Imunoterapia ar putea aborda cu succes cea mai frecventă formă de tumoră intestinală

©

Autor:

Imunoterapia ar putea aborda cu succes cea mai frecventă formă de tumoră intestinală
Un studiu recent indică un progres semnificativ în tratamentul cancerului colorectal metastatic stabil la microsatelit (MSS mCRC), forma cea mai comună a acestei boli. Trialul de fază 1 a evaluat eficacitatea unei combinații de imunoterapie cu medicamentele botensilimab și balstilimab, ambele fiind anticorpi monoclonali care stimulează sistemul imunitar să atace cancerul.
Rezultatele sunt descrise de profesorul Justin Stebbing de la Anglia Ruskin University (ARU) ca fiind „potențial revoluționare”. În timp ce terapiile anterioare de imunoterapie au avut succes doar pentru tumori cu deficiență de reparare a nepotrivirilor (dMMR), care afectează doar o mică proporție a pacienților cu cancer colorectal, această nouă abordare arată răspunsuri consistente și durabile chiar și în cazurile de MSS mCRC, care anterior nu răspundeau la tratamentele de imunoterapie.

În cadrul studiului publicat în revista Nature Medicine, pacienții din Statele Unite au fost tratați cu o combinație de botensilimab și balstilimab. Dintre cei 101 pacienți care au participat la un follow-up de șase luni, 61% au prezentat o reducere sau stabilizare a tumorii. Efectele secundare comune includeau diareea și oboseala.

Aceste rezultate sunt considerate extrem de promițătoare, încurajând trecerea la studii clinice de fază ulterioară și solicitând aprobarea rapidă a utilizării acestor medicamente de către FDA în Statele Unite și de autoritățile din Marea Britanie. Studiul subliniază potențialul acestei combinații de medicamente de a trata forma cea mai comună de cancer colorectal, deschizând noi speranțe pentru pacienții diagnosticați cu această formă dificil de tratat de cancer.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 18-06-2024 | creare: 18-06-2024 | Vizite: 196
Bibliografie
Successful trial for new colorectal cancer treatment, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/06/240614141852.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aspirina ar putea opri răspândirea tumorilor în cancerul pancreatic și de colon
  • Factori de risc pentru cancerul colorectal
  • Ce trebuie să știi despre screening-ul cancerului colorectal?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum