Grăsimile omega-3 nu au niciun efect asupra riscului de diabet de tip 2
Autor: Vasiliu Alina
Cercetătorii de la University of East Anglia au analizat rezultatele de la 83 de studii randomizate care au implicat 121.070 de persoane cu și fără diabet.
Studiile au evaluat efectele creșterii aportului de omega-3 cu lanț lung, acid alfa-linolenic, omega-6 și a acizilor grași polinesaturați asupra riscului de diabet și a modului în care organismul prelucrează zaharurile.
Cercetătorii au descoperit că un aport crescut de grăsimi omega-3 cu lanț lung (din uleiurile de pește) a avut un efect redus sau inexistent asupra probabilității diagnosticului de diabet sau asupra metabolismului glucozei.
S-a sugerat că doze mari de grăsimi omega-3 cu lanț lung (mai mult de 4,4 g pe zi) pot avea efecte negative asupra riscului de diabet și asupra metabolismului glucozei, dar studiul de față arată că nu există dovezi convingătoare care să sugereze că grăsimile polinesaturate modifică metabolismul glicemiei sau riscul de diabet. De asemenea, suplimentele nu trebuie încurajate pentru prevenirea sau tratamentul diabetului.
Multe țări recomandă o dietă bogată în grăsimi polinesaturate pentru o serie de afecțiuni, inclusiv diabetul zaharat.
Sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Persoanele cu cronotip nocturn au un IMC mai mare, talie mai mare și se confruntă cu un risc mai mare de diabet de tip 2
- Descoperi recente ale oamenilor de știință pot redefini obezitatea, cu consecințe importante asupra bolilor
- Noul model SCORE2-Diabetes: o abordare revoluționară în predicția riscului cardiovascular la pacienții cu diabet de tip 2
- Sucul de portocale 100% este mai bun pentru glicemie decât alternativele nenaturale
- Omega 3
- Omega 3 impotriva depresiei
- Ulei de peste?
- Omega 3 contin cupru?
- Omega 3.V-a ajutat?Ce doza?
- Omega 3 chiar ajuta la creier?
- Omega 3 chiar ajuta la creier?
- Un ulei de peste Omega 3 de calitate?