Riscurile de a dezvolta o boală cardiovasculară acută scad atunci când sănătatea inimii este restabilită

©

Autor:

Riscurile de a dezvolta o boală cardiovasculară acută scad atunci când sănătatea inimii este restabilită

Păstrarea unei sănătăți cardiovasculare bune în timpul vârstei adulte tinere, între 20 și 40 de ani, este una dintre cele mai bune modalități de reducere a riscurilor de atac de cord prematur sau accident vascular cerebral, potrivit noilor cercetări publicate în jurnalul pilot al Asociației Americane a Inimii.
O analiză pe termen lung a adulților tineri din Coreea a constatat că cei cu o sănătate cardiacă slabă au avut rate mai mari de boli cardiovasculare la o vârstă mai mică. Adulții tineri cu o sănătate cardiovasculară slabă care și-au îmbunătățit sănătatea cardiovasculară în timp și-au redus șansele de atac de cord, accident vascular cerebral sau insuficiență cardiacă mai târziu în viață. „Majoritatea oamenilor pierd sănătatea cardiovasculară ideală înainte de a ajunge la vârsta mijlocie, însă puțini tineri au probleme de sănătate imediate și mulți nu solicită, de obicei, îngrijiri medicale până la apropierea vârstei mijlocii”, spune autorul principal al studiului, Hyeon Chang Kim, profesor în cadrul departamentului de medicină preventivă la Universitatea Yonsei din Seul, Coreea de Sud.

Folosind Serviciile Naționale de Asigurări de Sănătate din Coreea, o bază de date a asigurătorilor de sănătate la nivel național, Kim și colegii săi au analizat informațiile colectate de la peste 3, 5 milioane de adulți care au finalizat examenele de sănătate de rutină în 2003 și 2004. Participanții la studiu au fost clasificați în funcție de scorurile ideale pentru sănătatea cardiovasculară (CVH) pe baza valorilor Life‘s Simple 7 ale Asociației Americane a Inimii.

Cercetătorii au evaluat numărul total de prime spitalizări sau decese cauzate de un atac de cord, accident vascular cerebral sau de insuficiența cardiacă până la finalul anului 2019, pentru a defini rezultatele. Cercetătorii au descoperit:

  • rata evenimentelor cardiovasculare premature (apărute la persoane mai mici de 55 de ani) a fost cea mai mare în rândul pacienților cu un scor cardiovascular de zero;
  • un scor CVH mai mare cu un punct a dus la reducerea riscurilor de infarct cu 42%, insuficiență cardiacă cu 30%, deces cardiovascular cu 25% și accident vascular cerebral cu 24%.


În timp ce persoanele care și-au îmbunătățit scorul CVH în timp și-au redus riscul de spitalizare sau deces din cauza unui infarct miocardic, accident vascular cerebral sau insuficiență cardiacă, persoanele care au început și au menținut un scor CVH mai mare au avut în cele din urmă cele mai mici șanse de spitalizare sau deces din aceleași cauze. Rezultatele studiului pot fi limitate, deoarece datele au fost unele de rutină. Prin urmare, este posibil să nu fie la fel de robuste ca datele colectate în primul rând pentru un studiu specific. Studiul nu are, de asemenea, date despre tiparele de consum ale participanților. În plus, participanții la acest studiu au fost de origine coreeană, astfel încât rezultatele pot să nu fie generalizabile pentru persoanele din alte grupuri etnice sau rasiale.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 28-05-2022 | creare: 17-06-2021 | Vizite: 500
Bibliografie
Young adults who lost and then restored heart health had lower risk of heart attack, stroke, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/06/210614090600.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: