Noi informații privind infertilitatea masculină
©
Autor: Airinei Camelia
![Noi informații privind infertilitatea masculină](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=45429.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Scott Hawley, Ph.D., un cercetător la Stowers, subliniază importanța înțelegerii exacte a problemei, deoarece noile tehnologii emergente ar putea oferi soluții de tratament. Echipa de cercetare, condusă de fostul asociat postdoctoral Katherine Billmyre, Ph.D., a descoperit că modificarea unui punct foarte specific în structura unei proteine critice, numită complexul sinaptonemal, poate duce la prăbușirea acestei „punți” și, prin urmare, la infertilitate. Complexul sinaptonemal funcționează ca o punte care ține perechile de cromozomi la un loc, facilitând schimburile genetice necesare pentru separarea corectă a acestora în celulele reproductive.
În acest studiu, s-au folosit tehnici de editare genetică precisă pentru a face mutații în proteina cheie a complexului sinaptonemal la șoareci. Acest lucru a permis echipelor să testeze, pentru prima dată, funcționarea zonelor cheie ale proteinei în animale vii. Au descoperit că o singură mutație, prezisă în experimentele de modelare, a fost verificată ca fiind cauza infertilității la șoareci.
Relevanța acestor rezultate pentru oameni este susținută de faptul că șoarecii sunt frecvent folosiți ca modele pentru boli umane și de conservarea înaltă a structurii acestei proteine între specii. Astfel, molecula care a cauzat infertilitate la șoareci este foarte probabil să funcționeze în mod similar la oameni.
Studiul reprezintă un exemplu remarcabil al adaptabilității și dedicației pentru descoperire științifică la Institutul Stowers. Deși laboratorul lui Hawley se concentrează de obicei pe cercetarea cu musculițe de oțet, pentru acest studiu a fost necesar să se schimbe rapid modelul de organisme pentru testare, datorită resurselor și centrelor tehnologice disponibile la institut.
În ansamblu, această cercetare deschide noi orizonturi în înțelegerea și potențialul tratament al infertilității masculine, indicând că defectele în meioză și, în special, în formarea complexului sinaptonemal, pot juca un rol semnificativ.
sursa: Science Daily
foto: Imagini la microscop care arată tubuli seminiferi normali la testiculele de control cu spermatozoizi maturi (săgeată neagră: stânga) dar tubuli seminiferi goli mai mici în testicule care adăpostesc o mutație punctiformă a proteinei complexe sinaptonemale (asterisc negru: dreapta).
Data actualizare: 24-10-2023 | creare: 24-10-2023 | Vizite: 350
Bibliografie
Why do some men not produce sperm?, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/10/231020182035.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Experții solicită informații și tratamente mai bune pentru sindromul post-orgasmic
- Asocierea dintre munca în schimburi, tulburările de somn și ejacularea precoce la lucrătorii de sex masculin
- Utilizarea antioxidanților naturali pentru întârzierea declinului producției de testosteron la bărbați în vârstă
- Lipsa siguranței la locul de muncă asociată cu alcoolismul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Tratament natural al infertilităţii masculine
- Infertilitate masculina - mai poate face copii?
- Infertilitate masculina
- Fertilitate
- Infertilitate
- Sterilitate masculina
- Vreau un bebelas, dar in istoric din pacate am o extrauterina!