Hipertensiunea arterială redefinită

Hipertensiunea arterială a fost redefinită luni, 13 noiembrie 2017, de Asociația Americană a Inimii, care a declarat că boala ar trebui tratată mai devreme, când ajunge la valori de 130/80 mm Hg, nu la limita anterioară de 140/90 mm Hg.
Medicii recunosc că unele complicații pot să apară la valori mai mici ale prensiunii arteriale, conform ultimei actualizări a ghidului american privind detectarea hipertensiunii arteriale și tratarea acesteia din 2003.
O presiune arterială crescută pentru prima dată nu necesită neapărat un tratament medicamentos, însă este un semnal de alarmă de care trebuie ținut cont, a spus Paul Whelton, autorul principal al ghidurilor publicate in Jurnalul Asociației Americane a Inimii, precum și în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie.
Modificările în stilul de viață sunt primele măsuri care trebuie luate înaintea administrării unui tratament medicamentos. Acestea includ scăderea în greutate, activitate fizică regulată, alimentația sănătoasă, evitarea consumului excesiv de sare și alcool, precum și renunțarea la fumat și evitarea stresului.
Noul criteriu de diagnostic presupune că aproape jumătate din populația Statelor Unite va fi definită ca având hipertensiune arterială. Anterior acestei modificări, unul din trei americani a fost diagnosticat cu hipertensiune arterială, aceasta fiind a doua cauză a accidentului vascular cerebral, după fumat.
Limita normală a tensiunii arteriale este considerată 120 mm Hg pentru presiunea sistolică (în timpul contracției cordului) și 80 mm Hg pentru presiunea diastolică (între contracții). Paul Whelton a spus că odată ce o persoană ajunge la valori de 130/80 mm Hg, aceasta și-a dublat riscul de complicații cardiovasculare.
Oamenii în jurul vârstei de 40 de ani sunt cei mai afectați. Se preconizează o triplare a diagnosticului de hipertensiune arterială în rândul bărbaților sub vârsta de 45 de ani și o dublare în rândul femeilor din aceeași categorie de vârstă.
Deteriorarea vaselor de sânge începe odată ce presiunea arterială atinge 130/80 mm Hg conform ghidurilor bazate pe un studiu desfășurat in Statele Unite ale Americii cu peste 9.000 de participanți.
Până în prezent, oamenii erau încadrați ca prehipertensivi dacă aveau valori ale tensiunii arteriale între 120-139 mm Hg. Conform noului ghid, vor fi clasificați astfel: cu tensiune arterială crescută (120-129 mm Hg presiunea sistolică și sub 80 mm Hg cea diastolică) și cu hipertensiune arterială stadiul 1 (130-139 mm Hg presiunea sistolică și 80-89 mm Hg cea diastolică).
Tratamentul medicamentos este recomandat doar pacienților cu hipertensiune arterială stadiul 1, care au avut antecedente cardiovasculare sau care se află la risc din cauza comorbidităților (diabet zaharat, boală cronică de rinichi, ateroscleroză).
Schimbările criteriilor de diagnostic ale hipertensiunii arteriale trebuie să scoată în evidență importanța modificării stilului de viață, nicidecum creșterea prescrierii medicamentelor.
Sursa: MedicalXpress
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Monitorizarea constantă a tensiunii arteriale poate reduce mortalitatea din cauza bolilor cardiovasculare
- Cercetările dezvăluie un risc cu 36% mai mare de defecte cardiace la copiii concepuți prin fertilizare in vitro
- Accidentul vascular major, prezis cu ajutorul unui nou instrument, la pacienții cu accident vascular minor
- Exercițiile de anduranță, efecte protectoare pentru inimă
- Hipertensiunea intracraniana
- Hipertensiunea pulmonara
- Hipertensiunea portala
- Hipertensiunea arteriala (HTA)
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Boala cardiaca hipertensiva
- Hipertensiunea arteriala la copil
- Hipertensiunea de halat alb (sindromul de halat alb)
- Hipertensiunea arterială secundară de cauză endocrină
- Hipertensiunea arterială la gravidă
- Inhibitorii enzimei de conversie (IECA)
- Dieta in hipertensiunea arteriala
- Alimentele cu multă sare și efectul lor asupra sănătății
- Nebunie, tulburari neurovegetative sau ce sa fie?
- Va implor ajutati-ma: imi creste tensiunea arteriala brusc zilnic
- Hipertensiune arteriala oscilanta - recomandari
- HTA in sarcina
- M-am trezit ca partea stanga a fetei amortita si presiune asociata cu durere la ochiul stang
- Neuronita sau Cauza Virala-Hipertensiune Arteriala?
- Ce pastile de slabit poate lua o persoana cardiaca si hipertensiva?
- Tensiune 200 f.mare.
- Hipertensiune in tratament
- Hipertensiune si dureri dentare