Izoflavonele din soia îmbunătățesc aptitudinile cognitive ale școlarilor

©

Autor:

Izoflavonele din soia îmbunătățesc aptitudinile cognitive ale școlarilor
Un studiu recent a identificat o legătură între consumul de izoflavone din alimente pe bază de soia și îmbunătățirea abilităților de gândire și atenție la copiii de vârstă școlară. Cercetarea, realizată de Ajla Bristina, studentă doctorandă în neuroștiințe la University of Illinois Urbana-Champaign, sugerează că izoflavonele, compuși naturali regăsiți în mod abundent în soia, pot avea beneficii cognitive semnificative pentru copii.
Studiul a analizat datele dintr-un studiu transversal care a inclus 128 de copii cu vârste între 7 și 13 ani, folosind înregistrări dietetice pe 7 zile pentru a evalua consumul lor de macronutrienți, micronutrienți, vitamine și izoflavone. Abilitățile intelectuale generale ale copiilor au fost evaluate prin teste standardizate pe hârtie, în timp ce abilitățile de atenție au fost măsurate folosind o sarcină computerizată cunoscută sub numele de sarcina flanker. De asemenea, activitatea electroencefalografiacă (EEG) a fost înregistrată pentru a măsura viteza de procesare a informațiilor și atenția.

Rezultatele au arătat că, deși consumul de alimente care conțin izoflavone a fost scăzut în rândul copiilor studiați, cei care au consumat mai multe alimente pe bază de soia au avut răspunsuri mai rapide în timpul sarcinilor de atenție și o viteză de procesare mai rapidă. Nu s-a observat o asociere între consumul de izoflavone din soia și abilitatea intelectuală generală.

Ajla Bristina subliniază importanța unor studii suplimentare pentru a înțelege mai bine efectele consumului de soia asupra abilităților cognitive ale copiilor și pentru a determina cantitatea precisă de izoflavone necesară pentru îmbunătățirea timpilor de răspuns. Echipa de cercetare a început recent un studiu clinic care examinează efectele alimentelor pe bază de soia asupra abilităților de gândire, hormonilor sexuali, sănătății metabolice și sănătății intestinale. Această cercetare deschide calea pentru noi abordări în îmbunătățirea funcției cognitive la copii prin dietă.

sursa: News Medical

Data actualizare: 04-07-2024 | creare: 04-07-2024 | Vizite: 213
Bibliografie
Children consuming more isoflavones from soy foods exhibit better thinking abilities and attention, link: https://www.news-medical.net/news/20240702/Children-consuming-more-isoflavones-from-soy-foods-exhibit-better-thinking-abilities-and-attention.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Elevii mai mici dintr-o clasă școlară prezintă un risc mai mare de rezultate educaționale negative pe termen lung
  • Nicio diferență găsită între satisfacția vieții elevilor din școlile private și cei din școli de stat
  • Dietele cu proteine din soia reduc protecția organismului împotriva infecțiilor cu clostridioides difficile
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum