Microscopul endodontic: pentru intervenții de mare precizie
Autor: Advertorial oferit de Dentequip
Orice cabinet stomatologic sau centru dentar ar trebui să folosească pentru clienții săi aparate stomatologice de cea mai recentă generație, inovatoare și performante. Mai ales cu scopul de a pune unele diagnostice mai precise, precoce și pentru a oferi îngrijiri de cea mai mare eficiență.
Printre acestea, se află mai ales, microscopul operatoriu, microscopul endodontic, propus de dentequip folosit mai ales pentru tratamentele de canal.
De ce ar trebui să se folosească această tehnologie? Care sunt beneficiile? Vei afla în cele ce urmează.
Microscopul operator în stomatologie
Microscopul operator a apărut pentru prima dată în medicină, și mai ales în disciplinele în care se efectuează microchirurgie, cum ar fi oftalmologia sau neurochirurgia. Scopul acestui instrument este de a le permite chirurgilor să observe mai precis diferitele structuri ale corpului care sunt implicate în operația chirurgicală. Într-adevăr, microscopul operator face posibilă iluminarea și mărirea zonei care urmează să fie tratată în timpul intervenției chirurgicale, astfel încât toate structurile sale, care altfel ar fi dificil de observat cu ochiul liber, sunt clar vizibile.
În domeniul stomatologiei, microscopul poate să fie folosit pentru a mări zona de tratat cu până la zece ori față de lupele care sunt folosite de obicei de către dentiști. Este deci de la sine înțeles și faptul că permite unele intervenții dentare de o precizie incomparabilă.
Folosirea microscopului în endodonție
În cele mai performante centre dentare, microscopul operatoriu este folosit pentru realizarea tratamentelor de canal. În timpul unui astfel de tratament, se dorește să se înlăture pulpa dentară care s-a infectat, de exemplu din cauza unei carii mai profunde sau din cauza unei fracturi dentare. Pulpa este partea internă a dintelui și aceasta conține nervi și vase de sânge. Tratamentul de canal este o operațiune indispensabilă și de ultimă instanță, deoarece permite ca dintele să fie ținut la locul lui și evită extracția acestuia.
Pulpa dentară se află în canalele interne ale dintelui, care sunt foarte înguste. Tratamentul de canal implică câteva etape care necesită precizie: forarea unei mici găuri în dinte pentru a avea acces la canalele interne, îndepărtarea țesutului infectat, curățarea și dezinfectarea canalelor, iar apoi sigilarea întregului.
Care sunt avantajele folosirii microscopului pentru tratamentele de canal?
Deoarece tratamentul de canal este o intervenție care necesită o precizie extremă, există mai multe avantaje atunci când vine vorba despre a folosi microscopul pentru a-l realiza.
- Mărirea șanselor de a salva un dinte bolnav, care ar trebui în alte cazuri să fie extras prin simpla utilizare a metodelor standard din domeniul dentar.
- Se evită necesitatea unei restaurări dentare costisitoare pentru a înlocui dintele care altfel ar fi fost extras;
- Reducerea la minimum a durerii în urma tratamentului de canal datorită preciziei procedurii;
- Se poate păstra cât mai mult posibil din structura naturală a dintelui;
- Se permite tratarea celor mai complexe cazuri.
Microscopul este deci cel care face posibilă o mai bună tratare a dinților cu sau fără complicații extreme. Pe scurt, ceea ce ochiul vede, mâna poate trata.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Puroi la masea
- Prognatism mandibular
- Maseaua de minte DOARE
- Durere de masea cu nerv scos
- Durere insuportabila de masea
- Puroi la masea
- Durere dupa extractie
- Ma doare o masea plombata ieri
- Durere insuportabila de masea
- Dupa rezectia apicala