu va lasati pacalite/ti de conceptia gresita conform careia o femeie nu poate ramane insarcinata dupa practicarea unei partide de sex in apa. Apa nu va functioneaza ca si contraceptiv niciodata, deoarece nu contine spermicide care ar putea distruge sperma sau care sa impiedice fecundarea unui ovul. Odata ce sperma a fost ejaculata in vagin, procesele de deplasare a spermatozoizilor si fecundare a ovulelor sunt aceleasi ca in cazul unui act sexual normal.
Ma mult decat atat apa favorizeaza o deplasare mai rapida si mai profunda a spermatozoizilor catre cervixul femeii, contribuind astfel la cresterea sanselor ca aceasta sa ramana insarcinata.

>> Temperatura mare nu distruge spermatozoizii, cel putin nu in totalitate, permitand unui numar suficient din cei 200 -500 milioane de spermatozoizi eliminati intr-o sperma sanatoasa din punct de vedere medical, sa supravietuiasca; in final nu este necesar decat unul singur pentru a fecunda un ovul.

>> Poate o femeie sa ramana insarcinata daca un barbat ejaculeaza in apa in care se afla si ea?
Teoretic, nu. Daca ejacularea are loc in apa fierbinte atunci o parte din spermatozoizi sunt distrusi (supravietuiesc doar cateva minute), daca apa mai contine si alte substante chimice (jacuzzi, piscina cu apa fierbinte, bule de aer, clor, sapun si alte substante de curatat, acestia nu vor supravietui mai mult de cateva secunde, iar sansele ca acestia sa calatoreasca prin apa catre vaginul unei femei sunt destul de mici. Mai mult decat atat daca femeia respectiva nu a avut un contact sexual in apa sau foarte recent (pentru ca sa fie prezent o anumita dilatatie a vaginului), spermatozoizii ajung pe labii si exista sanse foarte mici, aproape nule ca acestia sa patrunda in vagin si sa ajunga pana la cervixul femeii (conform declaratiei Asociatiei Americane de Conceptie si Sarcina) .

>> BTS (bolile cu transmitere sexuala) pot fi raspandite indiferent daca sexul se produce in apa sau intr-un mediu uscat, indiferent de temperatura apei. Acest lucru inseamna ca este important sa folositi metode de contraceptie care sa ofere si protectie contra bolilor cu transmitere sexuala.
Chiar daca exista metode hormonale de contraceptie (de genul pilulelor contraceptive) care va pot proteja impotriva unei sarcini nedorite, acestea nu ofera protectie contra BTS. De asemenea practicarea sexului in apa creste riscul de producere a unor infectii la nivelul tractului urinar sau a florei vaginale.
Pe de alta parte, desi prezervativele sunt cele care va pot oferi protectie pentru BTS, garantia oferita de acestea este destul de mica datorita riscurilor numeroase de deteriorare datorita temperaturilor ridicate, clor, diverse substante chimice, reactiei anumitor produse pe baza de ulei in apa (de ex: lubrifianti, creme de corp, lotiuni pentru bronzat, pentru protectie solara, spuma de baie etc) . La acestea se adauga si riscul alunecarii prezervativului si pierderii protectiei in timpul actului sexual, fara a realiza acest lucru imediat.

Concluzie:

Dupa ce ati parcurs acest articol probabil veti considera ca este un articol contra sexului in apa. Insa scopul sau era de a va furniza suficiente informatii pentru a va asigura ca veti avea parte de o experienta pozitiva, placuta, ca acest aspect exotic al vietii sexuale necesita o anumita planificare daca tineti la sanatatea dvs.

Daca insa veti considera ca indicatiile date va creeaza un deranj prea mare, nu incercati sa pacaliti natura si sa mizati pe credinta ca “ Nu mi se va intampla tocmai mie! Nu de prima data!”. Incercati in schimb sa aveti in vedere un preludiu intr-un mediu acvatic , ca mai apoi sa va bucurati de placerea sexuala intr-un mediu uscat si confortabil (atentie insa, si aici aveti nevoie de contraceptie si protectie !) .

Data actualizare: 28-01-2012 | creare: 15-03-2010 | Vizite: 39232
Bibliografie
Practicati sexul protejat in apa -link:
https://www.askmen.com/dating/love_tip_400/424b_how-to-have-sex-in-water.html

Mituri in ceea ce priveste sexul sub apa si conceptii gresite despre jacuzzi -link:
https://contraception.about.com/od/contraceptionmyths/p/watersexmyths.htm

Cum sa va protejati sanatatea daca practicati sex in apa -link:
https://www.ehow.com/how_5343365_sex-water.html

Ghid de contraceptie si sex sigur in apa -link:
https://contraception.about.com/od/additionalresources/ss/watersex.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum