Noi dovezi contestă eficacitatea instrumentele actuale de diagnosticare a autismului

©

Autor:

Noi dovezi contestă eficacitatea instrumentele actuale de diagnosticare a autismului

Într-un studiu de anvergură, cercetătorii de la Children‘s Hospital of Philadelphia au pus la îndoială acuratețea instrumentului de screening utilizat pentru tulburările de spectru autist (TSA) la copiii mici. Rezultatele au fost publicate în revista Pediatrics.
Academia Americană de Pediatrie recomandă screeningul tuturor copiilor pentru TSA la 18 și 24 de luni folosind „Lista modificată cu verificările necesare pentru depistarea autismului la copii mici” - M-CHAT / F. Aceasta reprezintă o metodă de diagnostisc, realizată în doi pași, un chestionar adresat părinților pentru a determina dacă un copil are autism, și o perioadă de urmărire, care are rolul de a elimina falsele supoziții.

Echipa de cercetare a studiat înregistrările electronice de sănătate de la 25. 999 de pacienți examinați folosind M-CHAT / F, cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de luni, care au fost urmăriți până la vârsta de 4-8 ani.

Studiul a arătat că M-CHAT / F a detectat doar 40% dintre copiii care au continuat să fie diagnosticați cu TSA. Cu toate acestea, copiii care au fost testați pozitiv au primit diagnosticul cu șapte luni mai devreme, ceea ce sugerează că screeningul poate facilita intervenția timpurie.

„Deși descoperirile noastre arată deficiențe semnificative în instrumentele de screening actuale, dorim să fie clar că nu recomandăm pediatrilor să oprească screeningul universal”, a spus Whitney Guthrie, autorul studiului.

 

De asemenea, studiul a constatat că 9% dintre copiii care nu au primit screening la 18 sau 24 de luni proveneau din grupuri minoritare rasiale, din mediul urban și din familii cu venituri mici. Când a fost administrat screeningul, aceiași copii au avut mai multe șanse să primească un rezultat fals pozitiv.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 02-10-2019 | creare: 02-10-2019 | Vizite: 590
Bibliografie
First large-scale study of universal screening for autism raises questions about accuracy. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190927074921.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Animalele de companie benefice pentru copiii cu autism (studiu)
  • O nouă descoperire privind bazele genetice ale autismului
  • Mișcările oculare ar putea sta la baza unor noi metode de diagnostic al autismului
  •