Poate inteligența artificială să promoveze schimbări în stilul de viață?
![Poate inteligența artificială să promoveze schimbări în stilul de viață?](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=42356.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Tehnologia actuală aduce provocări în promovarea sănătății la nivel digital, fiind remarcate și câteva dezavantaje: nesustenabilitate, inflexibilitate, comunicare precară. Din aceste motive, este urmărită îmbunătățirea relațiilor dintre chatbots și utilizatori, pentru a putea depăși provocările și oferi suport cât mai bun, personalizat, cu o interactivitate mai mare celor care au nevoie de informații medicale adecvate.
Roboții conversaționali ai inteligenței artificiale utilizează date de intrare din mai multe surse, urmând să analizeze datele și să proceseze limbajul natural și învățarea automată. Prin transmiterea datelor analizate, îi pot ajuta pe utilizatori să-și atingă obiectivele trasate cu privire la sănătate. Comportamentele vizate au presupus renunțarea la fumat, promovarea unui stil de viață sănătos, reducerea consumului de substanțe nocive, rata crescută de aderență la tratament.
Studiul a fost realizat în iunie 2022, bazându-se pe căutarea unor combinații de cuvinte cheie pentru trei categorii: cuvinte cheie legate de chatbots bazați pe inteligență artificială, cuvinte cheie legate de comportamentele de sănătate și cuvinte concentrate pe intervenții medicale. Datele au fost extrase din 15 studii, iar majoritatea au fost distribuite în țări dezvoltate, cu aproximativ 7.200 de participanți. Limitarea studiului a constat în incapacitatea autorilor de a diferenția roboții conversaționali bazați pe inteligență artificială de alți chatbots.
În urma influenței discuțiilor avute cu roboții bazați pe inteligență artificială, în șase studii a fost observată creșterea activității fizice a utilizatorilor, în patru studii participanții au renunțat la fumat, un studiu a raportat reducerea consumului abuziv de substanțe, iar în alte două studii a fost observată creșterea aderenței la tratament. Cele mai multe studii au vizat stabilirea de obiective comportamentale mai bune.
Astfel, chatbots bazați pe inteligență artificială pot promova eficient un stil de viață sănătos, renunțarea la fumat, susținerea unor tratamente.
sursa: News Medical
foto: TippaPatt / Shutterstock.com
Data actualizare: 14-07-2022 | creare: 14-07-2022 | Vizite: 373
Bibliografie
Can AI-chatbots promote health-lifestyle changes?, link: https://www.news-medical.net/news/20220711/Can-AI-chatbots-promote-health-lifestyle-changes.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Celule stem proiectate pentru a deveni cartilaj și a lupta împotriva inflamației
- Aplicații care ajută persoanele supraponderale să reziste tentațiilor alimentare
- Modernizarea dispozitivelor medicale portabile asigură o mai bună protecție a stării de sănătate
- Ne putem baza pe ChatGPT în asistența medicală?
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni