Greșeli frecvente pe care un bărbat le face în pat (și cum să le eviți)

©

Autor:

Greșeli frecvente pe care un bărbat le face în pat (și cum să le eviți)

Activitatea sexuală, fie că este vorba de un act cu penetrare ori de unul fără penetrare (sex oral) oferă multiple beneficii extrem de surprinzătoare omului, îmbunătățind practic multe dintre aspectele vieții sale. Persoanele active sexual prezintă riscuri mai mici de a dezvolta afecțiuni cardiace, în timp ce musculatura poate fi mult mai bine consolidată. Sexul contribuie și la creșterea libidoului sau arderea caloriilor. Tocmai de aceea, sexul a devenit o parte importantă din viața fiecăruia, nemaifiind doar o modalitatea de reproducere. (1)
Cu toate acestea, un act sexual trebuie să se desfășoare în toate fazele sale, atingerea plăcerii fiind posibilă doar dacă se ajunge la etapa orgasmului. Din cauza anumitor afecțiuni, a stresului, a unei vieți nesănătoase sau a unor greșeli comise în pat, sexul poate fi întrerupt înainte de a se ajunge la orgasm, în astfel de cazuri anxietatea și dezamăgirea urmând a fi singurele reacții resimțite. Pentru ca ambii parteneri să fie satisfăcuți este necesar în primul rând ca aceștia să înțeleagă fiecare nevoile celuilalt și să comunice, astfel încât greșelile comise de unul dintre parteneri să fie evitate. Pentru a înțelege mai bine cum poate o simplă conversație să îndrepte greșelile comise în pat, facem o scurtă prezentare a celor mai comune greșeli pe care un bărbat le face în pat. (2) (4)

  • Nu păstrează o igienă intimă optimă. Nimeni nu își dorește să aibă parte de un act sexual cu un bărbat care nu se spală ori care emană mirosuri greu de suportat. Un duș înainte de a începe actul sexual este absolut necesar, pentru a nu îți pune partenera într-o situație neplăcută. (3)

 

  • Nu își dorește să utilizeze prezervativ. Protecția este extrem de importantă, în mod special în cazul întreținerii unui raport sexual cu un partener nou. Numărul bărbaților care nu sunt dispuși să utilizeze un prezervativ este unul îndeajuns de mare, aceștia considerând că plăcerea produsă fără acest mijloc de protecție este mai mare. Cu toate acestea, există un risc crescut de a dezvolta o boală cu transmitere sexuală, chiar dacă partenerul nu cunoaște faptul că ar fi purtător al unui virus. De asemenea, în urma unui contact sexual neprotejat se poate ajunge la o situație uneori nedorită, aceea de apariție a unei sarcini. Deoarece bărbatul este cel responsabil pentru protecție, el fiind purtător al prezervativului, tot el trebuie să fie cel care să evite situațiile unor raporturi sexuale neprotejate. (5) (8)


  • Trece peste preludiu. Deși în cazul bărbaților excitarea se produce mult mai rapid, o femeie are nevoie de mai mult timp pentru a putea fi pregătită pentru un act sexual. Tocmai de aceea, bărbatul nu trebuie să treacă peste prima și a doua fază a actului sexual, provocarea și excitarea. Săruturile pasionale poartă un rol extrem de important, romantismul și senzualitatea fiind esențiale în pat. Deoarece femeile sunt diferite și au preferințe diferite, este important să cunoașteți ceea ce partenera își dorește. (4) (5)


  • Se așteaptă ca partenera să aibă orgasm în urma penetrării vaginale. Ceea ce foarte mulți dintre bărbați nu cunosc este faptul că doar 2 din 10 femei ajung la orgasm în urma penetrării, stimularea vaginală fiind de cele mai multe ori insuficientă pentru a-i provoca acesteia orgasmul. Majoritatea orgasmelor feminine apar în urma stimulării clitorisului. Tocmai de aceea, bărbatul ar trebui să fie atent în mod special la clitorisul femei, pe care nu trebuie să îl atingă cu brutalitate, acesta fiind extrem de sensibil. Stimularea clitoridiană se poate realiza fie prin sex oral, fie utilizând anumite dispozitive sexuale. (4) (5)


  • Se focusează pe un plan. Abordarea acelorași poziții sexuale pe care deja le-ați încercat de zeci de ori ar putea cu timpul să nu îi mai producă partenerei aceeași plăcere. Tocmai de aceea, este nevoie de multă creativitate, în mod special pe măsură ce relația de cuplu avansează. Specialiștii recomandă încercarea de noi lucruri și focusarea pe identificarea unor situații în care partenera răspunde pozitiv. Problemele de cuplu pot fi depășite inclusiv prin identificarea unor noi poziții sexuale, care vor readuce interesul în cuplu, atunci când apare monotonia. (5) (6)

 

  • Are nevoie de pauze lungi. Organismul unei femei răspunde complet diferit față de cel al unui bărbat în timpul unui raport sexual. Dacă în cazul bărbatului erecția este la fel de puternică chiar și după câteva zeci de secunde de pauză, în cazul femeii o pauză ar putea face ca vaginul să se usuce, fiind apoi nevoie de parcurgerea din nou a primelor două etape. Așadar, încearcă să nu lungești prea mult pauzele tale sau să nu ai parte de astfel de întreruperi. (5)


  • Nu ține cont de atmosferă, muzică sau orice alte aspecte secundare. Atmosfera creată este esențială pentru o femeie, deoarece liniștea mormântală trebuie să rămână doar o sintagmă utilizată de scriitori, nu și o situație întâlnită în pat. Această liniște, combinată cu o atitudine nepotrivită venită din partea bărbatului, ar putea să îi creeze femeii senzația că nu este pe deplin dorită, astfel că nici libidoul său nu va fi unul crescut. Tocmai de aceea, oferiți atenție detaliilor care vi s-ar putea părea nesemnificative, dar care pot să vă ofere mai multe șanse de a o face fericită pe parteneră. (6)


  • Ignoră părți din corpul partenerei. În timpul unui act sexual, nu doar vaginul sau vulva ar trebui să primească o atenție specială din partea bărbatului, ci și restul zonelor erogene. Vaginul, vulva, sânii și posteriorul, deși reprezintă o atracție, nu sunt singurele zone erogene ale unei femei. Încheietura mâinii, gâtul, lobul urechii, partea inferioară a genunchiului, picioarele sau chiar scalpul reprezintă de asemenea zone erogene, însă reacțiile în momentul stimulării acestor zone diferă de la o femeie la alta, astfel că... este nevoie de comunicare! (5) (7)

Data actualizare: 18-01-2019 | creare: 18-01-2019 | Vizite: 5458
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: