Inteligența artificială folosită pentru a prezice mult mai eficient nivelul de ozon
©
Autor: Patriche Silvia
![Inteligența artificială folosită pentru a prezice mult mai eficient nivelul de ozon](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=37651.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Acest sistem este vital pentru persoanele cu un risc de probleme de sănătate atunci când nivelul ozonului din aer este crescut. Ozonul este un gaz instabil care se formează în urma unei reacții chimice dintre razele soarelui, oxizii de azot și compușii volatili organici care rezultă din gazele de eșapament și emisiile industriale. Potrivit Agenției de Protejare a Mediului din SUA persoanele expuse la un nivel crescut de ozon au dificultăți respiratorii, durere în piept și tuse seacă iar bolnavii de astm, emfizem sau bronșită resimt o agravare a simptomelor. (2)
Studiul a implicat introducerea datelor meteorologice (temperatură, presiune, viteza vântului, etc.) și a celor legate de nivelul de ozon din zona orașului Houston în intervalul 2014-2016 într-un sistem computerizat pe bază de inteligență artificială. Sistemul a oferit în doar câteva secunde o prognoză pe 24 ore similară (acuratețea datelor a fost de 85-90%) stațiilor meteorologice.
Deși studiul a fost realizat în statul Texas, cercetătorii cred că pot aplica același model în Europa sau Asia, deoarece procesele fizice și chimice care duc la crearea ozonului sunt aceleași indiferent de geografie. Pe termen lung, oamenii de știință vor să ofere prognoza și pentru alți poluanți și eventual să extindă perioada la mai mult de 24 ore.
Sursa: Science Daily
Data actualizare: 04-11-2019 | creare: 04-11-2019 | Vizite: 480
Bibliografie
1. Using a deep convolutional neural network to predict 2017 ozone concentrations, 24 hours in advance. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0893608019303156?via%3Dihub2. Health Effects of Ozone Pollution . https://www.epa.gov/ground-level-ozone-pollution/health-effects-ozone-pollution
3. New AI deep learning model allows earlier, more accurate ozone warnings, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/10/191029131458.htm
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Un nou dispozitiv prezice comportamentul celular în funcție de boli sau tratament
- Tremor App – o aplicație care citește tremurul
- Un plasture lipicios, alternativa la suturile chirurgicale actuale
- Monitor de sănătate microfluidic flexibil imprimat 3D pentru analizarea transpirației și detectarea biomarkerilor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni