Remdesivir este eficient impotriva unei enzime importante a noului coronavirus
Cercetătorii de la Universitatea din Alberta au arătat că remdesivir este foarte eficient în inhibarea replicării noului coronavirus. Articolul a fost publicat pe data de 13 aprilie 2020 în Journal of Biological Chemistry.
Remdesivir a fost dezvoltat pentru prima oară în 2014 împotriva epidemiei de Ebola.
Articolul se bazează pe cercetările publicate la sfârșitul lunii februarie despre eficiența medicamentului împotriva virusului MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu), care este înrudit cu noul coronavirus.
Rezultatele noului studiu sunt asemănătoare cu cele despre MERS, ceea ce sugerează că remdesivir este un inhibitor foarte potent al polimerazei noului coronavirus. Polimeraza este motorul care pune în funcțiune noul coronavirus, rolul ei fiind de a sintetiza genomul viral. Studiul explică în detaliu mecanismul de acțiune al remdesivir, care atacă această polimerază, oprind replicarea virală.
Potrivit rezultatelor noului studiu împreună cu alte studii anterioare pe modele animale și culturi de celule, remdesivir ar putea fi clasificat drept un medicament antiviral direct împotriva SARS-CoV-2. Această descoperire ar putea reîntări speranța studiilor despre remdesivir împotriva COVID-19.
Totuși, rezultatele au fost obținute în laborator, necunoscandu-se cum ar putea acționa remdesivir la specia umană iar prin urmare, trebuie să așteptăm rezultatele studiilor clinice randomizate.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- SARS-CoV-2: caracteristici similare ale infecției cu noul coronavirus la șoareci și oameni
- Fumătorii au un risc mai mare de infecție cu COVID-19
- Persoanele vaccinate cu risc de a dezvolta o formă severă de COVID-19 vor fi mai ușor de identificat
- Vaccinarea ar putea să reducă simptomele pacienților cu COVID-19 persistent
- Perioada „critica” covid ??
- Printre simptomele covid 19 se numără și o durere de nas?
- Tuse cronica post COVID19
- Covid-19 si sinuzita
- Ajutor urgent! covid19 poate ataca inima, creierul la copii de 19-20 de ani?
- Centrul de informare ROmedic despre Coronavirus
- Alergie la paracetamol si aspirina