Noi indicii asupra mecanismului îmbătrânirii

©

Autor:

Cartografierea completă a creierului a fost realizată până acum la un singur animal: viermii din special C. elegans. Aceștia sunt folosiți de mult timp în studiile privind longevitatea, simplitatea or anatomică fiind perfectă pentru studiul proceselor biologice. În cel mai recent studiu în care a fost implicată această specie, cercetătorii de la University of Michigan au reușit să descopere mecanismul prin care creierul și intestinele comunică pentru a coordona îmbătrânirea în întregul corp.

Studiul a fost publicat în revista Genes and Development.

Așa-numita „axă a îmbătrânirii” la acești viermi implică două tipuri de neuroni ce procesează modificările de temperatură și trimit informațiile la intestin, acesta acționând asupra proteinei DAF-16, care reglează îmbătrânirea. În condiții de scădere a temperaturii longevitatea crește, iar atunci când temperatura crește longevitatea scade. De la intestin, informațiile sunt transmise și în alte părți ale corpului.

Cercetătorii spun că este pentru prim adată când se evidențiază colaborarea dintre organe diferite pentru modularea duratei de viață. „Cercetările noastre arată clar cum colaborează creierul și intestinul pentru a detecta informațiile relevante pentru îmbătrânire, apoi diseminează informațiile în alte părți ale corpului. Suntem de părere că acest tip de semnalizare poate coordona îmbătrânirea și în alte tipuri de organisme”, a declarat Shawn Xu, principalul autor al studiului.

În clipul video de jos, autorii explică fenomenul îmbătrânirii la viermele C. elegans.



Sursa: New Atlas
Sursa video: University of Michigan

Data actualizare: 25-05-2019 | creare: 05-03-2018 | Vizite: 793
Bibliografie
"Axis of aging" mechanism uncovered in worms, https://newatlas.com/worm-axis-aging-mechanism/53618/
Brain-gut communication in worms demonstrates how organs can work together to regulate lifespan, link: https://ns.umich.edu/new/multimedia/videos/25444-brain-gut-communication-in-worms-demonstrates-how-organs-can-work-together-to-regulate-lifespan
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum facem față îmbătrânirii?
  • Biologii au identificat o genă care poate încetini îmbatranirea
  • Scanarea facială oferă informații despre rapiditatea cu care îmbătrânim
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum