ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Psihologie Psihologie Iasi

Curios să auzi ”vocea” tinerilor? Vino la D.B.Y. Film Festival in Iași!

Autor: Gamma Institute

Tinerii și adolescenții încearcă să își exprime ideile și percepțiile în cât mai multe moduri, încât să se facă auziți. Tinerii din „Life in a Frame” (serie de workshop-uri derulate de Gamma Institute în cadrul proiectului D.B.Y. - Directed by You(th)) și-au exprimat gândurile prin scurtmetraje. În acest articol vrem să vă prezentăm filmul „Film testimonial”.

 

Tinerii care au luat parte la workshop-urile „Life in a Frame” vorbesc despre vor să transmită mai departe altor tineri care vor să își exprime și ei ideile și percepțiile. Ei au oferit și ce au învățat pentru a aduce schimbări și a oferi curaj tinerilor care au ceva de spus, dar nu știu cum să o facă auzită. Ce învățăm în acest mod de la tineri?

- că viața merită trăită cu bucurie, indiferent care ar fi provocările ei

- că dezvoltarea personală este foarte importantă și ne ajută să ne dezvoltăm abilitățile de comunicare și de gestionare a emoțiilor dificil de exprimat

- că în prezent, ne confruntăm, ca și societate, cu probleme destul de grave sau dificil de gestionat si că, doar ieșind din lupta de putere sau lupta pentru resurse, putem să depășim astfel de momente

 

Dacă vrei să vizionezi filmul testimonial și alte 8 filme interesantede tinerii din România, te invităm să iei parte la festivalul de film de pe 20 aprilie 2024 în Iași, la Universitatea Mihail Kogălniceanu. Pe parcursul festivalului de film, vei experimenta și exerciții care să te ajute să înțelegi ce au tinerii de spus și cum îți poți regiza propriul scenariu de viață.

 
Programare