Telemedicina ar putea facilita diagnosticarea și tratamentul accidentelor vasculare cerebrale

©

Autor:

Telemedicina ar putea facilita diagnosticarea și tratamentul accidentelor vasculare cerebrale
Accidentul vascular cerebral este considerat cauza principală a afectării cerebrale și a decesului, iar tratamentul administrat la timp este crucial pentru recuperare. Cercetătorii au observat că telemedicina ar putea fi extrem de benefică pentru diagnosticarea AVC-ului, reducând timpul de tratament cu aproximativ 40 minute.

Accidentul vascular cerebral este o afecțiune ce poate cauza lezarea permanentă a creierului și chiar decesul. Este a treia cauză de deces din Statele Unite și cauza principală a dizabilității pe termen lung. Majoritatea cazurilor de AVC sunt accidente vasculare cerebrale ischemice. Acestea apar când un tromb sau un cheag de sânge blochează circulația sangvină într-o anumită zonă a creierului. Medicii tratează AVC-ul ischemic prin tromboliză, adică dizolvarea cheagului. Cu cât cheagul este îndepărtat mai repede, cu atât recuperarea este mai eficientă.

Oamenii de știință au analizat rolul telemedicinei în îmbunătățirea diagnosticului și tratamentului în cazul pacienților cu AVC ischemic.Telemedicina se referă la efectuarea consultațiilor medicale și diagnosticul la distanță. Tehnologiile moderne ca internetul de mare viteză sau video conferințele fac serviciile de telemedicină posibile.

La studiul curent au participat 153 pacienți cu accident vascular cerebral, transportați de urgență la Clinica din Cleveland. Dintre aceștia, 100 din grupul de telemedicină au fost evaluați și tratați cu ajutorul unei unități mobile de tratament a AVC-ului. Aceasta se referă la o ambulanță echipată cu CT, dotată cu sistem de telemedicină. Cu ajutorul echipamentului, echipa de medici a evaluat pacientul și rezultatele scanărilor CT la distanță, precum și efectuarea trombolizei în ambulanță. Ceilalți 53 de pacienți din grupul de control au fost transportați la spital prin intermediul ambulanțelor normale, fiind diagnosticați și tratați la spital.

Accidentul vascular cerebral a fost diagnosticat mai rapid în cazul indivizilor asistați cu ajutorul serviciilor de telemedicină. Timpii totali de tratament au fost, de asemenea, semnificativ mai buni în cazul acestor pacienți, mai exact la o diferență de aproximativ 40 minute.

Sursa: Medical News Bulletin

Data actualizare: 12-11-2023 | creare: 10-04-2017 | Vizite: 2147
Bibliografie
Telemedicine for Stroke Diagnosis: Cutting Down the Time to Treatment, link: https://www.medicalnewsbulletin.com/telemedicine-stroke-diagnosis-cutting-time-treatment/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciocolata poate scădea riscul cardiovascular
  • O nouă tehnică pentru depistarea timpurie a aterosclerozei
  • Trecerea la ora de vară ar putea fi legată de creșterea riscului de accident vascular cerebral
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum