EDUCATIE - Cursuri de formare in psihoterapie pentru medici si psihologi 2017
CURS de Formare Complementara in Consiliere si Psihoterapie Sistemica de Familie si Cuplu acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania
Organizator: Scoala Sistemica de Formare (SSF) Iasi acreditata de CPR (RF -II - IS - 120 din 09.10.2012) din cadrul ICSCC
Unde: Iași, București, Galați, Constanța, Bacău
Inscrieri la telefon: 0741 093 131 sau e-mail: contact@scoalasistemica.ro
Pentru București urmatorul grup in aprilie 2017 - înscrieri deschise
Pentru Iasi urmatorul grup in martie 2017 - înscrieri deschise
Cui se adresează:
Acest curs se adresează absolvenților facultăților de psihologie, medicină, sociologie, psihopedagogie specială, asistentă socială, filosofie, teologie și studenților în an terminal care doresc să devină consilieri/psihoterapeuți și se află în căutarea programului de formare potrivit viziunii personale de vindecare și intervenție.
Ce obții:
Formarea în psihoterapie și consiliere este un demers de 2 ani care angajează multe resurse personale și relaționale. Satisfacția și rezultatele formării se reflectă în muncă practicianului și angajarea lui în împlinirea profesiei de consilier sau terapeut.
Practic, după (aproximativ un an și jumătate), încheierea primei etape a formării (consilier sau terapeut) în supervizare va puteți deschide un cabinet de liberă practică și puteți începe activitatea terapeutică sub îndrumarea supervizorului.
Urmează etapa de supervizare, aproximativ 2 ani, etapă în care se consolidează toate abilitățile și instrumentele primite în formarea teoretică și aplicativă și se extinde indentitatea terapeutului până la nivelul autonom. Se lucrează în grup, într-o atmosferă colaborativă și folosind tehnici interactive, de impact.
Costuri și taxe:
Taxa admitere: 50 lei
Onorariul de formare este de 4,5 euro/oră și se va achita în prima zi de curs. Modulele de formare de 3 zile au 35 de ore.
Pentru admiterea la interviu se va trimite un CV, o scrisoare de intentie și confirmarea plății prin e-mail a taxei de admitere (nr. și data ordinului de plată) in valoare de 50 de ron în contul ICSCC, RO 57 BRDE 240 SV 01918452400, deschis la BRD.
Dosarul final pentru înscriere trebuie trimis prin curierat la secretariat, înaintea începerii cursului la adresa: Iași, Sos. Nicolina, nr. 1, bl. 928B, sc. A, et.1, ap. 1 și cuprinde următoarele:
1) Copie de pe actul de identitate;
2) Copii de pe actele de studii și anexele acestora;
3) Copie de pe certificatul de căsătorie sau de pe hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă de divorț, după caz;
4) Copii de pe documente care atesta absolvirea unor programe formative, stagii, cursuri de specializare și alte forme de perfecționare;
5) Curriculum Vitae (CV) și lista lucrărilor științifice
6) Dovada achitării taxelor necesare acoperirii costurilor atestării profesionale.
Toate copiile sunt nelegalizate.
Structura Curricula de formare complementară in Şcoala de psihoterapie
Aplicaţii, Teorie, Dezvoltare personala si Supervizare
Curs Introductiv
Certificat 70 ore – se efectueaza in cate 2 module a 35 de ore la sfarsit de saptamana
Curs Avansat 1
Certificat 70 ore – 2x35
Curs Avansat 2
Certificat 70 ore – 2x35
Curs Specialist 1
Certificat 70 ore – 2x35
Curs Specialist 2
Certificat 70 ore – 2x35
Curs Specialist 3
Certificat 70 ore –2x35
Dezvoltare personala 150 ore – 5 module
Supervizare 200 ore – 8 module
CURRICULA detaliată a CURSURILOR DE FORMARE in Psihoterapie de familie şi cuplu
Curs Introductiv - teoria sistemelor- concepte
- gândire sistemică - limbaj, concepte, abilităti
- noţiuni introductive de terapie sistemică
- abordarea structuralistă
- abordarea strategică
- abordarea transgeneratională
- abordarea comportamentală
- abordarea experientială
- perspectiva multiaxială asupra normalitătii în familie
Curs Avansat 1 - terapii moderne - teorii, concepte, abilităti
- abordări postmoderniste
- terapii contemporane - teorii, concepte, abilitati
Curs Avansat 2 - Organizarea si structurarea procesului terapeutic
- Evaluare şi intervenţie in următoarele abordări terapeutice:
- structuralistă, strategic㸠MRI, Milano, cognitiv comportamentală, narativă, experientială, transgeneratională, valori si etică în terapia de familie si cuplu
Curs Specialist 1 - Bolile psihosomatice în dinamica sistemului familial
- Sex şi probleme legate de gen
- Terapia cuplului
- Copilul si lucrul cu copiii in terapia de familie
Curs Specialist 2 - Alcoolism, drogodependenţa
- Terapia de familie şi psihiatria
- Terapia sistemică în familii cu persoane cu boli incurabile, invalide
- sau cu handicap
- Adolescenţa şi adolescenţii în terapia de familie şi cuplu
Curs Specialist 3 - Terapia de familie şi cuplu din perspectiva teoriei ataşamentului
- Doliul, pierderea, abandonul
- Divorţul în abordarea sistemică
Durata procesului de formare este de 4 ani. Pentru înscriere la oricare din cursurile sau programele SSF contactaţi secretariatul la numerele de telefon 0742 094 746, sau adresa de mail contact@gammainstitute.ro şi trimiteţi documentele cerute în funcţie de program.
Pentru formare complementară - un dosar de admitere în format electronic ce va contine un CV, o scrisoare de intenţie şi o copie dupa chitanţa ce confirmă plata taxei de înscriere.
Pentru formare continuă – o scrisoare de intenţie pentru înscrierea in baza de date şi dovada plăţii taxei de înscriere
Pentru workshop-uri şi alte evenimente – completarea formularelor de înscriere disponibile şi dovada plăţii taxei de înscriere
Pentru dezvoltare personală – o scrisoare de intenţie pentru inscrierea in baza de date si dovada plătii taxei de înscriere.
Cine suntem?
Suntem prima generatie din Romania de psihoterapeuti de familie si cuplu pregatiti de formatori straini (formatori olandezi si norvegieni). Suntem de fapt, pionierii care implementeaza terapia de familie in Romania din 2005 pana in prezent. Avem o bogata experienta in formare profesionala (mii de ore de formare teoretica si aplicativa, supervizare si dezvoltare personala) experienta didactica academica si preuniversitara si experienta ca practicieni in practica privata –in lucrul cu familiile, cupluri, individual si in grup.
Cursurile au un nivel inalt de profesionalism, sunt sustinute de standarde europene, sunt 80% practice si sunt sustinute de formator Diana Ciubotaru. La finalizarea formarii fiecare terapeut obtine atestatul psihoterapeut/consilier autonom si are un set de instrumente practice, verificate si testate pentru a se lansa in cariera de consilier/ psihoterapeut sistemic.
Cursul introductiv de 70 de ore face parte dintr-o formare complementara standard structurata si organizata conform criteriilor impuse de Colegiului Psihologilor din Romania. Formatorii au o vasta experienta de formare, supervizare si terapie educationala, fiind si practicieni in practica privata, celebrand deja formarea a cel putin patru generatii de consilieri si terapeuti de familie si cuplu.
Contact:
Telefon: 0741 093 13, 0742 094 746 E-mail: contact@scoalasistemica.ro