Noi descoperiri ajută clinicienii să prevină recidivele de psihoză la tineri

©

Autor:

Noi descoperiri ajută clinicienii să prevină recidivele de psihoză la tineri
Un studiu longitudinal observațional realizat de cercetătorii de la Universitatea McGill a investigat consecvența temelor delirante în episoadele consecutive de psihoză la tineri și adulți tineri, beneficiind de servicii de intervenție timpurie în Montréal, Quebec.
Studiul a inclus 636 de pacienți cu psihoză inițială, fie afectivă, fie non-affectivă, urmăriți pe o perioadă de până la doi ani. Principalele constatări subliniază o rată înaltă de remisiune (94,4% dintre cei cu deliruri inițiale au atins remisiunea) și o rată relativ scăzută de recidivă (32,6% dintre cei ajunși în remisiune au recidivat).

Interesant este că, în cazurile de recidivă, majoritatea pacienților (90,4%) au prezentat teme delirante consistente cu episodul inițial, sugerând o persistență tematică în manifestările delirante. În plus, acești pacienți au arătat o reducere a numărului de teme delirante și a severității altor simptome psihotice și non-psihotice comparativ cu episodul inițial.

Aceste descoperiri sugerează că recunoașterea timpurie a tiparelor de deliruri care persistă poate facilita intervențiile clinice și prevenirea recidivelor, evidențiind totodată eficacitatea și necesitatea continuării intervențiilor timpurii în managementul psihozelor. Rezultatele au implicații semnificative pentru conceptualizarea delirurilor și pentru îmbunătățirea strategiilor de tratament, oferind o bază pentru ajustarea abordărilor terapeutice în funcție de consistența tematică a delirurilor observată la pacienți.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 17-09-2024 | creare: 17-09-2024 | Vizite: 165
Bibliografie
New insights could help prevent psychosis relapses in youth and young adults, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/09/240911175958.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antipsihotice pot să nu fie recomandate în tratarea psihozei în stadii incipiente
  • Speranță pentru pacienții care suferă de psihoză
  • Riscul de psihoză crește semnificativ în rândul persoanelor care prezintă anxietate persistentă în copilărie
  •