Înțelegerea modului în care microbiomul se dezvoltă la oameni
![Înțelegerea modului în care microbiomul se dezvoltă la oameni](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=42380.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Ruth Ley, director al Departamentului de Știință a Microbiomului de la institutul german și autor al studiului, explică faptul că dezechilibrele asociate nivelurilor patologice de inozitol determină apariția unor afecțiuni precum ovarul polichistic. Autorul afirmă că, în ciuda faptului că acestea sunt necesare pentru funcționarea optimă a organismelor vii, bacteriile produc cantități scăzute de inozitol, aspect observat prin intermediul noii metode de descriere a tiparului de sinteză a lipidelor bacteriene pe care specia Bacteroides thetaiotaomicron o prezintă. Acesta menționează și faptul că tulpina în cauză a fost selectată în vederea realizării analizei deoarece este comună în intestinul gros și este facil de utilizat în contextul examinărilor microbiotice.
Una dintre cele mai importante concluzii la care specialiștii au ajuns este reprezentată de necesitatea absolută a bacteriilor de inozitol pentru sănătatea bacteriană, întrucât prezența acesteia este obligatoria astfel ca microorganismele să poată supraviețui în mediul intestinal. Mai exact, lipidele înconjoară bacteriile și se regăsesc la nivelul capsulei acestora, protejându-le astfel de interacțiunea cu celulele imune ale organismului gazdă. De asemenea, cercetătorii au observat și o modificare a rezistenței Bacteroides thetaiotaomicron la peptidele antimicrobiene pe care organismul le utilizează în lupta împotriva agenților patogeni.
În pus, în cadrul studiului oamenii de știință au reușit să descopere două căi de sinteză a lipidelor în Bacteroides thetaiotaomicron, Stacey Heaver, autor principal al studiului, afirmând că acest lucru permite prezicerea situației în care și alte microorganisme să producă inozitol în același mod în care modelul de organism pe care l-au folosit îl face. Prin urmare, se poate obține posibilitatea de manipulare a sintezei de lipide la nivelul bacteriilor, altfel că cercetările viitoare ar putea să ofere informații importante referitoare la beneficiile pe care acestea le au asupra organismului gazdă.
sursa: Science Daily
foto: Ruth Ley, director at the Max Planck Institute for Biology Tübingen (middle).
© MPI for Biology Tübingen/ Jean-Claude Winkler
Data actualizare: 19-07-2022 | creare: 19-07-2022 | Vizite: 490
Bibliografie
Understanding how microbiota thrive in their human hosts, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/07/220707100932.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Pectina din lămâi sporește nivelurile unor acizi cu funcție prebiotică
- Există o asociere clară între consumul de fast food și steatoza hepatică nonalcoolică
- Terapia alimentară are rezultate superioare medicației în gestionarea sindromului de intestin iritabil
- Identificarea celulelor intestinale cheie implicate în toleranța la alimente
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni