Scutecele inteligente pentru adulți care anunță când trebuie schimbate
Înlocuirea promptă a scutecelor ude și murdare este o provocare pentru cei care au grijă de pacienții vârstnici sau paralizați, care nu sunt în măsură să comunice această problemă. Acum, cercetătorii au dezvoltat un scutec inteligent care îi avertizează pe îngrijitori când este nevoie să îl schimbe.
Cercetătorii de la Institutul de Bioinginerie și Nanotehnologie (IBN) al Agenției pentru Știință, Tehnologie și Cercetare din Singapore au inventat „un sistem inteligent de management al continenței”.
Statul în scutece murdare sau ude, nu numai că nu este igienic și confortabil, dar poate duce la erupții cutanate care se pot suprainfecta, spune profesorul Jackie Y. Ying, director executiv IBN și liderul proiectului de cercetare.
Sistemul pe care echipa de cercetare l-a dezvoltat este alcătuit dintr-o bandă subțire de unică folosință cu un senzor, un receptor, soft-uri de programare și un transmițător wireless compact.
Senzorul ieftin poate fi ușor încorporat în scutecele pentru adulți disponibile în prezent și eliminat după utilizare. Transmițătorul wireless se conectează la senzor și, după folosire, poate fi reconectat ușor la un senzor nou.
Pacienții vor petrece cu 90% mai puțin timp în scutecele ude și murdare. Senzorul monitorizează nivelul de umiditate din scutec și atunci când ajunge la un anumit nivel, acesta trimite un mesaj îngrijitorului prin transmițătorul wireless, folosind o metodă preferată, cum ar fi un SMS.
Cercetătorii au validat sistemul în 2013 pe 20 de vârstnici dintr-un azil. Testele au fost supravegheate de Dr. Philip Yap de la Spitalul Khoo Teck Puat din Singapore, specializat în geriatrie. Rezultatele au arătat că sistemul este ușor de folosit și are un nivel ridicat de acuratețe în detectarea scutecelor murdare și ude.
Pacienții care poartă scutecul inteligent petrec cu 90% mai puțin timp în scutecul murdar, în comparație cu cei care poartă scutece normale, spun cercetătorii care au observat că îngrijitorii reușesc să schimbe scutecele în câteva minute de la primirea alertelor de la senzor.
Dr. Yap, cercetător la IBN, spune că scutecul inteligent cu senzor este un progres semnificativ care permite oferirea unui nivel de îngrijire optim care susție demnitatea pacienților și reduce riscul complicațiilor precum escarele și infecțiile.
Sursa: Medical News Today
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Misterul științific care stă la baza regenerării membrelor pierdute de către salamandre, din nou în atenția cercetătorilor
- Un nou dispozitiv care ar putea favoriza regenerarea țesuturilor după arsuri
- Viitorul medicinei ar putea include roboți comestibili și alimente robotizate
- O aplicaţie pe telefon pentru reducerea riscului de suicid
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni