Ingestia de triptofan ar putea duce la dezvoltarea artritei

©

Autor:

Ingestia de triptofan ar putea duce la dezvoltarea artritei
Studiu realizat de echipa condusă de Kristine Kuhn de la universitatea din Colorado a explorat modul în care bacteriile din sistemul digestiv descompun triptofanul din dietă într-un compus chimic inflamator, care predispune sistemul imunitar către artrită. Triptofanul, un aminoacid esențial prezent în alimentele bogate în proteine, este implicat în producția de proteine, mușchi, enzime și neurotransmițători. cercetarea a evidențiat că, deși microbiomul intestinal poate transforma triptofanul în produse care sunt în mod normal benefice, anumite produse secundare, precum indolii, pot avea efecte inflamatorii.
Prin studii efectuate atât pe pacienți cu spondiloartrită, cât și pe șoareci, echipa a descoperit că modificările în microbiomul intestinal sunt asociate cu o producție crescută de indoli, care la rândul lor pot contribui la dezvoltarea artritei. Experimentele cu șoareci au arătat că eliminarea microbiomului sau reducerea triptofanului în dietă previne apariția artritei, sugerând un rol direct al descompunerii triptofanului de către microbiom în formarea indolului.

Mai mult, prezența indolului a fost asociată cu dezvoltarea unor celule T autoreactive mai inflamatorii și a unor anticorpi patogeni, indicând că indolul poate influența echilibrul sistemului imunitar în favoarea inflamației. Pe baza acestor descoperiri, cercetătorii sugerează că blocarea generării de indol ar putea reprezenta o nouă cale terapeutică pentru tratamentul artritei reumatoide și spondiloartritei.

Studiu subliniază importanța dietei în menținerea unui microbiom sănătos, care favorizează calea antiinflamatorie a triptofanului. Dieta mediteraneană, bogată în fibre vegetale și carne slabă, este recomandată pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Cercetările viitoare se vor concentra pe identificarea metodelor de manipulare a bacteriilor intestinale pentru a promova o cale antiinflamatorie și pe intervențiile preventive în stadiile incipiente ale artritei, bazate pe markeri sanguini specifici.

sursa: News Medical

Data actualizare: 12-03-2024 | creare: 12-03-2024 | Vizite: 378
Bibliografie
Tryptophan digestion by gut microbiome spurs arthritis inflammation, link: https://www.news-medical.net/news/20240307/Tryptophan-digestion-by-gut-microbiome-spurs-arthritis-inflammation.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: