Riscul de reinfectare cu COVID-19, redus cu 50% după vaccinare

©

Autor:

Riscul de reinfectare cu COVID-19, redus cu 50% după vaccinare
Un studiu recent publicat în jurnalul Jama Network Open, care a estimat probabilitatea individizilor de reinfectare cu virusul SARS-CoV-2 în urma recuperării după infecție, arată că riscul poate fi redus semnificativ prin vaccinare. Statistic, riscul de reinfectare a fost redus cu 50%.
Un număr tot mai crescut de studii au demonstrat faptul că riscul de reinfectare cu virusul SARS-CoV-2 este semnificativ mai redus în rândul celor infectați anterior, pe fondul imunității naturale induse de infecție. Cu toate acestea, imunitatea dobândită în urma infecției scade odată cu trecerea timpului, vaccinarea fiind în continuare o necesitate. Studiul actual analizează beneficiile oferite de vaccinare în prevenirea reinfecției cu COVID-19.

Pentru studiu, cercetătorii au analizat datele de la peste 100.000 de persoane cu vârsta de minimum 12 ani, dintre care puțin peste 94.500 fiind aleși din populația generală. Aproximativ 3.130 de persoane incluse în studiu erau rezidenți în centre de îngrijire primară, iar 2.877 angajați ai acestor centre. Persoanele incluse în studiu erau nevaccinate la prima infecție și au rămas nevaccinate pentru un interval de cel puțin 90 de zile de la confirmarea infecției. Cercetătorii au calculat riscul de reinfecției al cohortei de studiu la intervale de trei, șase și nouă luni.

Subiecții incluși în studiu au fost clasificați, în funcție de starea vaccinării, în trei categorii: nevaccinați, vaccinați cu o singură doză de vaccin (Moderna sau Pfizer) sau vaccinați cu două doze de vaccin. În ultima categorie au fost grupați, de asemenea, și individii vaccinați cu o singură doză de vaccin Johnson & Johnson. Mai bine de jumătate dintre subiecții din studiu au fost vaccinați cu cel puțin o doză de vaccin.

Conform rezultatelor studiului, riscul de infectare a fost redus la jumătate în urma vaccinării cu două doze, la persoanele care s-au recuperat de COVID-19. Pacienții centrelor de îngrijire, cât și personalul angajat, au prezentat un risc mai mare de infecție, comparativ cu populația generală. Datele indică, de asemenea, un risc mai mare de reinfecție în rândul femeilor.

sursa: News Medical
foto: Rido/Shutterstock

Data actualizare: 05-08-2022 | creare: 05-08-2022 | Vizite: 351
Bibliografie
Vaccination after COVID-19 recovery reduces reinfection risk by almost 50%, link: https://www.news-medical.net/news/20220729/Vaccination-after-COVID-19-recovery-reduces-reinfection-risk-by-almost-5025.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mai puțin de 1,5% dintre decesele cauzate de COVID-19 sunt raportate la persoanele complet vaccinate
  • O nouă strategie de vaccinare COVID-19: poate promova răspunsul imunitar în nas, gură și sânge
  • Vaccinarea în doză dublă împotriva virusului SARS-CoV-2 previne simptomele pe termen lung ale unei eventuale infectări
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum