Accesoriile pot ține evidența simptomelor bolii COVID-19

©

Autor:

Accesoriile pot ține evidența simptomelor bolii COVID-19
Conform cercetătorilor de la Universitatea din Michigan, ceasurile inteligente pot fi folosite pentru monitorizarea simptomelor unui număr crescut de afecțiuni, printre care se numără și COVID-19, acestea putând să aprecieze și severitatea infecției virale. Echipa americană a evaluat impactul pe care aceasta îl are asupra organismului prin intermediul datelor asupra ritmului cardiac pe care brățările fitness le furnizează, oamenii de știință afirmând că metoda poate fi utilizată și pentru urmărirea evoluției unor afecțiuni în viața de zi cu zi, spre exemplu de acasă.
Studiul a relevat modificări ale ritmului cardiac la persoanele infectate cu COVID-19, acesta înregistrând o creștere direct proporțională cu severitatea infectării. În plus, ritmul cardiac al persoanelor care au prezentat drept simptom tusea a prezentat valori și mai crescute. Daniel Forger, profesor de matematică și de medicină computațională și bioinformatică, afirmă că boala COVID-19 determină o modificare a răspunsului pe care inima îl are la presarea efortului fizic, astfel că în cadrul acesteia se întâlnesc semne de stres celular, iar ritmul cardiac bazal se modifică. Conform acestuia, anterior au existat cercetări care au tratat traducerea manifestărilor bolilor prin intermediul analizei datelor furnizate de astfel de accesorii, însă nu au oferit informații suficient de exacte.

Caleb Mayer, doctorand în matematică, explică faptul că studiul se bazează pe descompunerea ritmului cardiac în multiple componente, această particularitate diferențiind studiul în cauză de cercetări anterioare. Conform acestuia, utilizarea acestei metode le oferă oamenilor de științe informații suplimentare despre felul în care evoluează boala și cum aceasta influențează și alte sisteme ale organismului, cu timpul. Eșantionul de studiu a fost compus de persoane incluse în studiul de cohortă Intern Health Study în anii 2019 și 2020 și informații de la Roadmap College Student Data Set, un studiu în care a fost analizată sănătatea și bunăstarea studenților în cursul anului universitar 2020-2021, utilizând date furnizate de dispozitivul FitBit și auto-raportarea diagnostică.

Cercetătorii au observat o creștere a ritmului cardiac apărută odată cu începerea simptomelor specifice bolii COVID-19, care a prezentat valori și mai mari la persoanele care prezentau drept simptom principal tusea. În plus, aceștia pun pe seama febrei sau anxietății produse de această boală faptul că frecvența cardiacă bazală a crescut fie înainte, fie în momentul debutului simptomelor.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 29-04-2022 | creare: 29-04-2022 | Vizite: 290
Bibliografie
Wearables can track COVID symptoms, other diseases, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/04/220419112413.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • COVID-19 poate determina și afectare renală
  • Manifestări gastrointestinale în infecția COVID-19 (transmiterea virusului pe cale fecal-orală)
  • Fără simptome și testat COVID pozitiv - mai am motive de îngrijorare?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum