Grădinăritul îi poate ajuta pe copii să își dezvolte anumite abilități de viață
©
Autor: Mancaș Mălina

Udarea plantelor sau plivitul nu reprezintă doar activități fizice plăcute pentru copil, acesta ajungând chiar să îndrăgească plantele, ci are și beneficii asupra sănătății mentale.
Un studiu realizat în cadrul Universității A&M din Texas pe un eșantion de copii cu vârste mai mici de 12 ani a arătat că implicarea acestora în proiecte de grădinărit la școală, în comunități sau acasă aduce numeroase beneficii asupra stimei de sine și reducerea nivelului general de stres.
Acești copii pot prezenta astfel rezultate mai bune la școală și pot dezvolta interes pentru alimentația sănătoasă dacă sunt înconjurați de propriiile legume cultivate, dar își îmbunătățesc și încrederea, abilitatea de lucru în echipă sau de comunicare, după cum s-a arătat în urma unui astfel de proiect denumit RHS (Royal Horticulture Society din Marea Britanie) Campaign for Schools - o campanie de grădinărit la nivel școlar, desfășurată anual.
Grădinăritul implică numeroase activități diferite, de la decorarea grădinii și alegerea semințelor ce urmează a fi plantate, udarea plantelor sau recoltarea fructelor, verdețurilor sau florilor. Antrenează și nivelul de responsabilitate al unui copil, prin implicarea lui activă și necesitatea de a realiza o serie de sarcini.
Are și beneficii senzoriale, de la contactul cu pământul ud și noroiul, precum și toate semințele, plantele etc. Stimulează și răbdarea, de exemplu pentru a crește o plantă, creativitatea - pentru a aranja o grădină într-un anumit fel, alegerea culorilor pentru flori, de exemplu, și simțurile (tactil, mirosul, văzul), în concluzie, numai efecte benefice.
Sursa: Telegraph
Data actualizare: 09-09-2016 | creare: 09-09-2016 | Vizite: 1972
Bibliografie
Seeds of success: gardening with kids cultivates life skills, link: https://www.telegraph.co.uk/gardening/with-children/life-skills-for-children/ ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Virusul sincițial respirator (RSV) - responsabil pentru majoritatea internărilor la copiii sub cinci ani din UE
- Expunerea la microbi a sugarilor contribuie la dezvoltarea sistemului imunitar
- Probele placentare și de meconiu conțin cantități importante de materiale plastice
- Beneficii cardiovasculare observate la copiii supraponderali în urma exercițiilor fizice
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum