Predarea în universități a unui modul menit să sporească bunăstarea studenților are efecte benefice asupra sănătății mintale a acestora

©

Autor:

Predarea în universități a unui modul menit să sporească bunăstarea studenților are efecte benefice asupra sănătății mintale a acestora
Un modul opțional de bunăstare, predat de consultanți psihologi, conceput în mod strategic pentru a îmbunătății starea de dispoziție a studenților în timpul unor perioade stresante, poate aduce beneficii importante pentru sănătatea mintală a tinerilor.
Un experiment recent al cercetătorilor de la Universitatea din Swansea arată că studierea științei bunăstării ca parte a cursurilor universitare poate contribui la îmbunătățirea modului în care studenții răspund factorilor de stres.

Cercetarea actuală, publicată în revista Teaching of Psychology, a apărut din nevoia tot mai accentuată de a identifica soluții de sprijin a tinerilor studenți. După cum remarcă unul dintre autorii studiului, bunăstarea studenților se deteriorează, evidențiind un rol esențial pentru instituții de a sprijini mai bine această categorie de persoane. Studenții reprezintă una dintre populațiile cu cele mai mari riscuri de a dezvolta tulburări de sănătate mintală, pe fondul presiunilor financiare și a cerințelor academice cu care se confruntă.  

Studii anterioare au explorat impactul pe care psihologia pozitivă îl are asupra bunăstării studenților, însă nu s-a concentrat și asupra conexiunii pe care studenții o pot crea cu ceilalți sau cu natura, așa cum au reușit cercetătorii în studiul actual, folosind un modul psihologic predat în universități. Modulul încurajează reflecția asupra problemelor societății și a ceea ce ar putea face studenții, în limita capacității lor, pentru a reduce aceste probleme.

Ca parte a lucrării actuale, cercetătorii au evaluat gradul de bunăstare al studenților la începutul studiului și la finalul perioadei de studiu, folosind o serie de chestionare. Simultan, persoane de aceleași vârste, de asemenea studenți, dar care nu au finalizat modulul, au răspuns acelorași chestionare. Comparând rezultatele, cercetătorii au evidențiat impactul benefic al modulului. Lucrarea este importantă deoarece arată că un simplu modul urmat pe parcursul a câtorva săptămâni poate îmbunătății bunăstarea mintală a studenților și poate reduce costurile viitoare de asistență medicală.

sursa: News Medical
foto: Swansea University

Data actualizare: 10-08-2022 | creare: 10-08-2022 | Vizite: 320
Bibliografie
Studying wellbeing science could benefit university students’ own well-being, https://www.news-medical.net/news/20220805/Studying-wellbeing-science-could-benefit-university-studentse28099-own-wellbeing.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Activitățile fizice zilnice cresc starea de bine
  • Studenții la medicină, mai presupuși la probleme de sănătate mintală: pandemia COVID-19 nu crește însă riscurile
  • Timpul crescut petrecut pe rețelele sociale poate afecta sănătatea studenților
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum