Morcov - Daucus carrota

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Daucus carrota

Denumire populara: morcov; caroti, marcov, morcoghei, radacina dulce

Habitat: Europa, Asia, America de Nord si nordul Africii.

Recoltare: Partea aeriana a plantei se culege intre iunie si august, cand planta este inflorita, sau in august si septembrie, cand face seminte.

Partile utilizate: Partea aeriana uscata si semintele.

Actiune: Diuretic, antilitic (previne formarea de calculi), carminativ (care favorizeaza expulzarea gazelor intestinale), antispastic.

Indicatii terapeutice: Uleiul volatil din morcov este un antiseptic urinar activ, ceea ce explica utilzarea sa in cistita si inflamarea prostatei. Pentru tratamentul gutei si a reumatismului este folosit impreuna cu alte remedii, pentru a asigura o actiune diuretica. Semintele sunt utilizate pentru actiunea carminativa.

Combinatii: Pentru infectii urinare se foloseste in combinatie cu coada soricelului si strugurii ursului. Pentru pietre la rinichi se foloseste impreuna cu hortensia si sovarf de apa.

Preparare si administrare: Infuzie - se toarna o cana de apa fierbinte peste 1 lingurita de planta uscata si se lasa la infuzat 10-15 min. Se bea de trei ori pe zi. Pentru a face infuzie din seminte se folosesc 1/3 de lingurita pentru o cana de apa. Tinctura -1-2 ml de tinctura de trei ori pe zi.

Data actualizare: 07-09-2011 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 1646
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!