Impact major al exercițiilor fizice asupra sănătății mentale

Impact major al exercițiilor fizice asupra sănătății mentale

©

Autor:

Impact major al exercițiilor fizice asupra sănătății mentale

În ciuda faptului că exerciÈ›iile fizice pot părea uneori grele sau neplăcute, beneficiile lor pentru sănătate sunt incontestabile. Un studiu recent realizat de Universitatea Norvegiană de Știință È™i Tehnologie (NTNU) subliniază că beneficiile exerciÈ›iilor fizice nu se limitează doar la sănătatea fizică, ci au È™i un impact major asupra sănătății mentale.

Metodologie

Studiul a fost bazat pe datele colectate în cadrul Studiului de Sănătate Trøndelag (HUNT), un proiect de cercetare amplu la care au participat voluntar 250.000 de rezidenÈ›i din Trøndelag începând cu anul 1984. Cercetătorii au folosit datele din al treilea ciclu de colectare a datelor, denumit HUNT3, realizat între anii 2006 È™i 2008. Aceste date au fost comparate cu datele din Registrul Norvegian al Medicamentelor Prescrise, care oferă o imagine de ansamblu asupra medicamentelor eliberate pe bază de reÈ›etă în Norvegia.

Rezultate

Potrivit lui Linda Ernstsen, autoarea principală a studiului È™i profesor asociat la Departamentul de Sănătate Publică È™i Asistență Medicală de la NTNU, persoanele care sunt într-o formă fizică mai bună au nevoie de mai puÈ›ine medicamente pentru anxietate È™i depresie. Studiul a arătat că persoanele care erau într-o formă fizică bună în timpul celui de-al doilea studiu HUNT aveau o prevalență mai mică a simptomelor depresive când au participat la HUNT3, zece ani mai târziu.

Implicații

Studiul sugerează că fiind într-o formă fizică bună ajută toate grupele de vârstă È™i ambele sexe. Cu toate acestea, unii oameni beneficiază mai mult de pe urma exerciÈ›iilor fizice È™i a unei stări fizice bune decât alÈ›ii. De exemplu, bărbaÈ›ii experimentează un efect mai mare din exerciÈ›ii decât femeile, iar corelaÈ›iile sunt mai puÈ›in clare pentru vârstnici.

Concluzii

Studiul subliniază importanÈ›a exerciÈ›iilor fizice nu doar pentru sănătatea fizică, dar È™i pentru sănătatea mentală. Într-o lume în care ratele de anxietate È™i depresie sunt în creÈ™tere, aceste descoperiri pot avea implicaÈ›ii semnificative în abordarea acestor probleme de sănătate mentală.

Recomandări

Autoritățile de sănătate din Norvegia recomandă ca adulÈ›ii să fie activi fizic cel puÈ›in 150 până la 300 de minute la o intensitate moderată în fiecare săptămână. O alternativă pentru cei care au puÈ›in timp ar fi să îÈ™i propună 75 de minute de antrenament de înaltă intensitate în fiecare săptămână sau o combinaÈ›ie de antrenament moderat È™i de înaltă intensitate.


Data actualizare: 01-09-2023 | creare: 01-09-2023 | Vizite: 572
Bibliografie
Cardiorespiratory fitness and incident use of anxiolytics and antidepressants in adults. A linkage study between HUNT and the Norwegian Prescription Database
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0165032723008637?via%3Dihub
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Câte calorii consumi când mergi vs când alergi?
  • Precizia gadget-urilor sportive diferă în funcÈ›ie de locul în care sunt plasate
  • O oră de exerciÈ›ii fizice pe săptămână poate preveni depresia
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum