ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Iasi

Intrebari frecvente

Intrebari frecvente
Autor: Diana Laura Ciubotaru

1. De ce ajung oamenii la psiholog/terapeut?
Oamenii doresc sa faca terapie din numeroase si variate motive: probleme de relatie, stres, anxietate, crize, probleme de stima de sine, depresii, conflicte la serviciu sau în familie etc.
2. La ce sa ma astept? Ce se întâmpla într-o terapie?
Prima sedinta de terapie este folosita pentru a centraliza informatii despre client, viata sa, cu cine interactioneaza, precum si motivul pentru care are nevoie de ajutor. Vom lucra împreuna pentru stabilirea scopurilor terapeutice si identificarea celor mai bune cai pentru a le atinge.
3. Exista confidentialitate?
Aceasta reprezinta una dintre prioritatile relatiei terapeut - client. Informatiile discutate în sedinta sunt strict confidentiale, iar fara acordul explicit al clientului nicio astfel de informatie nu poate si dezvaluita, cu exceptiile prevazute de lege. Acestea vor fi discutate în prima sedinta. Terapeutii aflati în supervizare vor discuta cazul cu supervizorii lor care, la rândul lor, ramân sub incidenta acelorasi norme de confidentialitate.
4. Ce tip de terapie se practica în acest cabinet?
Psihoterapeutul Diana Ciubotaru este formata în viziunea sistemica de familie si cuplu si cultiva o vindecare holista a persoanei. Viziunea sistemica înseamna abordarea familiei, ca întreg, în interdependenta cu mediul înconjurator, iar membrii familiei în interdependenta în interior. Psihoterapeutul utilizeaza diverse tehnici terapeutice functie de problema, scopuri sau personalitatea clientului.
Se poate face şi un program terapeutic individual sau Terapia Sinelui, un drum de regăsire a forţei interioare şi a reconfigurării viziunii asupra vieţii, sau un program de consiliere şi/psihoterapie de scurtă durată, centrată pe soluţie.
Se poate face un program terapeutic pentru optimizarea relaţiei părinţi-copii, abordarea simptomatologiei copilului şi adolescentului.
5. Cât dureaza terapia?
Durata tratamentului este foarte variabila, fiind influentata de mai multi factori. De pilda, ea poate varia de la 3-5 sedinte pâna la 12-14, functie de problema concreta si de scopul urmarit (consiliere sau psihoterapie). Evident, scopuri mai ample, care necesita schimbari profunde vor necesita un timp mai mare pentru atingere si implementare. De vreme ce terapia este o experienta unica pentru fiecare, atunci si cadrul temporal se va flexibiliza pentru a va împlini cât mai bine nevoile.
În funcţie de simptomatologia clientului se poate aborda şi varianta terapiei Bowen (in paralel) , pentru a optimiza stare fizică şi emoţională
6. Cum se plateste?
Plata se face în numerar la sfârsitul fiecarei sedinte. Fiecare terapeut are o grila proprie de tarife care este expusa pe pagina sa de prezentare de pe site. Costul unei sedinte de psihologie de 50 minute este de 150 lei.
cuvinte cheie:
psiholog, psihoterapeut, familie, cuplu, copil, anxietate, atac de panică, depresie, tristeţe, simptom, conflict, criză, psihosomatic, enurezis, tulburare de comportament, nefericire

 
Programare