ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

*Psihoterapie. Anxietate si atacul de panica

Anxietatea și atacul de panică iti închide mintea intr-o temniță grea, dar cheia e la tine! 

 

Anxietatea este  o stare emotionala pronuntata, manifestata prin neliniste. Ea se caracterizeaza printr-o senzatie constanta de frica, ingrijorare si tensiune.

 

Anxietatea se manifesta prin aparitia atacurilor de panica, stari emotionale extrem de puternice, asociate cu o senzatie de moarte iminenta, chiar daca nu este prezent niciun pericol real.

 

Efectele pe care tulburarea de panica le are asupra corpului sunt de natura fizica si emotionala.

Atacul de panica dureaza putin, dar iti  blocheaza toata activitatea. Ai senzatia ca pierzi controlul, ca innebunesti sau in situatiile severe, crezi ca esti pe moarte. Nu te mai poti misca si abia reusesti sa-ti stapanesti panica nejustificata, venita din senin.

 

ATACUL DE PANICA are simptome care sunt similare cu cele ale unui ATAC DE CORD. Citeste diferențele

 

Atacul de panica:

Simptome: Debut brusc. Senzatie de frica intensa, de moarte sau de pierdere a controlului. Palpitatii (batai neregulate ale inimii), senzatie de lipsa de aer, sufocare sau de nod in gat, transpiratii, tremuraturi ale mainilor sau ale intregului corp, senzatia de furnicaturi sau amorteala la nivelul mainilor. Durere toracica resimtita ca o intepatura sau ca o gheara sau ca o injunghiere pe o zona restransa a toracelui. Durerea ramane localizata, NU IRADIAZA. Durerea se amelioreaza in timp. Simptomele ajung la un maxim in 10 minute si apoi se amelioreaza gradual si dispar dupa aproximativ 20-30 minute.

 

ATACUL DE CORD: 

Simptome: O durere cu caracter de apăsare, de presiune în piept, ca o gheara care este continuă si care durează măcar  20 min. O astfel de durere POATE IRADIA IN MANA STANGA, IN MOD SPECIAL IN ULTIMILE 2 DEGETE, în gât, în spate, în mandibula și in abdomen. Durerea este PRELUNG8TA SI NU SE MODIFICA dacă îți schimbi poziția sau respiri adânc... poate fi însoțită de grețuri, vertij (ameteala), transpirații sau dificultate în respirație, senzație de lesin, teama de moarte.

 

Atentie la simptome! 

 

Ce ai de facut? Psihoterapie! Anxietatea raspunde foarte bine la psihoterapie. 

Te astept cu drag la cabinet! 

 

Iuliana Fülas, psihoterapeut integrativ, psiholog clinician. 

Telefon: 0723.081070