ROmedic Cabinete medicale Ploiești Cabinete Psihologie Psihologie Ploiești

Psihoterapie de Cuplu

Psihoterapie de Cuplu
Autor: Marina Sasu

Respectul reciproc, cooperarea, contribuția sunt elemente ce stau la baza relațiilor de cuplu, familiale și comunitare.

 

Relația nu este numai una de alegere conștientă și de concluzii logice; ci este mai profundă, bazată pe integrarea celor două personalități.
Seva vitală a unei căsătorii este încurajarea.


Cuplul este format din două individualități ce trăiesc împreună și se acceptă reciproc în cele trei faze: stimul, valoare, rol.


Regulile clare de cooperare sunt esențiale pentru păstrarea oricarei relații umane armonioase.

 

Prin psihoterapie de cuplu vom îmbunătăți relaționarea dintre parteneri prin dezvoltarea interesului social în ambii parteneri: încredere, respect, cooperare, iubire, grijă față de celălalt. Într-un cuplu sănătos fiecare oferă și primește.

 

Dragostea ca o sarcină de două persoane egale de sexe diferite solicită atracție fizică și mentală, exclusivitate, și o predare totală și definitivă. Soluția corectă a acestei sarcini este binecuvantarea persoanelor interesate social, care și-au dovedit atitudinea necesară pentru a avea prieteni, de a fi pregătiți pentru o muncă obișnuită, arătând devotament reciproc.

 

Cooperarea înseamnă interacțiune, lucru armonios făcut împreună cu un scop comun, înțelegere și asistență reciprocă.

 

"Nici un incident care afectează relația, indiferent cât este de plăcut sau neplăcut, nu poate fi atribuit numai uneia dintre părți. Ambele părți sunt responsabile în mod constant, indiferent de cât de activ este unul sau de pasiv celălalt." Provocările Căsătoriei- Rudolf Dreikurs.


http://www.psihocabinetmarinasasu.ro/psihoterapie-cuplu.php

 
Programare