Monitorizarea de acasă a pacienților cu insuficiență cardiacă
Autor: Teodorescu Mihai
O tehnologie revoluționară ar putea face ca vizitele la medic ale pacienților cu insuficiență cardiacă să se reducă semnificativ.
Ajustarea medicamentelor, din cauza modificărilor survenite în simptomatologia insuficienței cardiace, reprezintă unul dintre motivele pentru care milioane de pacienți ajung la medic în mod repetat, uneori chiar și de câteva ori pe parcursul unui singur an. Totodată, reprezintă o cauză a spitalizărilor, efectul imediat fiind cel al creșterii costurilor de asistență medicală suportate de către sistemele medicale. Insuficiența cardiacă afectează la momentul actual milioane de oameni de pe întreg globul, astfel că sumele alocate pacienților cu astfel de afecțiuni sunt unele crescute. Tratamentul acordat de la distanță ar putea reduce aceste costuri și ar putea oferi pacienților confortul necesar, fără ca sănătatea lor generală să aibă de suferit.
Oamenii de știință de la Institutul de Tehnologie din Georgia au reușit să răspundă necesităților pacienților și să creeze un sistem de monitorizare la distanță a pacienților cu insuficiență cardiacă. Dispozitivul experimental înregistrează o electrocardiogramă de la degetele pacientului, pe care instrumentele de învățare automate o vor folosi pentru identificarea unor agravări a simptomelor insuficienței cardiace. Dispozitivul creat are, de asemenea, misiunea de a înregistra circulația pulsantă, prin intermediul balistocardiogramei, un instrument de măsurare utilizat în urmă cu un secol și care în prezent revine în atenția specialiștilor.
Dispozitivul a avut rezultate satisfăcătoare în testele efectuate în mediile spitalicești, cât și în testele efectuate la domiciliu. Comparativ cu studiile și experimentele anterioare, în cadrul cărora a fost folosită în mod exclusiv electrocardiograma, ce folosește semnale electrice și oferă înregistrări clare, actualul studiu adaugă și partea de monitorizare cu ajutorul balistocardiogramei, care funcționează pe baza semnalelor mecanice și care este mai zgomotos la persoanele cu boli cardiovasculare decât EKG-ul.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Rezultate excelente in tratamentul insuficientei cardiace!
- Insuficienta cardiaca cls. II modificata in cls. I ?!
- Combinatii Digoxina cu. Enap??? sau ce hipertensiv
- "Replici ciudate" de la medici generalisti :)) - despre pericardita si insuficienta card.
- Tratament raceala pentru un cardiac
- Insuficienta cardio respiratorie
- Infarct miocardic
- Cardiologie
- Cardiolog bun Bucuresti/insuficienta cardiaca