Salvie indiana - Eupatorium perfoliatum

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Eupatorium perfoliatum

Denumire populara: salvie indiana

Habitat: America de Nord.

Recoltare: Salvia indiana se recolteaza imediat ce se deschid florile, in august sau septembrie.

Partile utilizate: Partea aeriana uscata.

Actiune: Diaforetic (provoaca transpiratia), amar, laxativ, tonic, antispastic, carminativ (care favorizeaza expulzarea gazelor intestinale), astringent.

Indicatii terapeutice: Salvia indiana este unul dintre cele mai bune remedii pentru ameliorarea simptomelor asociate cu gripa. Amelioreaza rapid durerile si ajuta corpul sa faca fata febrei. Planta ajuta si la eliberarea cailor respiratorii de congestii mucoase. Poate fi utilizat insiguranta pentru orice tip de febra si ca agent de curatire. Trateaza si simptomele reumatismului muscular.

Combinatii: Pentru tratarea racelilor se combina cu coada soricelului, flori de soc si ardei iute sau ghimbir. Pentru afectiuni bronsice se combina cu iarba fluturilor si iarba mare.

Preparare si administrare: Infuzie - se toarna o cana de apa fierbinte peste 1-2 lingurite de planta uscata si se lasa la infuzat 10-15 min. Se bea cat mai fierbinte posibil. Pentru febra si gripa se bea la fiecare jumatate de ora. Tinctura -2-4 ml de tinctura de trei ori pe zi.

Data actualizare: 13-04-2019 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 4422
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!