O nouă evaluare a severității asupra calității vieții ale simptomelor persistente a noului SARS-CoV-2

O nouă evaluare a severității asupra calității vieții ale simptomelor persistente a noului SARS-CoV-2

©

Autor:

O nouă evaluare a severității asupra calității vieții ale simptomelor persistente a noului SARS-CoV-2
Într-un studiu recent publicat pe serverul medRxiv, o echipă de cercetători a prezentat un nou model de evaluare a prevalenÈ›ei, factorilor de risc, severității È™i a impactului asupra calității vieÈ›ii (QoL) al simptomelor persistente ale COVID-19 în primul an după ce o persoană este infectată cu virusul SARS-CoV-2. Studiul poate oferi informaÈ›ii aprofundate asupra prevalenÈ›ei È™i severității simptomelor persistente după infecÈ›ia cu SARS CoV-2.
În cadrul cercetării vor fi studiate două grupuri de date prospective È™i retrospective obÈ›inute pe parcursul unei perioade de un an de urmărire. „Cohorta potenÈ›ială” include participanÈ›i care au fost testaÈ›i pozitiv pentru infecÈ›ia cu SARS-CoV-2 în ultimele È™apte zile, participanÈ›i care au fost testaÈ›i negativ pentru infecÈ›ia cu SARS-CoV-2 în ultimele È™apte zile È™i un grup de control. „Cohorta retrospectivă” este formată din participanÈ›i cu simptome persistente de infecÈ›ie cu SARS-CoV-2 auto-raportate, cu sau fără un rezultat pozitiv al testului, considerate cazuri de afecÈ›iune post-COVID-19.

La începutul studiului, au fost colectate date despre caracteristicile demografice, împreună cu date despre comorbidități pentru toÈ›i participanÈ›ii. Datele privind testarea pentru SARS-CoV-2, plângerile legate de COVID-19 È™i datele de vaccinare vor fi colectate la momentul iniÈ›ial È™i la trei, È™ase, nouă È™i 12 luni de la începutul studiului. Chestionarele sunt utilizate pentru a colecta date săptămânale suplimentare pentru a analiza severitatea È™i impactul asupra calității vieÈ›ii pentru persoanele care prezintă simptome de infecÈ›ie cu noul SARS-CoV-2 în primele 8 săptămâni după un test COVID-19 pozitiv.

Evaluarea simptomelor la momentul iniÈ›ial È™i la cele trei momente de timp pe parcursul unui an de urmărire va permite evaluarea evoluÈ›iei în timp a simptomelor È™i detectarea simptomelor invalidante la cele trei intervale de timp. Studiul va facilita, de asemenea, analiza impactului COVID-19 de lungă durată asupra calității vieÈ›ii. Studiul poate oferi informaÈ›ii cu privire la prevalenÈ›a È™i severitatea simptomelor persistente după infecÈ›ia cu SARS CoV-2. O perspectivă mai bună asupra simptomelor persistente în urma unei infecÈ›ii cu COVID-19 poate permite un diagnostic, un management mai bun È™i poate reduce impactul negativ al infecÈ›iei asupra calității vieÈ›ii.

sursa: News Medical
foto: Starocean/Shutterstock

Data actualizare: 18-01-2022 | creare: 18-01-2022 | Vizite: 368
Bibliografie
Prevalence of persistent Long COVID symptoms after SARS-CoV-2 infection, link: https://www.news-medical.net/news/20220113/Prevalence-of-persistent-Long-COVID-symptoms-after-SARS-CoV-2-infection.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • COVID-19 poate determina È™i afectare renală
  • Manifestări gastrointestinale în infecÈ›ia COVID-19 (transmiterea virusului pe cale fecal-orală)
  • Fără simptome È™i testat COVID pozitiv - mai am motive de îngrijorare?
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum