Impulsivitatea legată de alimentația mai rapidă la copii poate duce la obezitate
Un studiu realizat de către Universitatea Buffalo și publicat în revista Obezitatea Pediatrică, a descoperit relația dintre temperament și comportamentul alimentar din copilăria timpurie, asociind o alimentație mai rapidă cu un risc crescut al obezității.
Cercetătorii susțin că acei copii ce mănâncă mai încet sunt mai puțin susceptibili de a fi extrovertiți și impulsivi.
Pe de altă parte, copiii ce sunt foarte receptivi la diverși stimuli alimentari externi, precum dorința de a mânca când alimentele sunt văzute, mirosite sau gustate, conduce către un sentiment de frustare, disconfort și dificultăți de auto-calmare.
Dr. Myles Faith, profesor de consiliere, susține că aceste descoperiri sunt esențiale privind dezvoltarea copiilor, deoarece alimentația mai rapidă și o mai mare reacție la indicii alimentari, sunt factori asociați cu riscul de obezitate.
În urma acestor constatări, cercetătorii au chestionat 28 de participanți pentru care au inițiat un program de intervenție familială privind copiii cu vârstă între 4 și 8 ani, cu sau fără risc de obezitate, cu scopul de a reduce viteza de a mânca.
Studiul a examinat asocierea dintre 3 comportamente și 3 tipuri de temperamente.
Comportamentul alimentar include:
- reacția la senzația de plenitudine
- capacitatea de reacție la vizualizarea, mirosirea și degustarea alimentelor
- viteza de mâncare
-
Examinarea temperamentului s-a axat pe analiza impulsivității, autocontrolului și incapacitatea de a-și liniști emoțiile negative.
S-a descoperit faptul că acei copii ce răspund bine la senzația de plenitudine, prezintă mai mult control de sine. Cercetătorii susțin că părinții pot folosi diverse alimente pentru a calma copiii temperamentali și pentru a mai calma din emoțiile negative.
La momentul actual puține studii au examinat relația dintre obezitatea pediatrică și temperamentul copiilor, iar acest studiu a stabilit o legătura între tipurile de temperament și tiparele de alimentație.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Importanța contactului fizic la prematuri
- Formulele de lapte preparate în biberoane gradate necorespunzător pot afecta sănătatea copilului
- Uleiul de măsline sau floarea-soarelui poate afecta sistemul de apărare al pielii la bebeluși
- Cântatul la un instrument muzical, benefic pentru creierul copiilor
- Formatiune chistica pineala... probleme in urma mai multor diete
- Copil (11 ani) dependent de dulciuri
- Copil obez
- Obezitatea la copii
- Obezitate la 1an si 8 luni?