Schimbările decizionale pot fi uneori extrem de benefice
Autor: Domșa Dariana
Un studiu efectuat de doi cercetătorii specializați în neuroștiință cognitivă, recent publicat în jurnalul Trends in Cognitive Sciences, arată că schimbările de gândire, care influențează intențiile unei persoane, pot fi benefice din punct de vedere comportamental.
În lucrarea lor de cercetare, autorii pun în centrul atenției metacogniția, descrisă drept abilitatea cognitivă de conștientizare a propriilor procese de gândire. Lucrarea, parte a unui studiu mai amplu, măsoară gradul de pregătire al unui individ de a se răzgândi, un factor consider indice al conștientizării cu privire la cât de bine îndeplinește anumite sarcini.
Pentru a obține răspunsuri la întrebările lor și pentru a determina astfel care sunt factorii care pot favoriza schimbarea de gândire, cercetătorii au analizat multiple studii din literatura de specialitate efectuate pe aceeași temă, care au produs rezultate similare. „Trebuie să existe anumite mecanisme neurologice sau schimbări comportamentale care să poată fi utilizate în viitor pentru a anticipa când un om se va răzgândi”, a declarat unul dintre autori, profesorul Dragan Rangelov de la Institutul Queensland.
Cercetările anterioare au identificat o rețea de zone din creier activate atunci când oamenii se răzgândesc, însă nu și când realizează o anumită sarcină. Cercetătorii bănuiesc că lipsa capacității unor oameni de a se răzgândi în momente în care un astfel de comportament ar fi benefic este determinat de experiențele lor anterioare nefericite, în situații similare, după ce s-au răzgândit cu privire la o acțiune.
sursa: News Medical
foto: Adobe
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Rolul lipidelor în dezvoltarea bolii Alzheimer
- O substanță găsită în rodii, căpșuni și nuci poate îmbunătăți tratamentul bolii Alzheimer
- Stimularea acustică a creierului a fost utilizată în reducerea simptomelor cauzate de traumatisme cerebrale minore
- Consumul excesiv de alcool, un important factor de risc pentru demență
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni