Purtarea aparatelor auditive ar putea prelungi durata de viață a persoanelor

©

Autor:

Purtarea aparatelor auditive ar putea prelungi durata de viață a persoanelor

Un studiu nou de la Universitatea Southern California - Health Sciences, publicat în "The Lancet Healthy Longevity", a descoperit că adulții cu pierdere a auzului care folosesc regulat aparate auditive au un risc cu 24% mai scăzut de mortalitate comparativ cu cei care nu le folosesc. Studiul sugerează că aparatele auditive pot juca un rol protector în sănătatea oamenilor și pot preveni decesul prematur.

Despre studiu

Studiul a folosit date din National Health and Nutrition Examination Survey între 1999-2012 pentru a identifica aproape 10.000 de adulți de peste 20 de ani care au efectuat evaluări auditive și au completat chestionare despre utilizarea aparatelor auditive.

Cercetătorii au urmărit mortalitatea acestora pe o perioadă medie de urmărire de 10 ani după evaluările lor.

Rezultatele studiului

  • Din 1.863 de adulți identificați cu pierdere a auzului, 237 erau utilizatori regulat de aparate auditive, iar 1.483 nu le-au folosit niciodată.
  • Diferența de aproape 25% în riscul de mortalitate între utilizatorii regulat și cei care nu au folosit aparate auditive a rămas constantă, indiferent de variabile precum gradul de pierdere a auzului, vârstă, etnie, venit, educație și istoric medical.
  • Nu a existat diferență în riscul de mortalitate între utilizatorii ocazionali și cei care nu au folosit aparate auditive, indicând că utilizarea ocazională a aparatelor auditive poate să nu ofere beneficii în prelungirea duratei de viață.

Implicații

Studiul nu a examinat de ce aparatele auditive ar putea ajuta persoanele care au nevoie de ele să trăiască mai mult, dar autorul principal al studiului indică cercetări recente care leagă utilizarea aparatelor auditive de niveluri reduse de depresie și demență.

Se speculează că îmbunătățirile în sănătatea mintală și cogniția care vin cu îmbunătățirea auzului pot promova o sănătate generală mai bună, ceea ce ar putea îmbunătăți durata de viață.

Provocări și soluții

Choi recunoaște că factori precum costul, stigmatizarea și dificultatea de a găsi dispozitive care se potrivesc și funcționează bine sunt bariere în utilizarea aparatelor auditive.

Ea lucrează la o bază de date AI-generată care categorizează alegerile aparatelor auditive și le adaptează nevoilor individuale ale pacienților și susține studii mai mari pentru a înțelege mai bine legătura dintre utilizarea regulată a aparatelor auditive și un risc mai scăzut de mortalitate.


Data actualizare: 04-01-2024 | creare: 04-01-2024 | Vizite: 382
Bibliografie
Choi, J. S., et al. (2024).
"Association between hearing aid use and mortality in adults with hearing loss in the USA: a mortality follow-up study of a cross-sectional cohort."
The Lancet Healthy Longevity.
doi.org/10.1016/S2666-7568(23)00232-5.
https://www.thelancet.com/journals/lanhl/article/PIIS2666-7568(23)00232-5/fulltext
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cercetătorii sugerează că extinderea radicală a vieții este puțin probabilă în secolul 21
  • Studiu analizează modul în care restricția calorică poate prelungi durata de viață
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum