Anunțuri & evenimente
03-02-2020
Kingdom of your Heart - Modul 1 - Cine sunt eu?
Preț: -
Intr-o lume care se schimba in fiecare zi, in orice domeniu, acest concept de schimbare personala pare dificil de realizat. Zi dupa zi, mediul ce ne inconjoara este in schimbare, natura isi urmeza cursul firesc, societatea este in continua expansiune, iar viata devine din ce in ce mai tehnologizata. Ne-am facilitat viata exterioara si parca am ingreunat-o pe cea interioara. Se vorbeste din ce in ce mai mult despre nevoia de dezvoltare personala, de a deveni din ce in ce mai buni in ceea ce facem, incat parca ne-am indepartat de sursa cea mai importanta, care ne poate oferi tot ce avem nevoie. Aceasta sursa nu este in afara noastra, ci dimpotriva, este adanc inradacinata in fiinta noastra.
Primul pas catre schimbarea interioara este momentul cand iti pui intrebarea "Cine sunt eu?". E povestea cersetorului care isi aduce aminte ca e print, ca locul lui in sala tronului e garantat si ca destinul lui este sa fie rege. Regalitatea este o stare interioara care-ti da libertatea si bucuria de a-ti crea regatul visat.
Asa incepe acest proces al transformarii, prin dorinta de a cunoaste universul din interior, cel adevarat, acel spatiu in care te retragi din zgomotul cotidian si in care te simti liber sa creezi, ca apoi sa traiesti in exterior creatia proprie.
Cu dorinta vibranta din interiorul tau, de a afla cine esti, te invitam alaturi de noi intr-o calatorie a transformarii interioare, sa descoperi:
- Care sunt limitarile ce iti influenteaza felul in care te vezi si te exprimi
- Limbajul emotional sanatos si cum sa il exprimi in diferite situatii
- Propria identitate si cum sa o manifesti in exterior
- Cum sa aliniezi actiunile, sentimentele si gandurile tale la nevoile profunde ale fiintei.
- Cum sa integrezi constientizarile profunde in realitatea cotidiana
- Care sunt nevoile tale cele mai profunde si cum sa le indeplinesti
Workshop sustinut de psihoterapeutii de familie si cuplu
Lavinia Gitlan si Adrian Stogrea
Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute
Program:
Sambata, 08.02.2020, ora 09.30 - 18.30
Duminica, 09.02.2020, ora 09.30 - 14.00
Locatie:
Gamma Clinic Psychology, Iasi, Sos. Nicolina, nr. 1, bl. 928B, sc.A, et.1, ap.1, interfon 01.
Investitie:
Bilet intreg: 300 ron
Bilet GAMMA: 250 ron (clientii Gamma Clinic si cursantii SAS si SSF)
Bilet student: 100 ron (locuri limitate; se acorda pe baza carnetului de student vizat la zi)
Inscriere:
Tel. 0741 093 131
Site: https://www.gamma-conference.com/events/kingdom-of-your-heart-cine-sunt-eu-4
07-03-2019
Unde e puterea mea? - curs inițiatic de extindere a conștiinței cuantice
Preț: 350
Întreaga viziune a scolii este construita pe principiul fundamental conform caruia constiinta este forta esentiala a universului. Aceasta forta este cea care sustine gandirea in demersul acesteia de a actiona in plan comportamental. Mintea este intim legata de creier si, in acelasi timp, pentru explicarea ei avem nevoie de acest termen: Constiinta. Scoala devine, astfel, o forma inedita, misterioasa si în acelasi timp sistematica de a parcurge drumul de initiere în propriul tau Sine. Devii initiat în propria ta putere de a-ti crea destinul si de a-ti conduce viata. Am creat acest spatiu de crestere, co-creatie si evolutie spirituala pornind de la propria calatorie initiatica si de cautare a Sinelui meu, pornind un studiu de cercetare si integrare a tuturor materialelor si experientelor avute.Cele 3 saptamani de antrenament au pregatit terenul pentru cel de-al treilea modul. Mintea noua se simte in interior ca un set nou de alternative la vechile deceptii. Ai de ales daca sa reactionezi ca in trecut sau sa pui in practica noul concept sau model invatat.
La acest nivel de autocunoastere, ne analizam tiparele de reactie cu cei din jur si tipul de putere pe care il simtim in raport cu ei – suntem victima cuiva? Suntem tiranii altcuiva? Suntem deseori in postura de a renunta la sine pentru a ne dedica altcuiva? Suntem pusi acum in observatorul atitudinii – e un nivel mai mult decat comportamental; este un nou nivel de gandire si starea emotionala asociata lui.
Prin acest modul, ne propunem sa atingem el putin 2 obiective:
- Constientizarea pozitiilor de victima – calau – salvator in toate relatiile tale importante si cum perpetuezi acest cerc vicios impreuna cu ei ;
- Iesirea din pozitiile mentionate si dezvoltarea puterii interioare a pozitiei de "suveran interior" (puterea asupra gandirii, emotiei, deciziei de a actiona si reactiona) ;
Este o etapa cu multe provocari, mai ales datorita seductiei luptei de putere.
Perioada 12.03.2019, ora 16.00 - 20.00
Înscrieri
https://www.gamma-conference.com/events/unde-e-puterea-mea
11-12-2018
Dreamer - Crearea anului
Preț: 330
Vine un moment cand privesti trecutul si te intrebi daca ai fost tu "cel adevarat" acolo! Oare cine l-a creat? Trecutul de fapt nu e nici bun nici rau, doar opiniile noastre despre el pot fi asa. Ce ne tine legati de trecut? Opinia, parerea noastra despre el, ce credem despre noi in acel trecut ne genereaza frustrare, furie, regrete, vinovatie.In acest context dezlegarea de trecut ar insemna sa eliberezi aceste emotii odata cu acele pareri care le genereaza. Sunt lipite. Nu poti scapa de emotii si sa-ti pastrezi opiniile intacte (e din cauza lui/ei, imi esti dator/datoare, n-ar fi trebuit sa ma trateze asa, etc. ) Adevarata intelepciune vine cand iti dai seama ca poti sa renunti la pretentiile tale, la sentimentele tale ranite, la superioritatea ta. Pentru ca nu iti mai servesc. Ai o noua parere despre tine.
Cum ar fi sa-ti creezi un an in care sa vrei sa ai o noua parere despre tine, despre lume, in care ai puterea sa te vindeci singur psihic sau fizic, in care ai puterea sa-ti modelezi mintea ca un sculptor si sa generezi realitatea cu viziunea unui arhitect. Dreamer este despre oameni care se privesc in acest mod, care vor sa aiba un cuvant de spus in propria viziune si viata. Vom avea un workshop de dezvoltare personala cu exercitii interactive prin care iti antrenezi mintea si emotiile sa lucreze in tandem pentru a te sustine in proiectele anului 2019. Cel mai bun sustinator al visului tau e visatorul secret din inima ta.
Cand
18.12.2018 ora 16:00 - 20:00
Unde
Iasi, soseaua Nicolina nr. 1, bl. 928B, sc.A, etaj 1, ap. 01
Investitie
330 pret intreg
300 pret cu reducere (cursantii SSF, cursantii SAS, clientii Gamma Clinic Psychology )
02-11-2018
Inspire Love & Connect - Kingdom of your Heart
Preț: 400
Adrian Stogrea va invita pe 10 noiembrie, in cadrul INSPIRE Love & Connect la Kingdom of Your Heart – o calatorie pe taramul dezvoltarii personale, in care inveti sa-ti iubesti emotiile si sa descoperi starea de regalitate data de integrarea lor cu sens in viata ta.
02-11-2018
Inspire Love & Connect
Preț: 400
Dragii nostri,Iata ca suntem la a doua editie Inspire, conferinta anuala a celor pasionati de misterele Constiintei. Anul trecut ne-am lansat intr-o definire si constientizare a aspectelor constiintei.
Anul acesta vom lucra pe conexiunea iubirii in constiinta. De aici titlul Inspire Love & Connect. Am pregatit 3 zile de dezvoltare personala cu tema principala conectare la Sine prin Iubire.
Vom incepe vineri dupa amiaza cu o sesiune de lucru a Scolii de Activare a Sinelui – Love Your Mind, facilitata de psiholog principal Diana Ciubotaru. Sambata vom avea trei sesiuni de lucru, cu programul de dezvoltare personala: Taramul Inimii – Kingdom of Your Heart facilitat de psiholog Raluca Ferchiu si psihoterapeut sistemic Adrian Stogrea si o sesiune de dupa amiaza cu tema Love your body – secretele nutritiei in functie de grupele de sange, moderata de psihoterapeut sistemic Luminita Obreja. Duminica avem o sesiune cu tema -Tree of life Iubeste-ti Sinele – moderata de intreaga echipa Gamma.
Inspire Love & Connect este un prilej sa ne revedem, sa ne reconectam la prieteniile noastre, la dorinta noastra de evolutie, la placerea de a lucra impreuna. Fiecare intalnire cu voi a fost o lectie de invatare pentru echipa Gamma, un prilej comun de creatie si joc. Am creat un spatiu special, in care fiecare dintre noi si-a putut recunoaste Sinele si participarea sa la un "ceva" mai profund, unic, special. Un altfel de NOI in care Eu sunt SINE.
Noi am inceput pregatirile pentru eveniment. Voi deschideti-va mintea si inima, restul e co-creatie .
*Eveniment cu 20 credite CPR.
02-11-2018
Inspire Love & Connect - Vointa si intentia in campul cuantic
Preț: 400
Vă invit pe 09 noiembrie, în cadrul evenimentului INSPIRE Love & Connect, la un modul al Școlii de Activare a Sinelui - A vrea cu iubire- Schimbarea inseamna sa inveti sa activezi aceasta stare ca si cum ai fi mereu indragostit de scopul tau si stii ca totul conspira pentru ca tu sa-ti implinesti in fiecare zi scopurile si visele.Te aștept cu drag!
https://www.gamma-conference.com/…/vointa-si-intentia-in-ca…
02-11-2018
Inspire Love & Connect - Kingdom of your Heart
Preț: 400
Raluca Ferchiu vă invită pe 09 noiembrie, în cadrul evenimentului INSPIRE Love & Connect, la un workshop de dezvoltare personala, sustinut impreuna cu psihoterapeutul Adrian Stogrea - Kingdom of your Heart. Vei porni in calatoria dezvoltarii personale, rescriind povestea schimbarii intr-un mod in care actiunile, sentimentele si gandurile se aliniaza la nevoile profunde ale fiintei tale. Te așteptăm cu drag!
https://www.gamma-conference.com/noutati/kingdom-of-my-heart-workshop-de-dezvoltare-personala-la-inspire-love-connect?
13-09-2018
Iubirea de Sine - workshop gratuit de dezvoltare personala
Preț: GRATUIT
Un workshop GRATUIT de dezvoltare personala sustinut la Iasi de psihoterapeutul de familie si cuplu Diana Laura Ciubotaru. Pe 24 septembrie 2018, de la ora 15.00, iti vei gasi indicatorul interior al starii de a te iubi neconditionat si vei invata cum sa extinzi aceasta stare si in relatiile tale.Scopul acestui workshop de dezvoltare personală este de a-ți găsi acel indicator interior al stării de a te iubi necondiționat și de a extinde această stare și în relațiile cu cei din jurul tău.
Dacă ești interesat de dezvoltare personală, extinderea viziunii asupra vieșii, psihologie, filosofie, spiritualitate și ești motivat de dorința de cunoaștere și autocunoaștere, vino pe 24 septembrie la un workshop intensiv de dezvoltare personală, în care:
- Îți găsești puterea interioară prin activități concrete, specifice terapiilor expresive sau prin imagerii dirijate, meditații și exerciții interactive
- Conștientizezi care este punctul din care poți începe schimbarea pe care ți-o dorești în viața ta
- Vrei să-ți vindeci mintea, corpul și vrei să-ți găsești calea spre iubirea de sine
- Ai parte de o experiență concretă a iubirii de sine și de consolidare a încrederii, obținută într-un cadru creativ, interactiv și chiar magic.
Te aștept să trăim o experimentare grozavă a puterii supreme din fiecare dintre noi – puterea iubirii dincolo de teorie! Prezenta si energia ta vor contribui ca un ingredient unic la un destin centrat in iubire.
Cu drag,
Psih. Diana Laura Ciubotaru
Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute
https://www.gammaclinic-psychology.ro/specialisti
13-07-2018
Formare in psihoterapie sistemica de familie si cuplu - Iasi si Bucuresti
Vrei sa devii un psihoterapeut de top?Înscrie-te la Școala Sistemică de Formare – o școală de excelență în psihoterapia de familie și cuplu din România.
Îmbinând cele mai noi tehnici de predare si formare profesională, Școala Sistemică de Formare – Gamma Institute oferă un cadru în care înveți nu doar să practici psihoterapia, ci și să duci această profesie la un alt nivel, să o transformi într-un stil de viață și să o practici la cele mai înalte standarde de calitate. Ma inscriu!
Formarea în psihoterapie sistemică de familie și cuplu la Gamma Institute cuprinde:
1. Formare teoretică (420 ore) - în care înveți 11 abordări terapeutice (de la cele clasice la cele postmoderne și contemporane), îți exersezi abilitățile de lucru în întregul proces terapeutic și înveți tehnici specifice de intervenție în problematici precum: terapia de cuplu, terapia familiei cu copii, terapia problemelor sexuale, terapia bolilor cronice/invalidante/psihosomatice, EFT, terapia pierderii, terapia divorțului și a procesului de iertare. Modulele teoretice sunt astfel strucuturate încât să ofere o experiență completă, de la înțelegerea conceptelor până la interiorizarea și aplicarea lor în propria viață și în intervenția ca psihoterapeut. Se lucrează pe cazuri concrete și se fac jocuri de rol, astfel încât să simți cum funcționează terapia sistemică și să-ți dezvolți abilitățile terapeutice într-un stil propriu.
2. Autocunoaștere și dezvoltare personală de grup și individuală (120 ore dezvoltare personală de grup + 30 ore de terapie educațională individuală). În urma parcugerii acestui proces de dezvoltare personală vei descoperi cea mai bună variantă a psihoterapeutului din tine și vei învăța cum s-o cizelezi și reinvetenzi continuu. Vei avea un model concret al propriului proces terapeutic, învățând cum să gestionezi propriile dificultăți și provocări în raport cu cele ale clienților tăi.
3. Intervizare (100 ore) – vei învăța cum să lucrezi cu colegii psihoterapeuți în formare, cum să vă sprijiniți reciproc în acest proces și îți vei crea o rețea de profesiniști pe care te vei putea baza ulterior în practica ta privată.
Alte oportunități ale Școlii Sistemice de Formare:
- Accesul la cele mai noi informații, tehnici, materiale din domeniul psihoterapiei sistemice și nu numai;
- Cursuri de formare continuă acreditate de Colegiul Psihologilor din Romania, la prețuri preferențiale;
- Accesul la conferințe, evenimente și comunicări științifice organizate de Gamma Institute;
- Proiecte internaționale și schimburi de bune practici prin programul Erasmus+;
- Posibilitatea de a face practică și/sau voluntariat în departamentele Gamma Training, Gamma Clinic Psychology și Gamma Projects & Research și de a face parte dintr-o echipă care practică psihoterapia ca vocație și pasiune, nu doar ca profesie (voluntariatul Gamma)
Beneficii ale formării în psihoterapie sistemică la Gamma Institute:
- procesul de formare este ușor de parcurs, cu un program bine definit (un modul de formare la 2 luni)
- toate serviciile sunt incluse în același pachet de formare (teorie și aplicații, dezvoltare personală, practică în clinica școlii, supervizare și cercetare), fiind asigurată toată logistica necesară
- după cei doi ani obții atestatul de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România ca psihoterapeut de familie si cuplu practicant în supervizare, putându-ți deschide propriul cabinet individual de psihologie și să începi practica privată.
- beneficiezi de îndrumare permanentă din partea echipei Gamma Institute cu privire la toate procedurile de formare și atestare, precum și despre parcursul tău profesional
Toate acestea într-un mediu de învățare și dezvoltare deschis, inovativ și cu oameni care duc psihoterapia la nivel de artă.
Vrei să faci parte in comunitatea Gamma?
Înscrie-te completând formularul (https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf) sau contactează-ne direct: 0741093131 – secretariat Școala Sistemică de Formare – Gamma Institute
In ce grupuri te poți înscrie?
Iași - 26 - 28 octombrie 2018
București - 25 - 27 ianuarie 2018
13-07-2018
Curs de Reconstructia Sinelui - Iasi, 1 august 2018
Preț: 300
Cursul Inițiatic de Extindere a Conștiinței Cuantice - Cursuri pentru ÎncepătoriC3 – Eu cu Mine – Unde e puterea mea? Simt ca am control in viata mea sau ma controleaza ceilalti?
La acest nivel de autocunoastere ne analizam tiparele de reactie cu cei din jur si tipul de putere pe care il simtim in raport cu ei – suntem victim cuiva? Suntem tiranii altcuiva suntem deseori in postura de a renunta la sine pentru a ne dedica altcuiva. Persoana este pusa acum in observatorul atitudinii – e un nivel mai mult decat comportamental; este unul de gandire si stare emotionala asociata ei.
Cand: 01 august 2018
Investiție: 300 lei
Locație: Iasi, Șoseaua Nicolina nr. 1, bl. 928B, sc. A, etaj 1, ap. 01
Trainer: Diana Laura Ciubotaru
Pentru înscriere completați formularul de aici:
https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf
10-04-2018
Free Mind. Capcana Dependentei - workshop dezvoltare personala
Preț: 100
Workshop-ul FREE MIND 3 - Capcana dependentei, organizat in cadrul Clubului Femeilor Gamma este un atelier de lucru in care deslusim cum anume ne prinde in mreje capcana mentala a dependentei si cum o putem combate, astfel incat sa avem siguranta ca ne putem descurca cu ceea ce vine in viata si ca putem fi autonomi in propria viata.Capcana dependentei te face de multe ori sa simti ca viata te copleseste, iar din acest motiv ai nevoie tot timpul sa apelezi la ajutorul celorlalti, chiar daca asta te pune in pozitia de a accepta relatii toxice in viata ta. De aceea, obiectivul workshop-ului este de a te elibera de sub teroarea fricii de a nu te descurca singur si de a te ajuta sa iti reiei puterea de a alege in propria viata.
Asa ca te astept cu drag sa facem impreuna primii pasi pentru eliberarea de aceasta capcana mentala!
Workshop sustinut de psihoterapeut Raluca Ferchiu
Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute
https://www.gammaclinic-psychology.ro/specialisti
12-03-2018
Free Mind - Frica de esec. Workshop dezvoltare personala in Iasi
Preț: 100
Un eveniment de dezvoltare personala pentru femei, prin care te eliberezi de capcana mentala a esecului - marti, 20 martie, ora 18.00 la Gamma Clinic Psychology din Iasi.Aceasta capcana a fricii de esec se construieste prin trairea unor experiente in care tu sau ceilalti v-ati axat pe nereusita, integrand-o ca trasatura definitorie a valorii tale personale. Pot fi experiente in care ai fost criticata pentru performanta la scoala sau ai avut drept modele persoane cu standarde prea inalte cu care te-ai comparat, simtindu-te mai prejos decat ele.
Iata cateva semne prin care iti dai seama daca aceasta capcana a fricii de esec iti afecteaza viata:
- simti ca nu ai la fel de multe reuste personale sau profesionale ca cei din jurul tau
- traiesti deseori un sentiment de umilinta vis-a-vis de performanta ta
- ai un sentiment de esec si o teama continua ca nu te vei descurca in anumite situatii sau ceea ce iti doresti sa faci nu va iesi pe masura asteptarilor tale sau ale celorlalti
Cum vom aborda capcana esecului in workshop-ul Free Mind 2. Frica de esec - Daca nu merge bine?
- identifici modul in care aceasta capcana s-a format si care sunt situatiile care iti activeaza teama de esec;
- intri in conexiune cu copilul interior care s-a simtit umilit si rusinat si ii intelegi suferinta si alegerea de a crede gandul ca nu va reusi sa faca fata;
- devii constienta de talentele, abilitatile si reusitele tale;
- observi tiparul esecurilor si iti faci un plan concret prin care sa destructurezi acest program disfunctional al fricii de esec.
Workshop sustinut de psihoterapeut de familie si cuplu Raluca Ferchiu
Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute
https://www.gammaclinic-psychology.ro/specialisti
14-12-2017
Crearea anului 2018 - The dreamer
Preț: 300
Gamma institute organizeaza acest workshop de dezvoltare personala anual, dedicat crearii si planificarii noului an, folosind paradigma cuantica, holista asupra fiintei umane. In fiecare final de an, psiholog Diana Ciubotaru organizeaza acest Workshop de dezvoltare personala si extindere a constiintei- un atelier intensiv de 4 ore în care se combină procesul de iertare și dezlegare a evenimentelor dificile din anul curent, cu procesul de creație a viitorului an și pregătire a ființei tale pentru acest proces ce te solicită în toate palierele tale: psihic, fizic, spiritual.Vom face exercitii de autocunostere, interventii de eliberare emotionala, interactiunea cu ceilalti si conectarea cu impartasire, iata cateva secvente din continutul atelierului.
Tu unde vei fi pe 19 decembrie? La Gamma. Vei crea o noua fila din viata ta. Cu puterea Creatorului din tine!
Detalii si formular inscriere: https://www.gamma-conference.com/events/crearea-anului-2018-the-dreamer
14-12-2017
Crearea anului 2018 - workshop pentru copii
Preț: 50
Un eveniment de dezvoltare personala pentru copiii cu varsta intre 10 si 14 ani - luni, 18 decembrie, ora 18.00 la Gamma Clinic Psychology!Sfarsitul anului este un bun prilej pentru a visa, mai ales daca esti un copil entuziasmat si curios de tot ceea ce te inconjoara. Daca ai o multime de idei despre ce vrei sa faci in noul an, dar nu ai descoperit inca metoda prin care poti face visele sa devina realitate, te invit la evenimentul "Crearea anului 2018 - workshop pentru copii", unde:
- Vom povesti despre cum a fost anul 2017 si ce am invatat din experientele traite in acest an
- Vom discuta despre importanta stabilirii obiectivelor si despre cum le putem formula astfel incat sa fie usor de indeplinit
- Fiecare va descoperi care este urmatorul vis pe care vrea sa-l experimenteze
- Ne vom face planul anului 2018 si vom invata cum sa-l transformam in realitate.
Vino la workshop-ul Crearea anului pentru a visa impreuna anul 2018!
Cum ma inscriu?
Completeaza formularul de inscriere (https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf) pentru a participa la acest eveniment, cu specificarea numelui si varstei copilului care va participa.
Detalii si inscriere: https://www.gamma-conference.com/blog/crearea-anului-2018-workshop-pentru-copii
10-11-2017
GAMMA FAMILY ACADEMY - workshop gratuit pentru intreaga familie
Preț: GRATUIT
Eveniment GRATUIT! Sesiune pentru adultii din familie - 21 noiembrie, ora 17.30 la Gamma Clinic Psychology!Daca esti curios sa afli ce inseamna de fapt familia si suficient de curajos incat sa-ti asumi sa fii fericit in propria familie, te invitam marti, 21 noiembrie, de la ora 17.30 la o intalnire GRATUITA, de la care vei pleca cu:
- Intelegerea familiei ca un proces continuu, cu etape de viata si perioade de tranzitie care te provoaca sa te adaptezi, sa cresti, sa te dezvolti;
- Constientizarea blocajelor sau a dificultatilor prin care trece sau a trecut la un moment dat familia ta;
- Intelegerea si delimitarea rolurilor pe care le joci zi de zi: partener de cuplu, parinte, profesionist, fiu/fiica etc
Vino cu familia ta la workshop-urile GAMMA FAMILY ACADEMY pentru a invata cum sa traiti si sa va bucurati impreuna, ca o echipa de creatori constienti ai propriei voastre povesti de viata.
Cum ma inscriu? Completeaza formularul de inscriere aici (https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf ) pentru a participa la prima intalnire gratuita.
Un singur membru poate inscrie intreaga familie in program, cu specificarea numarului de persoane care vor participa.
La prima intalnire, participantii primesc vouchere cu reduceri pentru intregul program!
Detalii despre programul de fericire in familie GAMMA FAMILY ACADEMY: https://www.gamma-conference.com/blog/family-academy-program-de-fericire-in-familie
10-10-2017
Inspire - Consciousness Event in Iasi
Preț: 400
INSPIRE vrea sa inspire oamenii sa isi re-creeze identitatea, mintea, viata.Această conferință aduce împreună toate persoanele interesate de conceptul de CONȘTIINȚĂ, atât sub aspect teoretic-Consciousness awareness, cât și sub aspect practic-manifestarea conștiinței în identitatea de SINE. Timp de trei zile, participanții vor intra în temă prin exerciții interactive, ateliere de lucru speciale, prelegeri pline de inspirație ținute de oameni îndrăgiți, hol cu expoziție de carte și CD pe tema conștiinței, psihologie, dezvoltare personala si domenii conexe.
Tarife si inscrieri: biletul acopera participarea la toate evenimentele conferintei, pauze de cafea, mapa conferintei, acces la vouchere oferite de partenerii conferintei, inclusiv participarea gratuita la Modulul "Eu gandesc" al Scolii de Activare a Sinelui ce va fi oferita de Psiholog Diana Ciubotaru tuturor, indiferent daca sunt sau nu cursanti ai scolii.
Bilet Standard: 400 ron
Bilet Discount: 10%- pentru cursanții Gamma Institute, ai ambelor scoli -Scoala Sistemica de Formare si Scoala de activare a Sinelui
Tematici de lucru
- Distorsiuni temporale si constiinta-implicatii in psihicul uman-constiinta multidimensionala
- Identitate de Sine si constiinta
- Efectul frecventelor asupra ADN-ului si mintii umane- Gandul este o frecventa masurabila?
- Constiinta si multidisciplinaritate - implicatii practice pentru dezvoltarea personala
Conferinta este organizata intr-o forma unica, interactiva de invatare , folosind un concept nonformal de organizare ce mentine participantii interconectati pe parcursul celor trei zile- se imbina armonios prelegerea cu invatarea prin experienta, impartasire si activitati practice si fizice (de exemplu, terapie prin dans si miscare si alte terapii expresive, forum theatre, joc de rol si dramatizare). inscrierile se fac ACUM, accesand link-ul la sectiunea bilete, bifati optiunea Curs formare continua cu credite.
Vino sa te inspiram pentru a construi o minte extraordinara!
Echipa INSPIRE
Cand?
27-29 octombrie 2017
Investitie: 400 lei
Locație: IASI
Trainer: Diana Laura Ciubotaru
Pentru înscriere completați formularul de aici:
https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf
21-06-2017
Pregatit pentru adolescenta? Atelier de cunoastere a adolescentului din tine
Preț: 50
Încredere, imagine de sine, prieteni, anturaj, vise, transformări - sunt doar câteva dintre aspectele adolescenței și a schimbărilor acesteia. Dar adolescența nu este doar o perioadă a schimbării, ci una în care avem șansa de a experimenta diferite abordări ale modului propriu de a fi, de a ne descoperi emoțiile și a învăța să ni le exprimăm în fața celorlalți. De foarte multe ori se vorbește despre adolescență ca fiind marea provocare a familiei, în care apar tot felul de probleme, discuții, certuri, în care adolescenții sunt rebeli, iar părinții neînțelegători. În schimb, nu ne întrebăm ce am putea face ca această perioadă să fie una a creșterii, a creativității și a descoperirii propriei persoane (atât de către adolescent, cât și de către cei din jurul lui). Bineînțeles că o adolescență în care totul este doar lapte și miere nu ar fi adolescență, iar copilul care se maturizează nu ar mai avea oportunitatea de a învăța despre el în situații dificile și despre cum să facă față, să se adapteze schimbărilor care apar pe parcursul vieții. De aceea, poate este mai important să anticipăm aceste situații pentru a ne pregăti, pentru a ști ce anume va urma și cum anume dorim să abordăm adolescența. Iar în momentul în care copilul ce devine pe zi ce trece "mai adolescent" cunoaște provocările acestei perioade, indiferent dacă este vorba despre schimbările corporale, cognitive sau emoționale, atunci ele vor deveni mai ușor de depășit, într-un mod constructiv și creativ.Pentru a vedea ce înseamnă mai exact adolescența, ce schimbări aduce ea și cum ne provoacă, îi astept cu drag pe cei cu vârsta între 11 și 14 ani la workshop-ul "Pregătit pentru adolescență? Atelier de cunoaștere a adolescentului din tine". La acest workshop, vom vorbi, într-o atmosferă prietenească, despre:
- Transformările fizice, cognitive și emoționale ce au loc în adolescență, modul de abordare a acestora și efectele lor în relațiile cu ceilalți (familie, prieteni, profesori etc);
- Comunicarea propriilor opinii în fața celor din jur într-un mod în care să ajute la cultivarea unor relații armonioase;
- Planuri concrete de acțiune pentru a aborda adolescența într-un mod creativ, în care dificultățile să fie transformate în oportunități de învățare și dezvoltare personală;
Workshop susținut de psihoterapeut Raluca Ferchiu
Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute
https://www.gammainstitute.ro/ro/sanatate/servicii-psihologie
Când?
Marți, 4 iulie 2017, ora 18.00 – 19.30
Unde?
Gamma Institute, Șos. Nicolina, nr. 1, bl. 928B, sc.A, et.1, ap.1, interfon 01
Investiție: 50 ron
Cum mă înscriu?
Completează formularul de înscriere (https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf), specificând denumirea evenimentului, numele și vârsta persoanei care va participa.
22-03-2017
Rădăcinile copilului meu - workshop pentru părinți
Preț: 80
Rădăcinile copilului meu - un workshop despre influența istoriei familiale asupra copilului tăuFamilia este interconectată indiferent de timp și spatiu, iar moștenirea se transmite din generație în generație sub o multitudine de forme. Ai stat vreodată să te gândești ce moștenire îi lași copilului tău? Pe lângă lucrurile materiale și oportunitățile de dezvoltare personală și intelectuală, ai reflectat asupra bagajului emoțional pe care copilul tău îl moștenește, nu doar de la tine, părintele lui, ci și de la bunici și străbunici? Poate ai observat că unele lucruri se repetă, fără ca tu să ai vreo implicare directă. Sau poate ai dezvoltat unele comportamente și nu știi de unde le-ai învățat. Moștenirea transgenerațională este ca un bumerang care se întoarce cu întârziere, lent și nu la aceeași persoană care l-a aruncat inițial.
Cu siguranță, ca părinte, vrei să dai mai departe doar anumite lucruri, preferabil numai bune. Însă copilul copie nu doar ceea ce faci, ci și ceea ce exprimi non-verbal sau stările pe care le trăiești în relații diferite de cea de părinte-copil. Pe lângă reguli, învață și cum să se comporte în funcție de sentimente. Investigând povestea familiei de origine, vei avea posibilitatea să decizi conștient ce anume dai mai departe copilului tău.
Te invit să iei parte la un eveniment în care ai ocazia să conștientizezi influența istoriei familiei tale de origine, să afli de unde vin unele lucruri pe care le faci și pe care ai vrea poate să le înlocuiești cu ceva mai bun. De asemenea, vei descoperi:
- cum este influențat prezentul familiei tale de trecutul strămoșilor tăi;
- cum să-i transmiți copilului tău un bagaj emoțional sănătos;
- cum să închei rănile din trecut pentru a te bucura de ceea ce ai și ceea ce esti acum.
Ca sa trăiești mai bine în prezent, împacă-te cu trecutul!
Workshop susținut de psiholog Lavinia Gîtlan
Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute
https://www.gammainstitute.ro/ro/sanatate/servicii-psihologice
Când?
Luni, 3 aprilie 2017, ora 18.00 – 20.00
Unde?
Gamma Institute, Șos. Nicolina, nr. 1, bl. 928B, sc.A, et.1, ap.1, interfon 01
Investiție: 80 ron
Înscrieri: Completează formularul de înscriere (https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf), specificând denumirea evenimentului la care vrei să participi.
23-01-2017
Pasi către mine. Atelier de mișcare și dans pentru copii
Preț: GRATUIT
Ținuta și mișcarea corpului reprezintă indicatori sensibili în determinarea stilului personal. Modul în care ne mișcăm, de la simple gesturi la mersul de zi cu zi, spune ceva despre noi celorlalți. Experiența la care invit copiii, de mișcare și dans, determină conectarea minții la trup, exprimând liber stări și emoții reprimate. Principalul beneficiu al acestui workshop este reprezentat de mijloacele neconvenționale de exprimare a conținuturilor conștiente și inconștiente ca într-un dans propriu, fără coregrafie prestabilită – relația cu mine însămi, relația cu ceilalți. Acest workshop este benefic pentru copilul tău deoarece:
- Îmbunătățește echilibrul și coordonarea;
- Ajută la autocunoaștere și asumarea propriului stil;
- Crește încrederea în sine prin acceptarea exprimării libere în grup;
- Diminuează stările de neliniște;
- Funcționează ca remediu antistres prin eliberarea emoțiilor neexprimate.
Workshop GRATUIT susținut de psiholog Luiza Brînză
GAMMA KIDS by GAMMA Institute
Când?
Vineri, 27 ianuarie 2017, ora 17.30 - 18.30
Unde?
GAMMA Institute, Iași, str. Vasile Lupu, nr. 35
Înscrieri:
Completează formularul de înscriere (https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf). LOCURI LIMITATE! Intrarea se face doar pe baza completării formularului și a confirmării telefonice a prezentei, în ordinea înscrierii.
18-01-2017
Sunt valoros pentru că...sunt EU!
Preț: 50
Acest workshop este adresat copiilor între 4 și 6 ani, cu părinți deschiși la propriul drum al copilului, părinți care aleg să construiască din ceea ce are mai bun copilul și din ceea ce creează, bucuria și fluxul vieții; pentru părinții care împreună cu noi, încurajează și creează oportunități pentru copii, ca aceștia să se descopere în lumea lor și să împărtașească aceste descoperiri pentru a obține o percepție mai profundă a ceea ce sunt ei. Copiii de vârstă mică pot dezvolta o largă paletă de anumite comportamente, ca accesele de furie, mușcatul, lovitul, aruncatul, sfidarea părinților. Acestea pot fi evitate sau eliminate prin metode aplicate perseverent și cu răbdare. Workshopul "Sunt valoros pentru că…sunt EU!" vă invită să faceți un pas către copil, prin aducerea în prim plan a ceea ce are el mai frumos și mai bun de dăruit sieși și lumii!Fiecare viață e un mister ce așteaptă descoperit și pus în valoare!
Acest workshop este benefic pentru copilul tău deoarece:
- Îl ajută pe copil să descopere singur cine este;
- Copilul învață să se aprecieze pe sine, dar și pe ceilalți;
- Descoperă că a fi diferit este o valoare;
- Crește încrederea în sine prin acceptarea exprimării libere în grup.
Workshop susținut de psiholog Luiza Brînză
GAMMA KIDS by GAMMA Institute
Când?
31 ianuarie 2017, ora 17.30 - 18.30
Unde?
Gamma Institute, Iași, str. Vasile Lupu, nr. 35
Investiție: 50 ron/copil
Înscrieri!
Completați formularul de înscriere (https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf), specificând denumirea evenimentului, numele și vârsta copilului care va participa.
05-01-2017
Gelozia dintre frati. Oare sunt iubit la fel ca fratele meu?
Preț: 80
Bucuria de a aduce pe lume un copil este, poate uneori, greu de descris în cuvinte. Ca părinte, ai propriile vise şi dorinţe şi eşti pregătit să înfrunţi orice obstacol care ar putea interveni în calea fericirii copilului tău. Ce faci însă când acest obstacol apare dintr-un sufleţel de om, care are impresia greşită că nu mai este iubit ca la început? Gelozia dintre fraţi a existat întotdeauna şi a fost mereu o provocare chiar şi pentru cei mai pregătiţi părinţi. Ea generează stări de frustrare, neputinţă şi influenţează foarte mult starea emoţională, atât a copiilor, cât şi a adulţilor. Nu este însă o situație cu care să te împaci sau să lași lucrurile să treacă de la sine, asa cum spune vorba din popor. Gelozia unui copil, la apariția unui frate sau soră, este normală și poți fi alături de cel mic în acest proces al schimbării.Te invit să participi la acest workshop:
- pentru a înţelege mai bine etapa prin care trec copiii tăi;
- pentru a învăţa tehnici concrete de gestionare a momentelor de criză în cazul geloziei dintre frați, cât şi a momentelor fericite din relația lor, astfel încât ele să rămână o ancoră pozitivă în inima familiei tale;
- pentru a învăța cum să îți ghidezi copiii spre o relație armonioasă și de acceptare reciprocă;
- pentru a-ți înțelege propriile stări negative trăiri legate de gelozia apărută între copii și pentru a învăța metode practice de a le depăși în mod sănătos;
- pentru a învăța cum să gestionezi situația în care unul dintre copii se simte mai puțin iubit.
Workshop susținut psih. Lavinia Gîtlan
GAMMA KIDS by GAMMA Institute
Când?
17 ianuarie 2016, ora 18.00 – 20.00
Unde?
GAMMA Institute, Iași, str. Vasile Lupu, nr. 35
Investitie: 80 ron
Cum mă înscriu?
Completează formularul de înscriere (https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf), specificând denumirea workshop-ului.
29-12-2016
FREE CHILD – Obiceiuri mentale sănătoase pentru copilul tău!
Preț: 50
Încredere, acceptarea propriei persoane, înțelegere pentru și cu cei din jur, perseverență, organizare . . . sunt lucruri care, cu siguranță, ai vrea să fie însușite de către copilul tău. Dar știai că acestea sunt de fapt niște obiceiuri mentale (tendințe de a gândi într-un anumit fel), pe care copilul, ajutat de adulții din viața lui, și le poate dezvolta astfel încât ele să devină trăsături pe termen lung?Programul Free Child: Obiceiuri mentale sănătoase pentru copilul tău! se adresează copiilor cu vârsta între 8 și 12 ani și urmărește însușirea și dezvoltarea celor mai importante obiceiuri mentale sănătoase, într-un mediu interactiv și relaxant pentru copil. Timp de 3 săptămâni consecutiv, în workshop-uri de câte 90 minute, copiii primesc instrumente concrete de învățare a obiceiurilor mentale sănătoase, precum și posibilitatea de a le experimenta în cadrul grupului. Între modulele programului, copilul va primi și activități pentru acasă, în care vei fi implicat, ca și părinte, ajutându-l să-și însușească aceste obiceiuri și, de ce nu, să le experiementezi și tu la rândul tău împreună cu el.
Free Child 1: Încrederea și acceptarea propriei persoane – 12 ianuarie 2017, ora 17.30 – 19.00
- Copilul învață să facă diferența între acțiunile și comportamentele proprii și stima de sine și să se accepte chiar și atunci când lucrurile nu ies așa cum s-ar fi așteptat;
- Va înțelege că, deși aprobarea din partea părinților, colegilor și profesorilor este dezirabilă, nu este nevoie de aprobarea continuă din partea altora pentru a fi valoros și a avea succes;
- Își va dezvolta abilitatea de a vedea în situațiile nou apărute, oportunități și provocări, evitând să se învinovățească pentru eșec.
Free Child 2: Înțelegerea și rezistența emoțională – 19 ianuarie 2017, ora 17.30 – 19.00
- Copilul învață ca, atunci când se confruntă cu o problemă interpersonală, să dea o serie de soluții analizând atât consecințele pozitive, cât și pe cele negative, iar înainte de a reacționa, să ia în considerare impactul acțiunilor sale asupra sentimentelor celor din jur;
- Învață să tolereze limitele, nu numai la școală, ci și acasă și în societate și să accepte că toți oamenii fac greșeli, neavând sens să-i judecăm sau etichetăm ca fiind buni sau răi, în funcție de greșelile pe care le fac.
Free Child 3: Perseverența și organizarea – 26 ianuarie 2017, ora 17.30 – 19.00
- Copilul învață că succesul se datorează eforturilor sale și nu norocului sau dificultății sarcinilor;
- Își dezvoltă capacitatea de a-și organiza timpul într-un program săptămânal, astfel încât să îmbine sarcinile școlare cu activitățile din timpul liber;
- Învață că pentru a avea succes și a-și atinge obiectivele, uneori este nevoie să facem lucruri plictisitoare sau care nu ne plac, până când scopul este atins.
Workshop-uri susținute de psih. Raluca Ferchiu
GAMMA KIDS by Gamma Institute
Investiție: 50 ron/ modul
Unde?
GAMMA KIDS, Iași, str. Vasile Lupu, nr. 35
Înscrie-te completând formularul (https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf), cu specificarea denumirii workshop-ului, a numelui și vârstei copilului care va participa.
04-12-2016
Învață să creezi viitorul din mers!
Preț: 250
Învață să creezi viitorul din mers! Eveniment de creare a anului!by Psiholog Principal Diana Ciubotaru
Bună creatorilor de pretutindeni!
Am învățat de-a lungul timpului că puterea de a-mi conduce viața e una care se manifestă în co-creație și interacțiune, nicidecum în singurătate și izolare.
Să ne adunăm la acest final de an și să ne proiectăm un viitor pe măsura viselor noastre. Vino la evenimentul nostru de manifestare a anului care vine, și puterea interconectării ne va proiecta pe fiecare în viitorul dorit.
Tot acum vom ierta tot ce ne apasă sau e neterminat din anul vechi și vom opri anxietatea să mai meargă în viitor pentru a ne completa visul și realitatea. Vom învăța cum să eliberăm anxietatea trecutului prin iertare și să ne pregătim mintea să-și amintească viitorul.
Un atelier intensiv de 4 ore în care combinăm procesul de iertare și dezlegare a trecutului, cu procesul de creație a viitorului an și pregătire a ființei tale pentru acest proces ce te solicită în toate palierele tale: psihic, fizic, spiritual.
Sunt aici în laboratorul creației. Vino să te înscrii, contribuția ta la viitorul tău e cel mai important aspect al vieții tale!
Susținut de Psiholog Principal Diana Ciubotaru
Înscrie-te completand formularul:
https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf
Când?
06 decembrie 2016, ora 14:00
Investiție: 250 ron
Unde?
Iasi, Gamma Institute, Vasile Lupu nr. 35
30-11-2016
To do list 2017… pentru copilul meu
Preț: 80
A devenit ceva obişnuit să faci liste cu lucrurile care trebuie să le aduci la bun sfârşit. Ai un scop bine definit în minte referitor la îndatoririle sociale şi cum anume să le îndeplineşti. Te-ai gândit vreodată să îţi faci un plan despre cum să îţi creezi, cum să îţi reinventezi sau cum să îţi îmbunătăţeşti relaţia cu copilul tău?Presiunea responsabilităţii de a creşte un copil sănătos, puternic şi încrezător a devenit atât de mare încât esenţa bucuriei de a fi părinte s-a uitat. În lumea copilului, timpul are o altă dimensiune, nu are termene limită, acolo timpul se măsoară în clipe de iubire. Contează ce faci atunci când ești cu el, nu cât de costisitoare este activitatea, locurile în care mergeți împreună sau dimensiunea jucăriilor cumpărate.
De ce să participi la acest eveniment?
Prin participarea la acest workshop, vă invit, dragi părinţi, să redescoperiţi bucuria sinceră de a fi părinte, de a vă întoarce la sufletul pe care l-aţi creat şi adus în viaţa voastră. Eliberaţi-vă de standardele societăţii, urmaţi-vă inima şi haideţi să creăm împreună o listă cu activităţi autentice, personalizate, care va avea ca unic scop conectarea la o legătură profundă cum este cea dintre un copil şi părintele lui.
Oriunde ar pleca copiii tăi, punctul de atractie este ACASA.
Workshop susținut de psih. Lavinia Gîtlan
GAMMA KIDS by Gamma Institute
Când?
13 Decembrie 2016, ora 18.00 – 20.00
Unde?
GAMMA KIDS, Iași, str. Vasile Lupu, nr. 35, interfon 06
Investitie: 80 ron. Dacă tu sau alți membri ai familiei tale participă la încă 2 evenimente Gamma Kids sau Gamma Clinic Psychology în luna decembrie, plătești doar 150 ron, în loc de 180 ron.
Cum mă pot înscrie?
Completează formularul de înscriere (https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf), precizand denumirea workshop-ului sau la telefon 0741 093 131.
30-11-2016
Ne pregatim de colindat? Atelier de cantat si de dansat
Preț: 50
Workshop-ul pentru copii – Ne pregătim de colindat? Atelier de cântat și de dansat se adresează copiilor cu vârsta între 4 și 7 ani și vizează dezvoltarea valențelor emoțional-artistice (care pot fi potențate de activități specifice) prin dezvoltarea auzului muzical și a sensibilității, dar și a simțului ritmic. Pentru copil, arta înseamnă un mijloc de exprimare, un mijloc de manifestare si exteriorizare a lumii sale interioare, a tendințelor și aspirațiilor sale, care-și găsesc în artă o traducere mai directă decât prin cuvant. În felul acesta, activitatea artistică a copilului, nu numai că reflectă orizontul psihic propriu acestuia, dar se și desfășoară purtând amprenta locului și momentului în care se insereaza personalitatea sa. De ce să vină copilul tău la acest workshop?
- își dezvoltă simțul melodic, ritmic și dinamic, precum și sensibilitatea;
- își dezvoltă capacitatea de a percepe sunetele și o intonație corectă;
- dezvoltându-li-se simțul ritmic, crește și capacitatea lor de coordonare a mișcărilor întregului corp;
- își eliberează emoțiile prin actul artistic;
- își îmbunătățește echilibrul emoțional și stima de sine;
- își dezvoltă abilitățile vocale.
Cu ce pleacă copilul acasă?
Prin desfășurarea activităților artistice, copilul pleacă cu mai multă încredere în propriile abilități, cu un simț estetic îmbunătățit, învațând să lucreze în echipă și făcându-și noi prieteni.
Workshop susținut de psih. Florina Pascariu
GAMMA KIDS by Gamma Institute
Când?
14 Decembrie 2016, ora 17.00 – 18.30
Unde?
GAMMA KIDS, Iași, str. Vasile Lupu, nr. 35, interfon 06
Investitie: 50 ron/ copil. Dacă tu sau alți membri ai familiei tale participă la încă 2 evenimente Gamma Kids sau Gamma Clinic Psychology în luna decembrie, plătești doar 150 ron, în loc de 180 ron.
Cum mă pot înscrie?
Completează formularul de înscriere aici, precizand denumirea workshop-ului. Locurile sunt limitate, accesul la workshop realizându-se în ordinea înscrierilor și a confirmării prezenței. Locuri disponibile: 10 copii.
21-11-2016
Serile de relaxare - Mișcare și dans terapeutic
Preț: 50
Serile de relaxare sunt întâlniri lunare în care ne conectăm la lumea noastră interioară și descoperim împreună noi modalități de a ne relaxa și de a ne încărca cu energie pozitivă pentru tot ceea ce ne dorim să facem. Workshop-ul "Mișcare și dans terapeutic" se adresează tuturor celor cărora le place să se relaxeze prin mișcare și dans, dar și celor care vor să experimenteze relaxarea într-un mod dinamic. Încă din cele mai vechi timpuri, mișcarea și dansul au fost limbaje universale de exprimare a emoțiilor și a personalității, prin care oamenii s-au conectat unii la alții și la propriul corp. De ce să vii la acest workshop?
- Vei învăța și experimenta posturi corporale relaxante
- Te vei conecta la propriul corp, conștientizând senzațiile și modul în care răspunzi la diferite ritmuri muzicale
- Vei experimenta felul în care muzica și dansul te conectează la ceilalți
- Te vei relaxa și distra prin mișcare și dans.
- Te așteptăm la workshop chiar dacă nu știi să dansezi și iți recomandăm să vii într-o ținută lejeră.
Workshop susținut de psih. Raluca Ferchiu și psih. Livia Băețică
Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute
Când?
23 noiembrie 2016, orele 18.00 – 19.30. Pentru a nu întrerupe tehnicile de relaxare de pe parcursul workshop-ului, este important să începem la ora stabilită. De aceea, ora de întâlnire în sala de training este 17.50.
Calendarul Serilor de relaxare 2016:
1. Modalități de relaxare – 15 septembrie 2016, ora 18.00 – 19.30
2. Meditație și imagerie dirijată – 13 octombrie 2016, ora 18.00 – 19.30
3. Mișcare și dans terapeutic – 23 noiembrie 2016, ora 18.00 – 19.30
4. Atelier de art-terapie – 15 decembrie 2016, ora 18.00 – 19.30
Unde?
Gamma Clinic Psychology, Iași, str. Vasile Lupu, nr. 35, interfon 06.
Investiție
50 ron/ persoană
Înscriere
Înscrie-te completând formularul de înscriere aici, cu specificarea denumirii workshop-ului.
21-11-2016
Intimitatea în cuplu - Dansul apropierii sau ”Cum să mă apropii de tine?”
Preț: 250
Sunt pregătit pentru a intra în intimitate cu cineva? Dar unde te-ai ascuns "cineva-ul meu?"Cred că cea mai grea emoție de dus în Intimitate este absența celuilalt atunci când prezența lui este îndreptățită să fie.
E ca și cum, strigătul copilului interior – Unde ești mama?, se prelungește în strigătul interior al adultului – "Unde ești tu, cel din inima mea?"
Realitatea este că, un procentaj covârșitor de oameni au momente de singurătate interioară, pe care o percep ca insuportabilă pentru că, e completată de tristețe, neputință, frică de viitor, nevoie de tandrețe și iubire. Adică, simt asta nu doar când sunt fizic singuri, ci, și când sunt într-o relație. Și asta accentuează și mai mult dramatismul situației.
Dar, de unde începe intimitatea, de unde începe atingerea emoțională? De ce ei nu reușesc deși fac atât de multe și au tot ceea ce le trebuie? Soluția clasică, la care se apelează de obicei, este să-i înveți pe oameni să fie intimi, să modelezi intimitatea ca pe un comportament clasic – cum e mersul pe bicicletă, de exemplu și uneori dă rezultate: reconectează partenerii până la următoarea criză sau până la ruperea unei relații, atunci când ei se întreabă iar, unde am greșit?
Și atunci, se gândesc că, intimitatea ar putea fi mai mult decât o lecție de învățare a unui comportament poate, "ar putea fi vreo credință mentală care mă împiedică să trăiesc în mod autentic experiența intimității", și începe o muncă perseverentă de curățare a minții și emoțiilor întrețesute în obstacole apărute în calea intimității. Și astfel, apare al doilea set de victorii, când când devii conștient cum îți sabotezi singur relația sau relațiile, fugi sau te apropii prea mult din frica de a nu fi rănit sau abandonat.
Urmează o nouă etapă de experimentare ești plin de entuziasm și, zbang, viața îți dă un pumn în față și te trezești cu plexul blocat, fără respirație. Nu înțelegi… din nou!!! Credeai că s-a terminat. Te îndoiești de tot, apare căderea și simți cum te scurgi, încet încet într-o tristețe plină de resemnare. Nu se va termina, oare, nu e chiar nimeni acolo? Vârtejul emoțiilor e dur și îndoiala de sine e cel mai mare inamic al tău. Îl înfrunți cu greu, și odată depășit, începe prima problemă cu singurătatea. Începi să tatonezi încet, prudent, teritoriul de care ai fugit mereu. Și surpriză! Descoperi că erai plin de idei preconcepute, și că acolo, în singurătate e mult mai mult, sau chiar altceva decât credeai. Acum începi să înțelegi, în liniștea singurătății, OGLINZILE. Felul în care ai admirat la ceilalți ce ți-a fost greu să accepți ca putere în tine, și tot ce ai urât în ceilalți, urai cu aceeași forță în tine. Atunci ți s-a făcut dintr-o dată jale de tine, milă, ură, iubire, furie, ai rezonat în mod autentic la toate emoțiile din tine – și tot trecutul tău devine o scenă deschisă în interiorul tău.
În această fază, acceptând oglinzile, accepți pas cu pas istoria ta personală ca pe o călătorie inițiatică și pe cei din jur ca fiind cei care te-au cizelat prin adversitățile la care te-au supus. Ușor de spus dar atât de greu de experimentat. Acum îți vine să ierți călăul, peste o oră îți vine iar să-l urăști și pierzi sentimentul acela de eliberare. E o perioadă grea, în care treci de la agonie la extaz, dar după fiecare experiență devii conștient că, încă odată, nu ai pe cine te supăra. Lumea e o proiecție a interiorului tău într-un dans al relațiilor în care și tu, ești o proiecție pentru cineva… Și? Asta nu se încheie vreodată?
Ba da, este un proces într-o spirală de evoluție constantă. La un moment dat, apare din ce în ce mai des o senzație de platou, de liniște a lumii în tine. În care nu mai vrei să cauți, nu mai vrei să găsești, nu mai devii nimic, nu te mai zbați, nu te mai încrâncenezi, nu mai urmărești din observator jocul proiecțiilor – GATA, te-ai lăsat. Atunci ești INTIMITATEA – atunci ai câștigat.
Vrei să te însoțesc până acolo? Această întâlnire este o parte a călătoriei. Ca să FII intimitatea ai nevoie să experimentezi tot ce este înaintea ei, să cucerești singurătatea și golul din tine.
Vom face asta prin experimentare, mișcare, prin umplerea corpului, prin folosirea spațiului, muzicii, atingerii și conștientizarea dimensiunii tale interioare. Sunt aici, în camera de conectare. Vino să acționăm pârghiile Intimității. Să te învăț dansul ei!
Înscrie-te completând formularul: https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf
Susținut de Psiholog Principal Diana Ciubotaru
Când
24 noiembrie 2016, ora 14:00
Investiție
250 ron
Unde
Iași, Gamma Institute, str. Vasile Lupu nr. 35
01-11-2016
Dansul apropierii sau cum "sa-ti intru in sange"
Preț: 250
O problemă ce i-a frământat pe mulți dintre noi și continuă să ne intrige este cea a intimității – în cuplu, în doi, cu sine, cu familia, cu prietenii, cu orice ființă în ultimă instanță, avem grade diferite de intimitate.Ce este intimitatea și de ce suntem atât de vulnerabili la ea? Este o calitate fundamentală a unei relații și este puternic influențată de felul în care ai fost crescut și de nivelul de încredere în celălalt sau ceilalți.
Ne-am propus în cadrul acestei întâlniri să aducem în atenția participanților o viziune simplă și creativă a dansului relației și a apropierii de celălalt. Pe parcursul workshopului vom aborda teme precum stilul de atașament, răni de atașament, vindecarea rănilor de atașament, disponibilitate pentru celălalt, putere de conectare, vulnerabilitate în doi, joacă în doi, cu alte cuvinte, să-i intri celuilalt în sânge… un moment de intimitate maximă cu celălalt.
Înscrie-te completând formularul: https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf
Susținut de Psiholog Principal Diana Ciubotaru
Când
02 noiembrie 2016, ora 16:00
Investiție
250 ron
Unde
Iași, Gamma Institute, str. Vasile Lupu nr. 35
24-10-2016
Workshop: Copilul meu se transformă în...adolescent!
Preț: 80
Programul Adolescentino este un program de dezvoltare personală, adresat familiilor cu adolescenți, care cuprinde workshop-uri doar pentru părinții adolescenților, doar pentru adolescenți, și workshop-uri mixte, în care adolescenții împreună cu părinții lor lucrează pentru îmbunătățirea relației dintre ei. "Copilul meu se transformă în...adolescent!" este primul workshop al seriei și se adresează acelor părinți care sunt provocați de schimbările din ce în ce mai pronunțate care apar în viața de familie, datorită faptului că copilul lor se transformă într-un adolescent.Acest workshop abordează schimbările apărute în adolescență prin prisma dificultăților cu care se confruntă părinții și vom încerca împreună să aflăm cum putem totuși ghida, educa și fi alături de copilul devenit adolescent, într-un mod diplomat și nonjudicativ, astfel încât copilul să-și descopere propria individualitate și identitate, fără însă a deveni reactiv față de modelele date de părinți.
De ce să vii la acest workshop?
- Afli care sunt transformările fizice, cognitive, emoționale și comportamentale prin care trece copilul tău în perioada adolescenței;
- Conștientizezi modul în care abordezi acum aceste schimbări și efectele pe care le au acestea în relațiile din familia ta;
- Îți dezvolți abilitatea de a comunica într-un mod nonjudicativ opiniile în fața adolescentului tău, astfel încât să-ți îmbunătățești relația cu acesta;
- Îți stabilești o strategie, un plan referitor la modul în care abordezi adolescența copilului tău, astfel încât întreaga familie să se bucure de frumusețea și resursele nelimitate ale acestei perioade.
Workshop susținut de psiholog Raluca Ferchiu
Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute
Când?
3 noiembrie 2016, orele 18.00 – 20.00
Unde?
Gamma Clinic Psychology
Iași, str. Vasile Lupu, nr. 35, interfon 06
Investiție:
80 ron/ persoană
Dacă vii cu încă o persoană, plătiți împreună doar 140 ron (în loc de 160 ron).
Cum mă înscriu?
Completează formularul de înscriere (https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf), specificând denumirea workshop-ului.
24-10-2016
Workshop: Vreau timp cu copilul meu! Atelier de managementul timpului pentru mămici
Preț: 80
Timpul este limitat, ziua are 24 de ore, timp în care ești femeie, profesionistă, soție/ parteneră și mamă. Modul în care reușești să faci față acestei provocări depinde de felul în care își conștientizezi resursele, de felul în care își folosești creativitatea pentru a da fiecăruei persoane importante din viața ta atenția și iubirea pe care își dorești din tot sufletul să le oferi. Workshop-ul "Vreau timp cu copilul eu! Atelier de managementul timpului pentru mămici" a pornit de la nevoia reală a mămicilor de a găsi o modalitate în care să-și împartă timpul, astfel încât să se bucure de copilărie alături de copiii lor.De ce să vii la acest workshop?
- Conștientizezi cum este împărțită viața ta între rolurile pe care le ai – de femei, profesionistă, soție și mamă și ce ai dori să schimbi în modul în care își organizezi timpul;
- Afli metode inovative de petrecere a timpului împreună cu copilul tău, astfel încât acest timp să fie unul de calitate, iar tu să îți poți gestiona și celelalte îndatoriri pe care le ai;
- Îți dezvolți capacitatea de a-ți gestiona emoțiile negative și temerile date de limitarea pe care o simți în ceea ce privește managementul timpului;
- Îți faci propria strategie de petrecere a timpului de calitate împreună cu copilul tău.
În plus, pentru că acest workshop este în paralel cu workshop-ul pentru copii (7-12 ani) "Cu bau-bau la distracție! Cum ar fi dacă nu mi-ar fi frică?" ai unica șansă de a petrece un timp relaxant și revigorant doar pentru tine, în timp ce copilul tău își dezvoltă capacitatea de a-și învinge temerile.
Workshop susținut de psihoterapeut Raluca Ferchiu
Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute
Când?
31 octombrie 2016, ora 17.30 – 19.00
Unde?
Gamma Clinic Psychology
Iași, str. Vasile Lupu, nr. 35, interfon 06
Investiție: 80 ron/ persoană
Mămicile care fac parte din Clubul Femeilor Gamma beneficiază de 10% reducere.
Reducere de 10% pentru mămicile care își aduc copiii la workshop-ul pentru copii care se desfășoară în paralel.
Cum mă pot înscrie?
Completează formularul de înscriere (https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf), specificând denumirea workshop-ului.
24-10-2016
Workshop: Cu bau-bau la distracție! Cum ar fi dacă nu mi-ar fi frică?
Preț: 50
Workshop-ul pentru copii - Cu Bau-bau la distractie! Cum ar fi dacă nu mi-ar fi frică? se adresează copiilor cu vârsta între 7 și 12 ani și vizează dezvoltarea abilităților de identificare, conștientizare și ameliorare a stărilor de teamă. La această categorie de vârstă principalele provocări țin de teama de a fi respins (a nu fi acceptat în grupul de joacă, de studiu, de hobby ș.a). și teama de eșec ( de a nu reuși într-o activitate importantă). Prin acest workshop ne propunem să prelucrăm stările de frică ce împiedică pe copil să își atingă scopurile! De ce să vină copilul la acest workshop?
- exprimă verbal și nonverbal cum/unde simte frica ;
- conștientizează teama în corp prin reflecție și reprezentare;
- își eliberează emoțiile prin actul de creație;
- își îmbunătățește echilibrul emoțional și stima de sine;
- își dezvoltă inteligența emotională și empatia.
Cu ce pleacă copilul acasa? Cu mai multă înțelegere și încredere în sine; cel mai mare beneficiu al workshopurilor este acela al dezvoltării abilităților copiilor de a socializa și empatiza, creându-se astfel un mediu suportiv pentru toți participanții!
Workshop susținut de psiholog Luiza Brînză
GAMMA KIDS by Gamma Institute
Când?
31 octombrie 2016, ora 17.30 – 19.00
Unde?
GAMMA KIDS, Iași, str. Vasile Lupu, nr. 35, interfon 04
Investitie: 50 ron/ copil.
Cum mă pot înscrie?
Completează formularul de inscriere (https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf), precizand denumirea workshop-ului. Locurile sunt limitate, accesul la workshop realizându-se în ordinea înscrierilor și a confirmării prezenței. Locuri disponibile: 7 copii
16-08-2016
Workshop FREE WOMAN: Feminitate și well-being
Preț: 80
Vacanța este perioada perfectă pentru relaxare și celebrarea feminității!De nenumărate ori ești prinsă în a rezolva cât mai multe responsabilități, fie la job, fie acasă, având grijă ca totul să meargă ca pe roate... șefii să fie mulțumiți, casa să fie primitoare, soțul/ iubitul să fie fericit, iar copiii să se dezvolte într-un mediu în care să nu le lipsească nimic, nici material, nici emoțional. Și probabil că sunt momente în care te simți copleșită de situație și simți nevoia să te relaxezi. Poate că uneori uiti să te relaxezi, uiți cum este să ai un moment pe care să ți-l dedici doar ție, în care să te poți conecta la sinele tău, să te poți gândi la ceea ce simți, la ceea ce îți dorești și la visele tale cele mai mari. Îți propunem să ne reamintim împreună ce înseamnă un timp de calitate petrecut cu propria persoană, iar pentru că vacanța este momentul cel mai bun pentru a ne încărca bateriile, te invităm la o seară relaxantă, în care să celebrăm feminitatea într-un mod inedit - în workshop-ul în aer liber Free Woman: Feminitate și well-being.
De ce să vii la acest workshop:
- Înveți să te relaxezi, să revii la o respirație naturală, firească, profundă, specifică stării de relaxare;
- Îți relaxezi corpul, prin exerciții de mișcare, Tai Chi și Qi Gong;
- Devii conștientă de propriul corp și de modul în care îl îngrijești, descoperind noi moduri de a-i oferi răsfățul pe care îl merită;
- Afli lucruri noi despre miracolele naturii și cum poți folosi natura pentru a te relaxa și revigora;
- Faci schimb de experiențe cu alte femei și împărtășești din secretele feminității.
Wokshop sustinut de psih. Raluca Ferchiu și psih. Livia Băetica
Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute
Când?
25 august 2016, ora 18.00 - 20.00
Unde?
Grădina Botanică din Iași (intrarea din Păcurari). Dacă cunoașteți o altă locație potrivită pentru acest workshop, așteptăm propunerile voastre!
Investiție
80 ron
Înscriere
Inscrie-te la Free Woman: Feminitate și well-being, completând formularul de inscriere (https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf), până la data de 24 august 2016, specificând denumirea workshop-ului.
15-07-2016
Workshop cu credite! FREE THERAPIST: Cum sa fac un plan terapeutic
Preț: 250
Cum recunoști un terapeut cu încredere în sine?Are un plan!
Vino să câștigi încrederea (a ta și a clienților) prin abilitatea cheie care trimite către succesul terapeutic și completează o relație terapeutică bună. Înscrie-te!
De ce să vii la workshop-ul Free Therapist: Cum sa fac un plan terapeutic?
- Înveți să culegi informații, să investighezi și să sortezi problemele cu care vine clientul, astfel încât să-ți faci un plan terapeutic rapid și facil;
- Îți dezvolți abilitatea de a folosi informațiile culese pentru nașterea de ipoteze privind problemele clientului;
- Sistematizezi informațiile astfel încât planul să fie ușor realizabil;
- Îți dezvolți abilitatea de a formula un plan care să genereze obiective terapeutice tangibile și motivante și care să te îndrume într-o strategie de succes;
- Înveți cum să actualizezi strategia, astfel încât tehnicile și metodele să iasă singure la suprafață, pe parcursul procesului terapeutic.
Workshop susținut de psiholog principal Diana Laura Ciubotaru și acreditat cu 10 credite CPR.
Beneficiezi 50% reducere pe baza voucherelor CPR.
Când?
Miercuri, 27 iulie 2016, ora 14.00 – 18.00
Unde?
Gamma Institute, Iași, str. Vasile Lupu, nr. 35
Investiție
250 ron
Cum mă pot înscrie?
Înscrie-te completând formularul: https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf
Poți afla mai multe detalii despre eveniment prin email la adresa contact@scoalasistemica.ro sau prin telefon la 0741 093 131
Luna
11-07-2016
Workshop - Sexualitate si libertate interioara
Preț: 100
Te-ai întrebat vreodată cum de, indiferent cât de mult îți dorești să ai o relație de cuplu în care fiecare dintre voi să se poată exprima liber și să crească, atât pe plan individual, cât și în relație, nu funcționează întotdeauna și pe toate planurile?Pentru că fiecare dintre parteneri, atunci când își dorește ceva de la celălalt și nu știe cum să exprime deschis și onest, atinge punctele sensibile ale celuilalt și apasă butoane precum cel de abandon, respingere, critică, auto-sacrificiu, iar lista poate fi pe atât de lungă, pe cât de "rafinată" ajunge să fie relația. Acesta este nivelul al doilea de exprimare al iubirii, cel al schimburilor reciproce, bazat pe pasiune, în care cei doi parteneri își îndeplinesc unul altuia nevoile într-un mod condiționat, inclusiv sexualitatea și rolurile aflându-se sub imperiul satisfacerii acestor nevoi.
Workshop-ul "Sexualitate și libertate interioară" din cadrul seriei "Intimitatea în cuplu: bărbatul sincer și femeia liberă" are tocmai rolul de a învăța partenerii să observe și să conștientizeze nivelul la care se situează în folosirea condiționărilor din mai multe domenii din relație (sexualitate, bani, roluri etc) și de a ajuta relația de cuplu să se deplaseze din acest nivel al schimburilor reciproce către următorul nivel, cel al co-creației.
De ce să vii la acest workshop:
Conștientizezi mecanismele de apărare pe care le folosești și cele la care ești sensibil în relația de cuplu;
Analizezi modul în care condiționările te influențează pe mai multe planuri din viața ta: sexualitate, gestionarea banilor, integrarea rolurilor, deținerea controlului etc;
Conștientizezi cum se reflectă condiționările și apăsarea butoanelor în viața sexuală și înveți cum poți transforma relația sexuală într-un fundament creator al intimității în cuplu;
Transformi modul în care îi cunoști punctele vulnerabile ale partenerului într-un aliat în evoluția relației de cuplu, învățând să-ți comunici nevoile într-o manieră care să nu-l rănească pe celălalt;
Înțelegi diferențele dintre femei și bărbați în folosirea condiționărilor în relația de cuplu;
Experimentezi crearea unui spațiu de siguranță pentru conștientizarea și vindecarea vulnerabilităților în cadrul unei relații de sprijin reciproc între parteneri.
Învață să dezvolți relația de cuplu și s-o transformi într-un punct de sprijin și o sursă de siguranță și evoluție personală, participând la workshop-ul "Sexualitate și libertate interioară", un workshop conceput atât din perspectiva feminină cât și din cea masculină, fiind susținut de Raluca Ferchiu și Adrian Stogrea, psihoterapeuți de familie și cuplu la Gamma Clinic Psychology.
Când?
Miercuri, 13 iulie 2016, ora 18.00 – 21.00
Unde?
Gamma Clinic Psychology
Iași, Str. Vasile Lupu, nr. 35, interfon 06
Investiție
Prețul unui workshop de 3 ore este de 100 RON. A doua persoană beneficiază de o reducere de 10%.
Taxa se achită în avans în contul AICSCC - RO 57BRDE240SV01918452400 sau la sediul Gamma Institute
Dovada plății se trimite pe adresa de email contact@gammainstitute.ro
Detalii despre curs și modalitatea de plată poți solicita prin email la contact@gammainstitute.ro sau telefonic la 0741 093 131.
Cum mă pot înscrie?
Completează formularul de înscriere: https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf, specificand denumirea workshop-ului.
27-06-2016
Free Emotion: Furia
Preț: 80
Ți s-a întâmplat vreodată să nu te poți controla când erai nervos/nervoasă? Să fii stresat(ă) la locul de muncă, să te simți copleșit(ă) și să izbucnești din orice, revărsându-ți amarul pe cei dragi? Ți s-a întâmplat să nu îți poți controla reacția când erai furios, iar asta să îți deterioreze relații cu ceilalți? Sau ești genul de persoană care nu exprimă ceea ce simte, chiar și atunci când în interior trăiești o adevărată furtună? Cu toții trăim zilnic emoții de toate felurile. Pe cele pozitive, plăcute (bucurie, entuziam, dragoste, etc.) ni le dorim, însă cele negative uneori ne dau bătăi de cap.
De fapt, nici nu există emoții rele, atât timp cât ne împrietenim cu ele și știm să restabilim starea de armonie interioară.
De aceea, te invit la workshopul „Free Emotion: Furia" să descoperim împreună cum putem face față mai bine furiei, în vederea obținerii și menținerii stării de echilibru interior.
De ce să vii la acest workshop:
• Te vei conecta la propriile emoții, vei învăța să le conștientizezi și să le exprimi
• Vei descoperi cauza stărilor de furie pe care le trăiești și vei înțelege rolul benefic al furiei
• Vei învăța metode să te echilibrezi emoțional, atunci când furia te copleșește
• Vei învăța modalități de a-ți descărca furia, fără a-i răni pe ceilalți sau a-ți atrage consecințe negative
• Vei găsi modalități eficiente de gestionare a furiei
Workshop susținut de psihoterapeut de familie și cuplu Livia Băețica, GAMMA Clinic Psychology
http://www.gammainstitute.ro/ro/sanatate/servicii-psihologie
Când?
Miercuri, 06 iulie 2016, în intervalul orar 18:00-21:00
Dacă poți, te rog să ajungi cu 15 minute mai devreme ca să putem începe la timp.
Unde?
La Gamma Institute, Iasi, Str. Vasile Lupu, nr. 35 - Str. Răchiți 26A, interfon 06
Care este investiția ta?
Prețul workshopului este de 80 RON.
Taxa se achită în avans în contul RO57BRDE240SV01918452400
Dovada plății se trimite pe adresa de email contact@gammainstitute.ro
Cum te poți înscrie?
Inscrierea se face completand formularul de inscriere: https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf, cu specificarea denumirii workshop-ului.
13-06-2016
Intimitatea în cuplu: bărbatul sincer și femeia liberă
Preț: 100
Workshop-urile "Intimitatea în cuplu: bărbatul sincer și femeia liberă" s-au născut din nevoia unui limbaj comun în abordarea relației de cuplu. Dacă workshop-urile anterioare, "Free Woman" și "Perspectiva bărbatului sincer" au apărut ca un monolog al femeilor și al bărbaților, vă propunem un demers incitant și curajos de a pune la comun dorințe, perspective și implicare, pentru aducerea relației de cuplu la nivelul profund de exprimare a iubirii (iubirea necondiționată). Astfel, workshop-urile "Intimitatea în cuplu: bărbatul sincer și femeia liberă" sunt o invitație la un exercițiu de exprimare liberă și sinceră a năzuințelor poate prea adânc îngropate.Primul workshop, "Reconectarea emoțională" abordează primul nivel de exprimare a iubirii – nivelul de satisfacere a nevoilor esențiale, în care fiecare partener se așteaptă ca celălalt să-i satisfacă dorințele (chiar fără ca acestea să fie exprimate).
De ce să vii la acest workshop:
• Te vei reconecta la dorințele tale privitoare la relația de cuplu și vei conștientiza nivelul la care te afli în relația pe care o ai în acest moment sau în relațiile de cuplu pe care le-ai avut până acum;
• Vei învăța modalități eficiente de exprimare a nevoilor în relația de cuplu;
• Vei înțelege diferențele dintre modalitățile de comunicare ale bărbaților și femeilor și vei experimenta modul în care poți să-ți transmiți mesajul astfel încât să fii ascultat și să devii un bun ascultător al partenerului tău;
• Cum să transformi strigătul de luptă într-un mesaj de reconectare;
• Vei învăța să-ți exprimi și să-ți gestionezi propriile emoții în relația de cuplu;
Workshop susținut de psihoterapeuții de familie și cuplu Adrian Stogrea și Raluca Ferchiu
GAMMA Clinic Psychology
http://www.gammainstitute.ro/ro/sanatate/servicii-psihologie
Când?
Reconectarea emoțională: miercuri, 29 iunie 2016, ora 18.00 – 21.00
Sexualitate și libertate interioară: miercuri, 13 iulie 2016, ora 18.00 – 21.00
Unde?
GAMMA Clinic Psychology
Iași, Str. Vasile Lupu, nr. 35
Investiție
Prețul unui workshop de 3 ore este de 100 RON.
Taxa se achită în avans în contul AICSCC - RO 57BRDE240SV01918452400
Dovada plății se trimite pe adresa de email contact@gammainstitute.ro
Detalii despre curs și modalitatea de plată poți solicita prin email la contact@gammainstitute.ro sau telefonic la 0741 093 131.
Cum mă pot înscrie?
Completează formularul de înscriere https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf bifând Curs de dezvoltare personală și specificând în mesaj denumirea cursului – Reconectarea emoțională
28-03-2016
Week-end-ul practicienilor în terapia de familie. Identitate și transformare în practica terapeutică
Week-end-ul practicienilor în terapia de familie, eveniment unic în Iași care marchează Ziua Internațională a Familiei, este dedicat tuturor profesioniștilor care lucrează sau vor să lucreze cu sistemul familial.Sunt invitați să participe toți cei care vor să se conecteze la cele mai noi idei și tehnici terapeutice, să se insereze într-o comunitate terapeutică, cei care au experiență și idei de împărtășit, dar și cei care vor să învețe de la specialiști care au mai multă experiență.
Evenimentul va asigura un cadru de învățare și de dezvoltare a abilităților terapeuților, care vor intra în contact cu diverse perspective în terapia de familie, precum și cu o serie de instrumente și tehnici de intervenție utile în abordarea unei problematici variate a familiei, în actualul context psiho-socio-economic. Metodele de lucru prezentate vor fi susținute de date științifice de actualitate, dar și de larga cazuistică abordată în practică de către invitații de prestigiu național și internațional.
Este locul propice în care veți putea cunoaște alți specialiști care lucrează cu familia, veți putea face schimb de experiență și de bune practici și veți putea pune bazele unor colaborări viitoare. Intenția noastră este de a pune oamenii împreună pentru a genera noi idei și practici. Astfel, fiecare va contribui cu experiența sa la crearea unei rețele profesionale interdisciplinare care să abordeze integrat problematicile familiei, în cadrul diferitelor intervenții terapeutice sau socio-educaționale.
Cum s-a născut evenimentul
În contextul unei lumi aflate într-o continuă dinamică și schimbare, societatea în care trăim pare că satisface tot mai puțin nevoile fundamentale ale ființei umane și asistăm la o reașezare a valorilor atât în mediul intrapsihic, cât și în relațiile interumane.
Familia ca sistem și valorile după care se conduce sunt într-o continuă schimbare. Reperele tradiționale nu mai au aceeași putere și au intrat într-un con de umbră. Astfel, terapia de cuplu și familie devine nu doar un job de bifat zilnic între 9-17, nu doar o nișă atractivă pentru explorarea hățișului mental-emoțional, ci chiar o șansă reală a omului în crearea unei noi conștiințe și a unor noi paradigme sociale, iar pentru practician o adevărată menire în viață.
Evenimentul la care vă invităm să vă alăturați s-a născut chiar din aceste nevoi profunde ale celor care trec pragul cabinetului, dar și ale celor care își doresc ca, prin demersul lor terapeutic, să facă diferența. Poate că cel mai mare impediment în concretizarea eforturilor noastre este tocmai dispersarea acestora. Practica terapiei sistemice de cuplu și familie este încă în stare embrionară în România, iar un demers cât mai conjugat reprezintă o necesitate după care tânjim majoritatea.
Ce se va întâmpla?
Fie că ești psiholog, medic, asistent social, pedagog, coach, asistent social, practician în diverse terapii complementare, student în oricare din aceste orientări sau ghidezi în diverse forme oamenii în căutările lor interioare, vei avea ocazia să întâlnești invitați speciali din străinătate și din țară, cu o vastă experiență practică în domeniul terapiei sistemice de familie.
Te vei familiariza cu cele mai actuale viziuni în terapia de familie și vei intra în contact cu tehnici și instrumente de lucru punctuale în diferite problematici specifice întâlnite în sistemul familial și în abordarea terapeutică a familiei. Metodele de lucru prezentate vor fi susținute de date științifice de actualitate, dar și de larga cazuistică abordată în practică de către invitații noștri.
Pentru a stimula schimbul de bune practici în terapia familiei, în actualul context psiho-socio-economic, vom crea un spaţiu de interacţiune. Poți da o voce experienței, creativității sau întrebărilor tale. Experiența ta contează! Vor fi discuții moderate între specialiști din diferite domenii profesionale. Poți face o diferență în viața familiilor făcându-ți munca cât mai profesionist, dar și mai mult poți să îi ajuți pe cei aflați în dificultate unindu-ți forțele cu alți specialiști cu care aceștia intră în contact.
Fie că ai deja experiență în lucrul cu familia, fie că ești la început de drum în acest domeniu, te așteptăm să creem împreună prima rețea interdisciplinară de profesioniști, care integrează diverse abordări, precum și cele mai eficiente și recente tehnici de intervenție în terapia familiei.
Iată câteva dintre activităţile ce se vor desfăşura pe parcursul celor 2 zile: paneluri şi workshop-uri:
Panel 1 – "Adaptarea diferitelor viziuni terapeutice la contextul cultural românesc", cu participarea terapeuților din diferite școli terapeutice.
Specialiști din diferite abordări psihoterapeutice vor împărtăși modul în care au adaptat viziunea și tehnicile de lucru cu familia, specifice școlii ai căror reprezentanți sunt, la mentalitatea și contextul românesc, precum și provocările cu care s-au confruntat în acest demers.
Panel 2 – "Provocări speciale în abordarea terapeutică a familiei (prejudecăți și stereotipuri, situația economică, diagnostice terminale, tulburări psihiatrice, etc.)" – discuție între specialiști din diverse domenii şi abordări terapeutice, cu prezența publicului.
În cadrul acestui workshop o echipă multidisciplinară de specialiști va investiga modul în care sunt abordate problematicile mai complexe ale familiei (prejudecăți și stereotipuri, situația economică, diagnostice terminale, tulburări psihiatrice, etc.), din prisma experienței și respectării codului etic și deontologic.
Panel 3 - "Familia contemporană - tendințe și provocări pentru terapeuții de familie" – discuție între specialiști din diverse domenii şi abordări terapeutice, cu prezența publicului
În contextul actual familia beneficiază de serviciile a diferiților specialiști: asistenți sociali, psihoterapeuți, sociologi, preoți, medici de familie sau de alte specialități, motiv pentru care aceștia pot veni mai bine/eficient în întâmpinarea nevoilor familiei unindu-și eforturile și colaborând.
Panel 4 – "Psihoterapia ca bussiness sau ca vocație"
În cadrul acestei discuții vor fi abordate diferite modalități de organizare a psihoterapeuților, care să asigure promovarea unitară a serviciilor acestora, permițându-le să se concentreze pe calitatea actului terapeutic.
Workshop echipa GAMMA Clinic Psychology -"KIT-ul terapeutului începător - tehnici și instrumente concrete de conștientizare, comunicare și intervenție în terapia de familie".
În cadrul acestui workshop participanții se vor familiariza cu și vor experimenta tehnici și metode de lucru în terapia familiei. Este o călătorie în urma căreia fiecare participant se va familiariza cu viziunea sistemică asupra familiei, în urma interacțiunii cu echipa de terapeuți GAMMA, ce va lucra într-o viziune unitară cu tehnicile și instrumentele specifice terapiei sistemice de familie și cuplu.
Cui se adresează evenimentul?
Sunt invitați să participe psihologi, sociologi,reprezentanți ai ONG-urilor a căror beneficiari sunt membrii familiilor, medici (de familie, pediatri, psihiatri și de alte specializări), preoți, educatori, asistenți sociali, absolvenți de Psihologie, studenți, etc.
Avem câteva workshop-uri speciale cu tehnici şi modalităţi de intervenţie şi un invitat special Ellen Reijmers de la Institutul Interactie Academie, din Antwerpen, Belgia.
Înscriere
Înscrierile se fac completând formularul de înscriere până pe data de 13.05.2016, iar detalii despre conferință puteți solicita la adresa psychology@gammainstitute.ro sau la telefon 0741 093 131.
Taxa de înscriere:
Puteți opta pentru unul dintre următoarele pachete:
Cursantul/ Studentul SSF – Cursanții activi ai Școlii Sistemice de Formare și studenții beneficiază de 30% reducere la Pachetul Gold – include mapa conferinței, participarea la toate sesiunile: workshopuri, prelegeri, 2 discuții panel, pauze de cafea.
Pachetul Gold – 500 ron include mapa Gold a conferinței, accesul la toate sesiunile de lucru: 3 workshopuri, prelegeri, 2 discuții panel, pauze de cafea, diplome cu credite pentru 2 workshopuri.
Pachetul VIP – 600 ron include continutul mapa Gold a conferintei plus – Invitație specială la „Masa rotundă de parteneriate strategice", vineri 27 mai 2016, o mapă de lux a conferinței, participarea la toate sesiunile: workshopuri, prelegeri, discuții panel, pauze de cafea și masa de prânz, diplome pentru 2 workshopuri.
*Early-booking: Pentru persoanele care achită taxa de participare până pe data de 31.04.2016 beneficiază de 10% reducere pentru pachetul Gold sau VIP. Nu se aplica dubla reducere pentru acelasi pachet.
Taxa se achita în contul AICSCC, cu specificarea numelui participantului, CNP, si mentiunea „taxa curs Weekend-ul practicienilor"
CUI 29096870
RO 57BRDE240SV01918452400
O persoană se consideră înscrisă după ce a completat Formularul de înscriere și a achitat taxa de participare.
11-03-2016
FREE PARENT - Workshop-uri pentru părinți și copii
Seria Free Parent este o serie de workshop-uri ce se adresează tuturor părinților cu copii de 5-7 ani, care își doresc să afle secretele unei relații minunate cu copiii lor. Seria Free Parent oferă, pe lângă workshop-urile de parenting, și workshop-uri cu copiii lor, prin care aceștia pot învăța noi obiceiuri mentale sănătoase pentru o dezvoltare armonioasă.Seria Free Parent conține 3 module de parenting (de câte 2 ore) însoțite de 3 module bonus pentru copii (de câte 90 minute). Sesiunile de lucru pentru părinți au drept scop antrenarea lor pentru o relație mai bună cu copiii, educarea și comunicarea cu copiii, astfel încât să aibă un timp de calitate împreună și să fie fericiți, fiecare la nivelul lui.
Sesiunile de lucru pentru copii au drept scop însușirea unor obiceiuri mentale sănătoase, obiceiuri care se vor reflecta imediat în comportamente sănătoase în interacțiunile copilului cu părinții și cu alți adulți, precum toleranță crescută la frustrare, toleranța limitelor, optimismul, acceptarea celorlalți și managementul timpului.
FREE PARENT 1: Încrederea și acceptarea
Modulul de parenting: Am încredere în copilul meu și să-l accept așa cum este el
18 martie 2016, ora 18.00 – 20.00
Modulul oferit copiilor: Învăț să am încredere că sunt bun și am valoare, chiar dacă greșesc uneori
19 martie 2016, ora 10.00 – 11.30
FREE PARENT 2: Înțelegerea și rezistența emoțională
Modulul de parenting: Îmi ajut copilul, înțelegându-l/ Sunt alături de copilul meu atunci când îi este greu
25 martie 2016, ora 18.00 – 20.00
Modulul oferit copiilor: Învăț să mă pun înpapuciialtuia/ Învăț să-mi controlez singur crizele
26 martie 2016, ora 10.00 – 11.30
FREE PARENT 3: Perseverența și organizarea
Modulul de parenting: Îmi încurajez copilul să persevereze/ Sunt organizat și constant în educarea copilului meu
1 aprilie 2016, ora 18.00 – 20.00
Modulul oferit copiilor: Învăț să continui acțiunile, chiar și când nu mai sunt interesante/ Învăț să fiu organizat
2 aprilie 2016, ora 10.00 – 11.30
Workshop-uri susținute de:
Psihoterapeut de familie și cuplu RalucaFerchiu
Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute
Unde?
Gamma Clinic Psychology, Iași, Str. VasileLupu, nr. 35 – Str. Răchiți 26A
Investiție
60 ron/ modul de parenting
Modulele pentru copii sunt gratuite!
Înscrieri:
Înscrie-te accesând formularul de înscriere (specifică în mesaj denumirea workshop-ului) sau la telefon 0741 093 131.
29-12-2015
FREE PARENT - Workshop-uri pentru părinți și copii
Seria Free Parent este o serie de workshop-uri ce se adresează tuturor părinților cu copii de 7 – 11 ani, care își doresc să afle secretele unei relații minunate cu copiii lor. Seria Free Parent oferă, pe lângă workshop-urile de parenting, și workshop-uri pentru copii, prin care aceștia pot învăța noi obiceiuri mentale sănătoase pentru o dezvoltare armonioasă. Seria Free Parent conține 5 module de parenting, însoțite de 5 module bonus pentru copii. Sesiunile de lucru pentru părinți au drept scop antrenarea lor pentru o relație mai bună cu copiii, educarea și comunicarea cu copiii, astfel încât să aibă un timp de calitate împreună și să fie fericiți, fiecare la nivelul lui.Sesiunile de lucru pentru copii au drept scop însușirea unor obiceiuri mentale sănătoase, obiceiuri care se vor reflecta imediat în comportamente sănătoase în interacțiunile copilului cu părinții și cu alți adulți, precum toleranță crescută la frustrare, toleranța limitelor, optimismul, acceptarea celorlalți și managementul timpului.
FREE PARENT 1: Încrederea și acceptarea
Modulul de parenting: Am încredere în copilul meu și să-l accept așa cum este el
8 ianuarie 2016, ora 18.00 – 20.00
Modulul oferit copiilor: Învăț să am încredere că sunt bun și am valoare, chiar dacă greșesc uneori
9 ianuarie 2016, ora 10.00 – 12.00
FREE PARENT 2: Înțelegerea
Modulul de parenting: Îmi ajut copilul, înțelegându-l
15 ianuarie 2016, ora 18.00 – 20.00
Modulul oferit copiilor: Învăț să mă pun în papucii altuia
16 ianuarie 2016, ora 10.00 – 12.00
FREE PARENT 3: Perseverența
Modulul de parenting: Îmi încurajez copilul să persevereze
22 ianuarie 2016, ora 18.00 – 20.00
Modulul oferit copiilor: Învăț să continui acțiunile, chiar și când nu mai sunt interesante
23 ianuarie 2016, ora 10.00 – 12.00
FREE PARENT 4: Rezistența
Modulul de parenting: Sunt alături de copilul meu atunci când îi este greu
29 ianuarie 2016, ora 18.00 – 20.00
Modulul ofrit copiilor: Învăț să-mi controlez singur crizele
30 ianuarie 2016, ora 10.00 – 12.00
FREE PARENT 5: Organizarea
Modulul de parenting: Sunt organizat și constant în educarea copilului meu
5 februarie 2016, ora 18.00 – 20.00
Modulul oferit copiilor: Învăț să fiu organizat
6 februarie 2016, ora 10.00 – 12.00
Workshop-uri susținute de:
Psihoterapeut de familie și cuplu în supervizare Raluca Ferchiu
Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute
Unde?
Gamma Clinic Psychology, Iași, Str. Vasile Lupu, nr. 35 – Str. Răchiți 26A, interfon 06
Investiție
60 ron/ modul de parenting
Modulele pentru copii sunt gratuite!
Înscrieri:
Telefon: 0741 093 131
Email: psychology@gammainstitute.ro
29-12-2015
Curs de formare in psihoterapie sistemica 2016 BUCURESTI
INCEPE ACUM CARIERA TA DE PSIHOTERAPEUT- Vino in echipa noastra de psihoterapeuti! Inscrie-te în noiembrie în școala de elită a psihoterapiei românesti!CURS de Formare Complementara in Consiliere si Psihoterapie Sistemica de Familie si Cuplu acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania
Organizator: Scoala Sistemica de Formare (SSF) acreditata de CPR (RF -II - IS - 120 din 09.10.2012) din cadrul ICSCC
BUCURESTI - Octombrie 2016
INSCRIERI la 0741 093 131
sau e-mail: contact@scoalasistemica.ro
www.scoalasistemica.ro
Cui se adresează:
Acest curs se adresează absolvenților facultăților de psihologie, medicină, sociologie, psihopedagogie specială, asistentă socială, filosofie, teologie și studenților în an terminal care doresc să devină consilieri/psihoterapeuți și se află în căutarea programului de formare potrivit viziunii personale de vindecare și intervenție.
Ce obții:
Formarea în psihoterapie și consiliere este un demers de 4 ani care angajează multe resurse personale și relaționale. Satisfacția și rezultatele formării se reflectă în muncă practicianului și angajarea lui în împlinirea profesiei de consilier sau terapeut.
Practic, după (aproximativ un an și jumătate), încheierea primei etape a formării (consilier sau terapeut) în supervizare va puteți deschide un cabinet de liberÄ practică și puteți începe activitatea terapeutică sub îndrumarea supervizorului.
Urmează etapa de supervizare, aproximativ 2 ani, etapă în care se consolidează toate abilitățile și instrumentele primite în formarea teoretică și aplicativă și se extinde indentitatea terapeutului până la nivelul autonom. Se lucrează în grup, într-o atmosferă colaborativă și folosind tehnici interactive, de impact.
Costuri și taxe
Taxa admitere: 50 lei
Onorariul de formare pentru 3 zile de curs este de 170 euro (alte orașe) si 162.5 euro Iași pentru un modul de 35 ore și se va achita în prima zi de curs.
Pentru admiterea la interviu se va trimite un CV, o scrisoare de intentie și confirmarea plății prin e-mail a taxei de admitere (nr. și data ordinului de plată) in valoare de 50 de ron în contul ICSCC, RO 57BRDE 240 SV 01918452400, deschis la BRD.
[b]Dosarul final[/b] pentru înscriere trebuie trimis prin poștă la secretariat, înaintea începerii cursului la adresa: Iași, str. Vasile Lupu, nr. 35 și cuprinde următoarele:
1) Copie de pe actul de identitate;
2) Copii de pe actele de studii și anexele acestora;
3) Copie de pe certificatul de căsătorie sau de pe hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă de divorț, după caz;
4) Copii de pe documente care atesta absolvirea unor programe formative, stagii, cursuri de specializare și alte forme de perfecționare;
5) Curriculum Vitae (CV) și lista lucrărilor științifice
6) Dovada achitării taxelor necesare acoperirii costurilor atestării profesionale.
Toate copiile sunt nelegalizate.
Pagină cursuri si curricula de formare SSF
SSF are acreditate două specializări, cf detaliilor din pagina [b]Cursuri de formare[/b] din sectiunea [b]Informatii pacienti[/b]
Cursurile au un nivel inalt de profesionalism, sunt sustinute de standarde europene, sunt 80% practice si sunt sustinute de formator Diana Ciubotaru. La finalizarea formarii fiecare terapeut obtine atestatul psihoterapeut/consilier autonom si are un set de instrumente practice, verificate si testate pentru a se lansa in cariera de consilier/ psihoterapeut sistemic.
Cursul introductiv de 70 de ore face parte dintr-o formare complementara standard structurata si organizata conform criteriilor impuse de Colegiului Psihologilor din Romania. Formatorii au o vasta experienta de formare, supervizare si terapie educationala, fiind si practicieni in practica privata, celebrand deja formarea a cel putin patru generatii de consilieri si terapeuti de familie si cuplu.
INSCRIERI la 0741 093 131
sau e-mail: contact@scoalasistemica.ro
29-12-2015
Grup nou de formare de bază în psihoterapie sistemică la IAȘI, GALAȚI și BUCUREȘTI
Vrei să devii consilier sau psihoterapeut de cuplu și familie? Ai visat sau ai simțit vreodată că una dintre cele mai nobile profesii ale momentului, cu impact semnificativ și în viața personală, ți s-ar potrivi, pentru cel ce ai devenit în momentul de față? Iată oportunitatea perfectă!Se va organiza grup de formare in orașul IAȘI si GALAȚI, cu formator Diana Ciubotaru. Cursul introductiv de 70 de ore face parte dintr-o formare complementară standard structurata si organizata conform criteriilor impuse de Colegiului Psihologilor din Romania. Formatorii au o vasta experienta de formare, supervizare si terapie educationala, fiind si practicieni in practica privata, celebrand deja formarea a cel putin cinci generatii de consilieri si terapeuti de familie si cuplu.
În orașul Galați, cursul Introductiv începe pe data de 29 ianuarie 2015 și va dura in regim intensiv, trei zile.
În orașul Iași, cursul Introductiv începe pe data de 19 februarie 2016. Inscrierile sunt deschise până la data de 29 ianuarie 2016.
În orașul București, cursul Introductiv începe vineri, 26 februarie 2016. Înscrierile sunt deschise pana la 29 ianuarie 2016.
Pentru alte detalii legate de procesul de formare sunați la secretariatul Școlii la telefon 40 741.093.131 sau e-mail la contact@scoalasistemica.ro
18-11-2015
FREE MIND 7 - Ma eliberez de perfectionism
Preț: 250/lei
Emoția primară este presiunea. Nu te poți relaxa niciodată pentru a te bucura de viață. Întotdeauna te zbați pentru a ieși la suprafață. Te zbați pentru a fi cel mai bun în ceea ce faci, chiar dacă este vorba despre școală, job, sport, hobby-uri, întâlniri sau sex. Trebuie să ai cea mai frumoasă casă, cea mai bună mașină, cel mai bun job, să faci cât mai mulți bani și să arăți minunat. Trebuie să fii perfect de creativ și de organizat.Pentru tine, viața înseamnă doar a face; a trebui să muncești și să obții, iar pauza de respiro în care să te bucuri de lucrurile pe care le ai, nu vine niciodată. Standardele inexorabile pot crea o întreagă gamă de emoții negative. Te simți în mod constant frustrat sau iritat față de tine și față de neîndeplinirea standardelor tale. Te simți furios și foarte anxios, iar lucrurile pe care urmează să le faci foarte bine devin o obsesie. Cea mai mare parte a anxietății tale se îndreaptă către timp: ai atâtea de făcut și atât de puțin timp!
Te întrebi de ce continui să pui atâta presiune pe tine; pentru cât de extenuat te simți, în loc să încetinești ritmul, îl accelerezi, preluând din ce în ce mai multe responsabilități. Crezi în posibilitatea succesului: dacă vei continua să te zbați, vei putea să atingi acea minunată stare de perfecțiune. Altfel, nu vei putea considera că ai succes, că evoluezi sau că te apropii de îndeplinirea obiectivelor tale. Îți imaginezi finalul drumului, când vei putea în sfârșit să te relaxezi. Dar, acel sentiment de liniște la care speri, parcă nu vine niciodată; aceasta este capcana în care ești captiv.
Te recunoști prins în această capcană a lucrului perfect făcut și a timpului care niciodată nu-ți ajunge pentru a-ți atinge obiectivele? Ai obosit să tot aștepți momentul în care vei fi cel mai bun în ceea ce faci și te vei putea în sfârșit bucura de ceea ce ai obținut?
Te invit la workshop-ul "Mă eliberez de PERFECȚIONISM", unde:
Vei putea identifica și eticheta în mod corect tiparul pe care îl aplici pentru a-ți atinge standardele înalte;
Te vei conecta la copilărie și vei înțelege originea tiparului din perspectiva excluderii sociale precum și nevoia de a te conecta la ceilalți;
Vei învăța să monitorizezi frica de excludere ca tipar în viața prezentă și în toate relațiile;
Vei învăța modalități concrete de intervenție, pentru a-ți construi un "caz" împotriva programului sabotor care te prinde în capcana perfecționismului.
Psihologii primesc diplome cu 10 credite!
Iasi - 17 decembrie 2015 interval orar 13:00-18:00
Pentru înscrieri telefon 0741 093 131; e-mail: contact@gammainstitute.ro
29-09-2015
FREE MIND 3 - Iesirea din dependenta
Preț: 250/lei
Creditat cu 10 credite CPR pentru psihologi. Acest atelier face parte din seria de ateliere FREE MIND, o serie de 7 întâlniri dedicate lucrului cu psihicul tău, cu implicații în planul fizic. Fiecare sesiune de lucru are ca scop eliberarea de un program mental sau tipar distructiv care, de obicei ne ruinează viața.
Este creat pentru a ajuta profesioniştii din domeniul sănătăţii mentale să-şi perfecţioneze un set de abilităţi prin care să promoveze şi să menţină schimbarea la nivelul clientului și furnizează abilităţi de lucru in psihoterapia sistemica a schemelor cognitive disfunctionale care genereaza tipare distructive de viata, intrapsihic si interrelational.
Obiective de lucru:
Etichetarea și identificarea corectă a tiparului. Aplicare chestionare și alte instrumente de evaluare
Conectarea la copilărie și înțelegerea originii tiparului din această perspectivă a dependenței.
Conectarea copilăriei cu prezentul și monitorizarea dependenței în viața prezentă în toate sistemele de relaționare.
Modalități concrete de intervenție – corporal și mental, pentru a elibera și ventila emoțiile asociate programului. Construirea unui "caz„ împotriva sabotorului și verificarea lui permanentă.
Identificarea şi provocarea vocilor co-dependente care blamează, invalidează capacitatea de schimbare a clientului, promovează lipsa de speranţă;
Recunoaşterea eforturilor orientate spre schimbare. Transformarea criticilor în cereri şi dorinţe. Puterea comunicării.
Iași - 14.10.2015 - 250 lei
Înscrieri la tel 0741 093131 sau e-mail contact@scoalasistemica.ro
24-06-2015
Formare continua FREE MIND 4 - Neîncredere și abuz. Mă vei răni!
Preț: 250 lei
Creditat cu 10 credite CPR pentru psihologi. Acest atelier face parte din seria de ateliere FREE MIND, o serie de 7 întâlniri dedicate lucrului cu psihicul tău, cu implicații în planul fizic. Fiecare sesiune de lucru are ca scop eliberarea de un program mental sau tipar distructiv care, de obicei ne ruinează viața.
Este creat pentru a ajuta profesioniştii din domeniul sănătăţii mentale să-şi perfecţioneze un set de abilităţi prin care să promoveze şi să menţină schimbarea la nivelul clientului.
Se urmăreşte crearea unui standard de competenţă profesională în rândul specialiştilor astfel incât să se îmbogăţească setul de instrumente de intervenţie existente şi să se facă vizibilă frumuseţea modelului sistemic.
Obiective de lucru:
Etichetarea și identificarea corectă a tiparului. Aplicare chestionare și alte instrumente de evaluare
Conectarea la copilărie și înțelegerea originii tiparului din această perspectivă a neîncrederii și relațiilor abuzive
Conectarea copilăriei cu prezentul și monitorizarea neîncrederii și abuzului în viața prezentă în toate sistemele de relaționare.
Modalități concrete de intervenție – corporal și mental, pentru a elibera și ventila emoțiile asociate programului. Construirea unui "caz„ împotriva programului sabotor și verificarea lui permanentă.
Iertarea părinților sau sistemului familial.
Iași - 21.07.2015
Pentru înscrieri sunați la 0741 093 131 sau e-mail la contact@scoalasistemica.ro
28-01-2015
București și Iași - FREE BODY 4 - Aparatul reproducător
Preț: 350 lei
Creditat cu 10 credite CPR pentru psihologi. Stiai ca fiecare organ din corpul tau fizic stie sa comunice cu tine? Ca iti transmite cand e bolnav sau ce are nevoie pentru a stimula insanatosirea? stiai ca poti descifra acest mesaj si dezvolta o comunicare profunda cu corpul tau?
Acest miniworkshop a fost creat pentru toti cei care cred in puterea mintii de a ajuta corpul sa se insanatoseasca. Sunt cateva ore in care vom folosi tehnici concrete: jocul de rol, meditatia, exersarea mentala, imageria dirijata, artterapia si altele, pentru a stimula aceasta conexiune -minte-Sine-corp in directia vindecarii.
Imbolnavirea aparatului reproducator nu este intâmplătoare. Daca o traduci corect atunci vei ști ce trebuie să schimbi în viața ta pentru a crește calitatea relațiilor tale.
Mai multe despre COSTURI SI INSCRIERE la acest atelier la link
http://gammainstitute.ro/ro/cursuri/sas/curs/free-body-4-aparatul-reproducator
CÂND?
06.02.2015 la BUCURESTI
17.02.2015 la IASI
UNDE?
Gamma Institute, București, Tineretului, bd. Sincai, nr.13
Gamma Institute, Iasi, str.Petre Tutea nr.31-33
INVESTITIE
350 ron București
250 ron Iași
TRAINER: Diana Laura Ciubotaru, este formator şi supervizor în psihoterapie sistemică de familie şi cuplu în cadrul Şcolii Sistemice de Formare Iaşi, psihoterapeut principal specializat în terapie sistemică de familie şi cuplu, preşedintele Institutului de Cercetare şi Studiul Conştiinţei Cuantice şi creatorul Şcolii de Activare a Sinelui, specializată în terapia Sinelui şi terapeut licenţiat în terapia Bowen.
Pentru înscrieri sunați la 0741 093131 sau formularul de incriere de la linkhttp://gammainstitute.ro/ro/cursuri/sas/curs/free-body-4-aparatul-reproducator
17-12-2014
Workshop-uri Seria Psihosomatica - 7 module
Seria Psihosomatica - Doctorul InteriorFiecare workshop din serie ofera psihologilor 10 credite CPR.
Se abordează 7 teme super interesante, foarte des întâlnite, cu mare incidență în rândul populației afectate de stres. Fiecare temă oferă un tablou clinic de autoevaluare unde poți regăsi temele semnele tale sau ale celor interesați, oferă mici tehnici de intervenție cu aplicare imediată, oferă un program de recuperare ce poate fi particularizat pe loc la propria ta situație, sau una de interes pentru tine. Pe scurt, după încheiere workshop-ului poți începe, imediat, să faci ceva concret pentru remedierea problemelor tale de sănătate – fizice sau emoționale.
Obiectivele cursului:
Conștientizarea viziunii personale asupra sănătății/bolii.
Identificarea procesului de însănătoșire la nivel mental – algoritm particular pentru fiecare afecțiune din grila de workshop-uri
Înțelegerea procesului biochimic și neuronal al ancorării reacțiilor emoționale în corp și blocarea în trecut (emoțional și cognitiv)
Intervenție – exercițiu travaliu cognitiv „aici și acum" – pe o afecțiune (diagnostic) concretă din viața clientului.
Fiecare modul este creditat cu 10 credite CPR.Calendarul întâlnirilor din Iași
Iași - 04.09.2014 - Psihosomatica - Definirea simptomelor la nivelul sistemului osos
Iași - 14.10.2014 - Psihosomatica - Bolile autoimune
Iași - 11.12.2014 - Psihosomatica - Boala terminală- abordarea sistemică a unui diagnostic de tip terminal
Iași - 06.02.2015 - Psihosomatica - Aparatul reproducător
Iași - 28.04.2015 - Psihosomatica - Creierul și modelarea neuronală
Iași - 10.06.2015 - Psihosomatica - Organele interne
Iași - 04.08.2015 - Psihosomatica - Tulburări alimentare – subponderabilitate și supraponderabilitate
Calendarul întâlnirilor din anul 2015 București
București - 31.08.2014 - Psihosomatica - Definirea simptomelor la nivelul sistemului osos
București - 12.12.2014 - Psihosomatica - Bolile autoimune
București - 04.12.2015 - Psihosomatica - Boala terminală- abordarea sistemică a unui diagnostic de tip terminal
București - 06.02.2015 - Psihosomatica - Aparatul reproducător
București - 18.04.2015 - Psihosomatica - Creierul și modelarea neuronală
București - 20.06.2015 - Psihosomatica - Organele interne
București - 01.08.2015 - Psihosomatica - Tulburări alimentare – subponderabilitate și supraponderabilitate
Pentru înscrieri puteți suna la tel. 0741 093131 sau e-mail pe adresa contact@icscc.ro
Iasi - 250 lei/ workshop
București - 350 lei/ workshop
17-12-2014
NOU!!! BUCURESTI - Formare continuă - Seria Minte - Emoții -7 module
Preț: 350 lei
Seria Legătura minte - emoțiiFiecare workshop din serie oferă psihologilor 10 credite CPR.
Prezintă 7 teme de mare interes, pornind de la abandon, dependență, vulnerabilitate, eșec, etc, cu mare frecvență de producere în orice relație, fie ea de cuplu, parteneriat social sau rudenie. Abordăm 7 programe care ne sabotează viața personală și interpersonală – mergând cu capacitatea de a-l vâna în propria viață "detectare, negare, oprire", continuând cu dezvoltarea alternativelor de lucru (mental și comportamental) și aici includem exersarea câtorva tehnici chiar în timpul atelierului.
Încheiem cu un program de schimbare personală – structurat pe pași, personalizat pe problema cu care ai venit si un angajament intern de menținere a fiecărui progres cucerit de-a lungul programului. Abordarea de lucru este totalmente practică și experențială centrată pe prezent și cadrată de viziunea holistă asupra ființei umane.
Cele 7 module furnizează abilităţi de lucru in psihoterapia sistemică a schemelor cognitive disfunctionale care generează tipare distructive de viața, intrapsihic și interrelațional. Fiecare modul se focalizează pe crearea schimbării în ariile afectate de problemă, lucrând individual sau cu familia şi cuprinde obiectivele:
Perspectiva asupra schemei disfunctionale;
Identificarea ei corecta in viata clientului - patternuri de interacţiune problematică;
Contextul asociat problemei/simptomului.
Interventia - construirea unui caz impotriva schemei.
Se ofera instrumente profesioniştilor care asistă familia pentru a identifica, amplifica, a promova şi a menţine schimbarea.
Fiecare modul este creditat cu 10 credite CPR.
Calendarul întâlnirilor din anul 2015 București
București - 27.11.2015 - Schema Abandonului – Rămâi cu mine. Nu mă părăsi.
București - 09.01.2015 - Schema eșecului în viață. Sunt un ratat.
București - 13.03.2015 - Schema dependenței. Nu pot. Salvează-mă.
București - 10.10.2014 - Schema neîncrederii și abuzului. Mă vei răni..
București - 15.05.2015 - Schema anesteziei mentale. Nu mă doare. Nu mai simt nimic.
București - 25.07.2015 - Schema excluderii. Fac orice sa fiu cu voi
București - 05.09.2015 - Schema controlului si perfecționismul.
Pentru înscrieri sunați la 0741 093131 sau e-mail pe adresa contact@icscc.ro.
05-12-2014
NOU!!! IASI - Formare continua Seria Legatura Minte - Emotii - 7 module
Preț: 250 lei
Seria Legătura minte - emoțiiFiecare workshop din serie oferă psihologilor 10 credite CPR.
Prezintă 7 teme de mare interes, pornind de la abandon, dependență, vulnerabilitate, eșec, etc, cu mare frecvență de producere în orice relație, fie ea de cuplu, parteneriat social sau rudenie. Abordăm 7 programe care ne sabotează viața personală și interpersonală – mergând cu capacitatea de a-l vâna în propria viață "detectare, negare, oprire", continuând cu dezvoltarea alternativelor de lucru (mental și comportamental) și aici includem exersarea câtorva tehnici chiar în timpul atelierului.
Încheiem cu un program de schimbare personală – structurat pe pași, personalizat pe problema cu care ai venit si un angajament intern de menținere a fiecărui progres cucerit de-a lungul programului. Abordarea de lucru este totalmente practică și experențială centrată pe prezent și cadrată de viziunea holistă asupra ființei umane.
Cele 7 module furnizează abilităţi de lucru in psihoterapia sistemică a schemelor cognitive disfunctionale care generează tipare distructive de viața, intrapsihic și interrelațional. Fiecare modul se focalizează pe crearea schimbării în ariile afectate de problemă, lucrând individual sau cu familia şi cuprinde obiectivele:
Perspectiva asupra schemei disfunctionale;
Identificarea ei corecta in viata clientului - patternuri de interacţiune problematică;
Contextul asociat problemei/simptomului.
Interventia - construirea unui caz impotriva schemei.
Se ofera instrumente profesioniştilor care asistă familia pentru a identifica, amplifica, a promova şi a menţine schimbarea.
Fiecare modul este creditat cu 10 credite CPR. Calendarul întâlnirilor din anul 2015 Iași
Iași - 11.11.2015 - Schema Abandonului – Rămâi cu mine. Nu mă părăsi.
Iași - 20.01.2015 - 09.01.2015 - Schema eșecului în viață. Sunt un ratat.
Iași - 11.03.2015 - 13.03.2015 - Schema dependenței. Nu pot. Salvează-mă.
Iași - 14.10.2014 - 10.10.2014 - Schema neîncrederii și abuzului. Mă vei răni..
Iași - 12.05.2015 - 15.05.2015 - Schema anesteziei mentale. Nu mă doare. Nu mai simt nimic.
Iași - 07.07.2015 - 25.07.2015 - Schema excluderii. Fac orice sa fiu cu voi
Iași - 08.09.2015 - 05.09.2015 - Schema controlului si perfecționismul.
Pentru înscrieri tel 0741 093 131 e-mail contact@icscc.ro
05-12-2014
NOU!!! IASI - Formare continua Seria Psihosomatica - 7 module
Fiecare workshop din serie ofera psihologilor 10 credite CPR.Se abordează 7 teme super interesante, foarte des întâlnite, cu mare incidență în rândul populației afectate de stres. Fiecare temă oferă un tablou clinic de autoevaluare unde poți regăsi temele semnele tale sau ale celor interesați, oferă mici tehnici de intervenție cu aplicare imediată, oferă un program de recuperare ce poate fi particularizat pe loc la propria ta situație, sau una de interes pentru tine. Pe scurt, după încheiere workshop-ului poți începe, imediat, să faci ceva concret pentru remedierea problemelor tale de sănătate – fizice sau emoționale.
Obiectivele cursului:
Conștientizarea viziunii personale asupra sănătății/bolii.
Identificarea procesului de însănătoșire la nivel mental – algoritm particular pentru fiecare afecțiune din grila de workshop-uri
Înțelegerea procesului biochimic și neuronal al ancorării reacțiilor emoționale în corp și blocarea în trecut (emoțional și cognitiv)
Intervenție – exercițiu travaliu cognitiv „aici și acum" – pe o afecțiune (diagnostic) concretă din viața clientului.
Fiecare modul este creditat cu 10 credite CPR.Calendarul întâlnirilor din Iași
Iași - 04.09.2014 - Psihosomatica - Definirea simptomelor la nivelul sistemului osos
Iași - 14.10.2014 - 12.12.2014 - Psihosomatica - Bolile autoimune
Iași - 11.12.2014 - 04.12.2015 - Psihosomatica - Boala terminală- abordarea sistemică a unui diagnostic de tip terminal
Iași - 06.02.2015 - 06.02.2015 - Psihosomatica - Aparatul reproducător
Iași - 28.04.2015 - 18.04.2015 - Psihosomatica - Creierul și modelarea neuronală
Iași - 10.06.2015 - 20.06.2015 - Psihosomatica - Organele interne
Iași - 04.08.2015 - 01.08.2015 - Psihosomatica - Tulburări alimentare – subponderabilitate și supraponderabilitate.
Pentru inscrieri tel 0741 093131 sau e-mail contact@icscc.ro
05-12-2014
NOU!!! BUCURESTI - Formare continuă - Seria Psihosomatica -7 module
Preț: 350 lei
Seria Psihosomatica - Doctorul InteriorFiecare workshop din serie ofera psihologilor 10 credite CPR.
Se abordează 7 teme super interesante, foarte des întâlnite, cu mare incidență în rândul populației afectate de stres. Fiecare temă oferă un tablou clinic de autoevaluare unde poți regăsi temele semnele tale sau ale celor interesați, oferă mici tehnici de intervenție cu aplicare imediată, oferă un program de recuperare ce poate fi particularizat pe loc la propria ta situație, sau una de interes pentru tine. Pe scurt, după încheiere workshop-ului poți începe, imediat, să faci ceva concret pentru remedierea problemelor tale de sănătate – fizice sau emoționale.
Obiectivele cursului:
Conștientizarea viziunii personale asupra sănătății/bolii.
Identificarea procesului de însănătoșire la nivel mental – algoritm particular pentru fiecare afecțiune din grila de workshop-uri
Înțelegerea procesului biochimic și neuronal al ancorării reacțiilor emoționale în corp și blocarea în trecut (emoțional și cognitiv)
Intervenție – exercițiu travaliu cognitiv „aici și acum" – pe o afecțiune (diagnostic) concretă din viața clientului.
Fiecare modul este creditat cu 10 credite CPR.
Calendarul întâlnirilor din anul 2015 București
București - 31.08.2014 - Psihosomatica - Definirea simptomelor la nivelul sistemului osos
București - 12.12.2014 - Psihosomatica - Bolile autoimune
București - 04.12.2015 - Psihosomatica - Boala terminală- abordarea sistemică a unui diagnostic de tip terminal
București - 06.02.2015 - Psihosomatica - Aparatul reproducător
București - 18.04.2015 - Psihosomatica - Creierul și modelarea neuronală
București - 20.06.2015 - Psihosomatica - Organele interne
București - 01.08.2015 - Psihosomatica - Tulburări alimentare – subponderabilitate și supraponderabilitate
Pentru înscrieri puteți suna la tel. 0741 093131 sau e-mail pe adresa contact@icscc.ro
20-11-2014
Curs de formare in psihoterapie sistemica 2014 BUCURESTI
INCEPE ACUM CARIERA TA DE PSIHOTERAPEUT- Vino in echipa noastra de psihoterapeuti! Inscrie-te în noiembrie în școala de elită a psihoterapiei românesti!CURS de Formare Complementara in Consiliere si Psihoterapie Sistemica de Familie si Cuplu acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania
Organizator: Scoala Sistemica de Formare (SSF) acreditata de CPR (RF -II - IS - 120 din 09.10.2012) din cadrul ICSCC
IASI - 16-18 IANUARIE 2015
INSCRIERI la 0741 093 131
sau e-mail: contact@scoala-sistemica.ro
www.icscc.ro
Cui se adresează:
Acest curs se adresează absolvenților facultăților de psihologie, medicină, sociologie, psihopedagogie specială, asistentă socială, filosofie, teologie și studenților în an terminal care doresc să devină consilieri/psihoterapeuți și se află în căutarea programului de formare potrivit viziunii personale de vindecare și intervenție.
Ce obții:
Formarea în psihoterapie și consiliere este un demers de 4 ani care angajează multe resurse personale și relaționale. Satisfacția și rezultatele formării se reflectă în muncă practicianului și angajarea lui în împlinirea profesiei de consilier sau terapeut.
Practic, după (aproximativ un an și jumătate), încheierea primei etape a formării (consilier sau terapeut) în supervizare va puteți deschide un cabinet de liberÄ practică și puteți începe activitatea terapeutică sub îndrumarea supervizorului.
Urmează etapa de supervizare, aproximativ 2 ani, etapă în care se consolidează toate abilitățile și instrumentele primite în formarea teoretică și aplicativă și se extinde indentitatea terapeutului până la nivelul autonom. Se lucrează în grup, într-o atmosferă colaborativă și folosind tehnici interactive, de impact.
Costuri și taxe
Taxa admitere: 50 lei
Onorariul de formare pentru 3 zile de curs este de 170 euro (alte orașe) si 162.5 euro Iași pentru un modul de 35 ore și se va achita în prima zi de curs.
Pentru admiterea la interviu se va trimite un CV, o scrisoare de intentie și confirmarea plății prin e-mail a taxei de admitere (nr. și data ordinului de plată) in valoare de 50 de ron în contul ICSCC, RO 57BRDE 240 SV 01918452400, deschis la BRD.
[b]Dosarul final[/b] pentru înscriere trebuie trimis prin poștă la secretariat, înaintea începerii cursului la adresa: Iași, Sos. Nicolina, nr. 87, Bl. 988A, sc. B, parter, int. 02 și cuprinde următoarele:
1) Copie de pe actul de identitate;
2) Copii de pe actele de studii și anexele acestora;
3) Copie de pe certificatul de căsătorie sau de pe hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă de divorț, după caz;
4) Copii de pe documente care atesta absolvirea unor programe formative, stagii, cursuri de specializare și alte forme de perfecționare;
5) Curriculum Vitae (CV) și lista lucrărilor științifice
6) Dovada achitării taxelor necesare acoperirii costurilor atestării profesionale.
Toate copiile sunt nelegalizate.
Pagină cursuri si curricula de formare SSF
SSF are acreditate două specializări, cf detaliilor din pagina [b]Cursuri de formare[/b] din sectiunea [b]Informatii pacienti[/b]
Cursurile au un nivel inalt de profesionalism, sunt sustinute de standarde europene, sunt 80% practice si sunt sustinute de echipa de formatori Diana Ciubotaru si Adina Karner Hutuleac. La finalizarea formarii fiecare terapeut obtine atestatul psihoterapeut/consilier autonom si are un set de instrumente practice, verificate si testate pentru a se lansa in cariera de consilier/ psihoterapeut sistemic.
Cursul introductiv de 70 de ore face parte dintr-o formare complementara standard structurata si organizata conform criteriilor impuse de Colegiului Psihologilor din Romania. Formatorii au o vasta experienta de formare, supervizare si terapie educationala, fiind si practicieni in practica privata, celebrand deja formarea a cel putin patru generatii de consilieri si terapeuti de familie si cuplu.
INSCRIERI la 0741 093 131
sau e-mail: contact@scoala-sistemica.ro
20-11-2014
Workshop psihosomatică - Tiroida și bolile autoimune BUCURESTI
Preț: 350
Școala Sistemică de Formare organizează în 12 decembrie 2014 în București, un atelier de lucru adresat în egală măsură atât pacientului cât și specialistului care se intersectează cu acest diagnostic. Se primesc instrumente concrete de lucru din perspectiva psihosomatică.Bolile autoimune
În general, cercetătorii care au studiat bolile din perspectivă psihosomatică au pornit de la 2 întrebări:
1. În ce măsura procesul psihosomatic contribuie la simptomul fizic
2. În ce măsură boala cronică recurentă cu o patogeneză organică deschisă poate afecta funcția mentală a pacientului (prin întărirea unor obiceiuri mentale disfuncționale)
Obiective:
• întelegerea bolii sau diagnosticului dintr-o altă perspectivă ce include factorul psihic ca element decisiv în declanșarea și menținerea bolii precum și în procesul de recuperare.
• modalități concrete de lucru – corporal și mental, pentru a elibera și ventila emoțiile în mod disfuncțional asociate bolii și diagnosticului
Înscrieri la telefon 0741 093 131 sau e-mail: contact@icscc.ro
București -12 decembrie - 350 lei/modul
13-11-2014
Workshop - Programul abandonului! Rămâi cu mine! - IAȘI
Preț: 250
Școala Sistemică de Formare organizează în noiembrie la Iași un atelier de lucru adresat tuturor celor care suferă de consecințele programului mental al abandonului în viața lor. Cele mai des întâlnite consecințe sunt: eșecul de a avea o relație stabilă, securizantă și creativă. Se primesc instrumente concrete de lucru pe termen scurt și pe termen lung pentru a obține un control mental și comportamental și nu în ultimul rând al propriei vieți - este adresat publicului larg. Programul abandonului se bazează pe o credință internă, foarte puternică în intensitate, că-i vei pierde pe cei iubiți și vei rămâne singur/ă, nedorit/ă, izolat/ă. Pierderea este percepută ca iminentă sau undeva în depărtare, plutind ca sabia lui Damocles, amenințătoare deasupra ta.
E ca și cum, adânc în interior, te crezi condamnat la un destin al singurătății.
Iată câteva semne ale acestui program:
Eviți relațiile intime chiar și cu persoane care sunt în regulă, doar pentru că ai o frică internă de a nu pierde acea persoană în viitor, sau de a nu fi rănit de ea?
Te îngijorezi prea mult de moartea potențială a partenerului?
Reacționezi exagerat la diverse lucruri pe car ele spune sau face partenerul, pornind de la premisa că "dă semne că vrea să te părăsească"?
Ești excesiv de gelos/as sau posesiv/ă?
Te agăți de partener/ă. Devii obsedat/ă de el/ea sau de păstrarea lui/ei lânga tine?
Nu ești niciodată convins/ă că partenerul tău va sta cu tine?
Devii furios/oasă și-ți acuzi partenerul/a că nu e loial/ă sau credincios/oasă?
Uneori te detașezi, te îndepărtezi sau partener pentru a-l pedepsi că te-a lăsat singur/ă?
Atenție! Este posibil să simți aceste lucruri chiar dacă ești într-o relație stabilă și sănătoasă. Consecința este că o vei pierde sau te vei îmbolnăvi în interiorul ei.
Dacă ai regăsit cel puțin una din situațiile de mai sus în viața ta, atunci e momentul să iei o decizie ce implică în viitorul apropiat declanșarea unui ciclu de schimbare.Pe scurt, e momentul să-ți activezi puterea mentală de a crede, crea și menține o relație sănătoasă cu cineva. E un proces ce presupune efort, căutare, colaborare, focus.
Ce presupune dezamorsarea acestui program și recuperarea psihică (și fizică) a persoanei? Iată un bun prilej de a ne întâlni și stabili câțiva pași concreți pe care să-i demarezi în schimbarea personală: începând de la evaluarea printr-un scurt chestionar a impactului pe care-l are programul abandonului în viața ta.(cum s-a inrădăcinat în viața ta) și ajungând până la ruperea patternului de abandon.
La final vom anticipa obstacolele care ar putea întârzia apariția primelor semne ale progresului și vom construi o strategie personalizată pentru fiecare participant, de implementare a schimbării.
În acest fel, vocea abandonului nu va mai avea nici o șansă în a-ți afecta relațiile, de orice natură ar fi ele.
Pentru inscrieri tel 0741 093 131
e-mail contact@icscc.ro
IAȘI - 18 NOIEMBRIE 2014 - 250 LEI MODUL
22-10-2014
Workshop psihosomatica - Diagnostic terminal - IASI 12 decembrie
Preț: 250
Acest atelier de lucru va răspunde celor mai ascunse întrebări puse în situația unui diagnostic de tip terminal: Vreau să trăiesc. Oare să am curajul să sper? Decizia aceasta depinde de mine? Ce se va întâmpla cu membrii familiei mele în viitorul apropiatșii îndepărtat. Ce înseamnă, de fapt, un diagnostic terminal? Cât de mult contează starea mea psihică în procesul de însănătoșire?Structura de lucru este centrată atât pe susținerea persoanei și a familiei sale în gestionarea primelor săptămâni de la aflarea diagnosticului, cât și pe susținerea persoanei și familiei care se adaptează de mai mult timp la realitatea bolii. Cum vorbim despre boală și cum creștem speranța și credința în sănătate chiar și în cele mai dificile condiții?
22-10-2014
Workshop psihosomatica - Diagnostic terminal - BUCURESTI
Preț: 350
Acest atelier de lucru va răspunde celor mai ascunse întrebări puse în situația unui diagnostic de tip terminal: Vreau să trăiesc. Oare să am curajul să sper? Decizia aceasta depinde de mine? Ce se va întâmpla cu membrii familiei mele în viitorul apropiatșii îndepărtat. Ce înseamnă, de fapt, un diagnostic terminal? Cât de mult contează starea mea psihică în procesul de însănătoșire?Structura de lucru este centrată atât pe susținerea persoanei și a familiei sale în gestionarea primelor săptămâni de la aflarea diagnosticului, cât și pe susținerea persoanei și familiei care se adaptează de mai mult timp la realitatea bolii. Cum vorbim despre boală și cum creștem speranța și credința în sănătate chiar și în cele mai dificile condiții?
14-10-2014
Workshop - Programul abandonului! Rămâi cu mine! - IAȘI
Preț: 250
Școala Sistemică de Formare organizează în octombrie și noiembrie, Iași și București, un atelier de lucru adresat tuturor celor care suferă de consecințele programului mental al abandonului în viața lor. Cele mai des întâlnite consecințe sunt: eșecul de a avea o relație stabilă, securizantă și creativă. Se primesc instrumente concrete de lucru pe termen scurt și pe termen lung pentru a obține un control mental și comportamental și nu în ultimul rând al propriei vieți - este adresat publicului larg. Programul abandonului se bazează pe o credință internă, foarte puternică în intensitate, că-i vei pierde pe cei iubiți și vei rămâne singur/ă, nedorit/ă, izolat/ă. Pierderea este percepută ca iminentă sau undeva în depărtare, plutind ca sabia lui Damocles, amenințătoare deasupra ta.
E ca și cum, adânc în interior, te crezi condamnat la un destin al singurătății.
Iată câteva semne ale acestui program:
Eviți relațiile intime chiar și cu persoane care sunt în regulă, doar pentru că ai o frică internă de a nu pierde acea persoană în viitor, sau de a nu fi rănit de ea?
Te îngijorezi prea mult de moartea potențială a partenerului?
Reacționezi exagerat la diverse lucruri pe car ele spune sau face partenerul, pornind de la premisa că "dă semne că vrea să te părăsească"?
Ești excesiv de gelos/as sau posesiv/ă?
Te agăți de partener/ă. Devii obsedat/ă de el/ea sau de păstrarea lui/ei lânga tine?
Nu ești niciodată convins/ă că partenerul tău va sta cu tine?
Devii furios/oasă și-ți acuzi partenerul/a că nu e loial/ă sau credincios/oasă?
Uneori te detașezi, te îndepărtezi sau partener pentru a-l pedepsi că te-a lăsat singur/ă?
Atenție! Este posibil să simți aceste lucruri chiar dacă ești într-o relație stabilă și sănătoasă. Consecința este că o vei pierde sau te vei îmbolnăvi în interiorul ei.
Dacă ai regăsit cel puțin una din situațiile de mai sus în viața ta, atunci e momentul să iei o decizie ce implică în viitorul apropiat declanșarea unui ciclu de schimbare.Pe scurt, e momentul să-ți activezi puterea mentală de a crede, crea și menține o relație sănătoasă cu cineva. E un proces ce presupune efort, căutare, colaborare, focus.
Ce presupune dezamorsarea acestui program și recuperarea psihică (și fizică) a persoanei? Iată un bun prilej de a ne întâlni și stabili câțiva pași concreți pe care să-i demarezi în schimbarea personală: începând de la evaluarea printr-un scurt chestionar a impactului pe care-l are programul abandonului în viața ta.(cum s-a inrădăcinat în viața ta) și ajungând până la ruperea patternului de abandon.
La final vom anticipa obstacolele care ar putea întârzia apariția primelor semne ale progresului și vom construi o strategie personalizată pentru fiecare participant, de implementare a schimbării.
În acest fel, vocea abandonului nu va mai avea nici o șansă în a-ți afecta relațiile, de orice natură ar fi ele.
Pentru inscrieri tel 0741 093 131
e-mail contact@icscc.ro
IAȘI - 19 noiembrie 2014 - 250 lei/modul
08-10-2014
Workshop - Programul abandonului! Rămâi cu mine! - BUCUREȘTI
Școala Sistemică de Formare organizează în octombrie și noiembrie, Iași și București, un atelier de lucru adresat tuturor celor care suferă de consecințele programului mental al abandonului în viața lor. Cele mai des întâlnite consecințe sunt: eșecul de a avea o relație stabilă, securizantă și creativă. Se primesc instrumente concrete de lucru pe termen scurt și pe termen lung pentru a obține un control mental și comportamental și nu în ultimul rând al propriei vieți - este adresat publicului larg.Programul abandonului se bazează pe o credință internă, foarte puternică în intensitate, că-i vei pierde pe cei iubiți și vei rămâne singur/ă, nedorit/ă, izolat/ă. Pierderea este percepută ca iminentă sau undeva în depărtare, plutind ca sabia lui Damocles, amenințătoare deasupra ta.
E ca și cum, adânc în interior, te crezi condamnat la un destin al singurătății.
Iată câteva semne ale acestui program:
Eviți relațiile intime chiar și cu persoane care sunt în regulă, doar pentru că ai o frică internă de a nu pierde acea persoană în viitor, sau de a nu fi rănit de ea?
Te îngijorezi prea mult de moartea potențială a partenerului?
Reacționezi exagerat la diverse lucruri pe car ele spune sau face partenerul, pornind de la premisa că "dă semne că vrea să te părăsească"?
Ești excesiv de gelos/as sau posesiv/ă?
Te agăți de partener/ă. Devii obsedat/ă de el/ea sau de păstrarea lui/ei lânga tine?
Nu ești niciodată convins/ă că partenerul tău va sta cu tine?
Devii furios/oasă și-ți acuzi partenerul/a că nu e loial/ă sau credincios/oasă?
Uneori te detașezi, te îndepărtezi sau partener pentru a-l pedepsi că te-a lăsat singur/ă?
Atenție! Este posibil să simți aceste lucruri chiar dacă ești într-o relație stabilă și sănătoasă. Consecința este că o vei pierde sau te vei îmbolnăvi în interiorul ei.
Dacă ai regăsit cel puțin una din situațiile de mai sus în viața ta, atunci e momentul să iei o decizie ce implică în viitorul apropiat declanșarea unui ciclu de schimbare.Pe scurt, e momentul să-ți activezi puterea mentală de a crede, crea și menține o relație sănătoasă cu cineva. E un proces ce presupune efort, căutare, colaborare, focus.
Ce presupune dezamorsarea acestui program și recuperarea psihică (și fizică) a persoanei? Iată un bun prilej de a ne întâlni și stabili câțiva pași concreți pe care să-i demarezi în schimbarea personală: începând de la evaluarea printr-un scurt chestionar a impactului pe care-l are programul abandonului în viața ta.(cum s-a inrădăcinat în viața ta) și ajungând până la ruperea patternului de abandon.
La final vom anticipa obstacolele care ar putea întârzia apariția primelor semne ale progresului și vom construi o strategie personalizată pentru fiecare participant, de implementare a schimbării.
În acest fel, vocea abandonului nu va mai avea nici o șansă în a-ți afecta relațiile, de orice natură ar fi ele.
Pentru inscrieri tel 0741 093 131
e-mail contact@icscc.ro
BUCUREȘTI - 24 octombrie 2014 - 350 lei/modul
08-10-2014
Workshop - Programul abandonului! Rămâi cu mine! - IAȘI
Școala Sistemică de Formare organizează în octombrie și noiembrie, Iași și București, un atelier de lucru adresat tuturor celor care suferă de consecințele programului mental al abandonului în viața lor. Cele mai des întâlnite consecințe sunt: eșecul de a avea o relație stabilă, securizantă și creativă. Se primesc instrumente concrete de lucru pe termen scurt și pe termen lung pentru a obține un control mental și comportamental și nu în ultimul rând al propriei vieți - este adresat publicului larg.Programul abandonului se bazează pe o credință internă, foarte puternică în intensitate, că-i vei pierde pe cei iubiți și vei rămâne singur/ă, nedorit/ă, izolat/ă. Pierderea este percepută ca iminentă sau undeva în depărtare, plutind ca sabia lui Damocles, amenințătoare deasupra ta.
E ca și cum, adânc în interior, te crezi condamnat la un destin al singurătății.
Iată câteva semne ale acestui program:
Eviți relațiile intime chiar și cu persoane care sunt în regulă, doar pentru că ai o frică internă de a nu pierde acea persoană în viitor, sau de a nu fi rănit de ea?
Te îngijorezi prea mult de moartea potențială a partenerului?
Reacționezi exagerat la diverse lucruri pe car ele spune sau face partenerul, pornind de la premisa că "dă semne că vrea să te părăsească"?
Ești excesiv de gelos/as sau posesiv/ă?
Te agăți de partener/ă. Devii obsedat/ă de el/ea sau de păstrarea lui/ei lânga tine?
Nu ești niciodată convins/ă că partenerul tău va sta cu tine?
Devii furios/oasă și-ți acuzi partenerul/a că nu e loial/ă sau credincios/oasă?
Uneori te detașezi, te îndepărtezi sau partener pentru a-l pedepsi că te-a lăsat singur/ă?
Atenție! Este posibil să simți aceste lucruri chiar dacă ești într-o relație stabilă și sănătoasă. Consecința este că o vei pierde sau te vei îmbolnăvi în interiorul ei.
Dacă ai regăsit cel puțin una din situațiile de mai sus în viața ta, atunci e momentul să iei o decizie ce implică în viitorul apropiat declanșarea unui ciclu de schimbare.Pe scurt, e momentul să-ți activezi puterea mentală de a crede, crea și menține o relație sănătoasă cu cineva. E un proces ce presupune efort, căutare, colaborare, focus.
Ce presupune dezamorsarea acestui program și recuperarea psihică (și fizică) a persoanei? Iată un bun prilej de a ne întâlni și stabili câțiva pași concreți pe care să-i demarezi în schimbarea personală: începând de la evaluarea printr-un scurt chestionar a impactului pe care-l are programul abandonului în viața ta.(cum s-a inrădăcinat în viața ta) și ajungând până la ruperea patternului de abandon.
La final vom anticipa obstacolele care ar putea întârzia apariția primelor semne ale progresului și vom construi o strategie personalizată pentru fiecare participant, de implementare a schimbării.
În acest fel, vocea abandonului nu va mai avea nici o șansă în a-ți afecta relațiile, de orice natură ar fi ele.
Pentru inscrieri tel 0741 093 131
e-mail contact@icscc.ro
IAȘI - 19 noiembrie 2014 - 250 lei/modul
08-10-2014
Curs de formare in psihoterapie sistemica 2014 BUCURESTI
INCEPE ACUM CARIERA TA DE PSIHOTERAPEUT- Vino in echipa noastra de psihoterapeuti! Inscrie-te in scoala de elita a psihoterapiei romanesti!CURS de Formare Complementara in Consiliere si Psihoterapie Sistemica de Familie si Cuplu acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania
Organizator: Scoala Sistemica de Formare (SSF) acreditata de CPR (RF -II - IS - 120 din 09.10.2012) din cadrul ICSCC
BUCURESTI - 14-16 NOIEMBRIE 2014
IASI - 16-18 IANUARIE 2015
INSCRIERI la 0741 093 131
sau e-mail: contact@scoala-sistemica.ro
www.icscc.ro
Cui se adresează:
Acest curs se adresează absolvenților facultăților de psihologie, medicină, sociologie, psihopedagogie specială, asistentă socială, filosofie, teologie și studenților în an terminal care doresc să devină consilieri/psihoterapeuți și se află în căutarea programului de formare potrivit viziunii personale de vindecare și intervenție.
Ce obții:
Formarea în psihoterapie și consiliere este un demers de 4 ani care angajează multe resurse personale și relaționale. Satisfacția și rezultatele formării se reflectă în muncă practicianului și angajarea lui în împlinirea profesiei de consilier sau terapeut.
Practic, după (aproximativ un an și jumătate), încheierea primei etape a formării (consilier sau terapeut) în supervizare va puteți deschide un cabinet de liberÄ practică și puteți începe activitatea terapeutică sub îndrumarea supervizorului.
Urmează etapa de supervizare, aproximativ 2 ani, etapă în care se consolidează toate abilitățile și instrumentele primite în formarea teoretică și aplicativă și se extinde indentitatea terapeutului până la nivelul autonom. Se lucrează în grup, într-o atmosferă colaborativă și folosind tehnici interactive, de impact.
Costuri și taxe
Taxa admitere: 50 lei
Onorariul de formare pentru 3 zile de curs este de 170 euro (alte orașe) si 162.5 euro Iași pentru un modul de 35 ore și se va achita în prima zi de curs.
Pentru admiterea la interviu se va trimite un CV, o scrisoare de intentie și confirmarea plății prin e-mail a taxei de admitere (nr. și data ordinului de plată) in valoare de 50 de ron în contul ICSCC, RO 57BRDE 240 SV 01918452400, deschis la BRD.
[b]Dosarul final[/b] pentru înscriere trebuie trimis prin poștă la secretariat, înaintea începerii cursului la adresa: Iași, Sos. Nicolina, nr. 87, Bl. 988A, sc. B, parter, int. 02 și cuprinde următoarele:
1) Copie de pe actul de identitate;
2) Copii de pe actele de studii și anexele acestora;
3) Copie de pe certificatul de căsătorie sau de pe hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă de divorț, după caz;
4) Copii de pe documente care atesta absolvirea unor programe formative, stagii, cursuri de specializare și alte forme de perfecționare;
5) Curriculum Vitae (CV) și lista lucrărilor științifice
6) Dovada achitării taxelor necesare acoperirii costurilor atestării profesionale.
Toate copiile sunt nelegalizate.
Pagină cursuri si curricula de formare SSF
SSF are acreditate două specializări, cf detaliilor din pagina [b]Cursuri de formare[/b] din sectiunea [b]Informatii pacienti[/b]
Cursurile au un nivel inalt de profesionalism, sunt sustinute de standarde europene, sunt 80% practice si sunt sustinute de echipa de formatori Diana Ciubotaru si Adina Karner Hutuleac. La finalizarea formarii fiecare terapeut obtine atestatul psihoterapeut/consilier autonom si are un set de instrumente practice, verificate si testate pentru a se lansa in cariera de consilier/ psihoterapeut sistemic.
Cursul introductiv de 70 de ore face parte dintr-o formare complementara standard structurata si organizata conform criteriilor impuse de Colegiului Psihologilor din Romania. Formatorii au o vasta experienta de formare, supervizare si terapie educationala, fiind si practicieni in practica privata, celebrand deja formarea a cel putin patru generatii de consilieri si terapeuti de familie si cuplu.
INSCRIERI la 0741 093 131
sau e-mail: contact@scoala-sistemica.ro
12-02-2014
Proiectul TERAPIA - SSF februarie III
Nu există un singur adevărbr /
br /Postmodernism în psihoterapie – Realitățile sunt construite social și nu avem adevăruri unice la care să ne raportăm.
br /
br /O premisă centrală a postmodernismului este că, la nivel social, nu există un singur adevăr esențial, despre cum ar trebui să funcționeze oamenii, familiile sau societățile. Sfaturile lui Erickson sunt congruente cu această idee. Iată ce spunea el în 1965 (1965/1980 pg. 223) :
br /
br /"Sarcina terapeutului nu este să-l convertească pe client la propriile lui credințe sau înțelegeri. Nici un pacient nu înțelege în mod real perspectiva terapeutului său, și nici nu are nevoie de ea. Ce se impune aici, este capacitatea terapeutului de a dezvolta o situație, un spațiu terapeutic în care să-i permită pacientului să-și folosească propria gândire, propriile emoții în cel mai potrivit mod, adaptat schemei lui de viață."
br /
br /Sunt șase idei aflate în interrelatie, ce caracterizează gândirea postmodernă, așa cum se aplică ele în psihoterapie:
br /
br /Realitățile sunt construite social.
br /Există mai multe modalități de a descrie și clasifica "realitatea" oricărei situații.
br /Cunoașterea este trăită (experimentată), nu găsită.
br /Cunoașterea se construiește în limbaj.
br /Realitățile sunt organizate și menținute prin povești.
br /Nu există adevăruri esențiale, unice.
br /Terapia narativă pornește de la un set de idei și practici născute în munca lui M. White și D. Epston, iar ideile lui M. White (1986) sunt și ele ancorate în munca lui Gregory Bateson (1972) .
br /
br /Efectul aplicării metaforei narative în terapie este, așa cum declară unii terapeuți, unul de schimbare a direcției de lucru și a poziției de putere și autoritate a terapeutului. În loc de a rezolva probleme, terapeuții devin interesați să colaboreze cu oamenii în decizia acestora de schimbare a vieții. Acest lucru este făcut prin îmbogățirea poveștilor pe care ei și ceilalți le vehiculează despre sine și viața lor. Se pornește de la premisa că există, undeva, o poveste neafectată de problemă, și ea va fi punctată îmbogățită, multistratificată împreună cu terapeutul. În final, apare o nouă identitate cu noi opțiuni de relaționare, și în consecință un nou viitor.
br /
br /Complexitatea acestei munci o depășește pe cea a unei simple metafore terapeutice. Cu atât mai mult cu cât, unele povești sunt generate în anumite contexte, influențate mai mult de un discurs decât de altul. Oamenii nu sunt conștienți de puterea poveștilor lor, asupra lor. Pur și simplu se nasc în ele fără să se observe vreodată, sau să problematizeze pe marginea lor. Povestea devine o matriță în care persoana încercă să se adapteze, în loc să o transforme conform creșterii lui continue. Astfel, povestea devine pe nesimțite singura realitate în care trebuie să…, e nevoie să…, ar fi bine să…, dacă nu…, atunci…, și așa mai departe. Povestea devine constrângătoare și limitativă, iar persoana nu e conștientă de opțiunea ei de a schimba decât atunci când în mod spontan sau cu ajutor, este pusă în poziția martorului.
br /
br /Aici, munca terapeutului este supusă aceluiași discurs social și e important ca el să practice același lucru – să devină martorul propriei viziuni sau perspective și să conștientizeze momentul când vrea să o impună clientului ca lentila prin care să-și privească problema sau pe sine.
br /
br /Vă sugerăm în această săptămână să faceți următorul exercițiu:
br /
br /Ascultați-vă partenerul și cum ați fi cel mai bun prieten al lui – indiferent de ceea ce face sau spune, păstrați-vă cel puțin în interior, această atitudine.
br /Deveniți conștient de fiecare dată când vreți să aveți dreptate într-o discuție cu cineva, ce voce vă spune că aveți dreptate: ce argument aduce ea și de ce discurs social se simte susținută acea voce. Ce autoritate din afară spune că "acela" e adevărul. Fiți observatorul acelei voci și contemplați, fără să judecați, dorința ei ca adevărul său să fie "mai bun" decât adevărul celeilalte părți.