ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Medicină alternativă și naturistă Medicină alternativă și naturistă Iasi

„Viktoria și povestea ei” sau cum să dai voce tinerilor! Nu rata D.B.Y. Film Festival în Iași by Gamma!

Autor: Gamma Institute

Tinerii și adolescenții încearcă să își exprime ideile și percepțiile în cât mai multe moduri, încât să se facă auziți. Tinerii din „Life in a Frame” (serie de workshop-uri desfășurate de către echipa Gamma Institute în cadrul proiectului european ȚD.B.Y. - Directed by You(th)) și-au exprimat gândurile prin scurtmetraje. În acest articol vrem să vă prezentăm filmul „Viktoria și povestea ei”.

 

Acest film este despre o fată obișnuită, care inițial avea o viață liniștită și dintr-odată colegii ei de clasă încep să se ia de ea fără motiv. Viktoria neștiind ce să mai facă să scape de bulling-ul din partea colegilor ei, aceasta vorbește cu mama ei, care o ajută să înțeleagă mai bine situația. Cu toate acestea și colegii ei realizează că au mers prea departe și vor să îndrepte situația. Ideile principale pe care tinerii au dorit să le scoată în evidență în acest scurtmetraj sunt următoarele:

- bullying-ul este un fenomen care afectează semnificativ adolescenții și tinerii, indiferent cât de mult te-ai detașa sau ai lucra cu propria persoană

- pentru ca acest fenomen să fie oprit, este important să vorbim despre el! În acest film este reflectată importanța discuției cu un adult, atunci când situația depășește nivelul de gestionare de către adolescenți sau copii

- indiferent care este intenția negativă ce se vede în acțiunea de bullying, în spatele agresiunii, întptdeauna stă o suferința mai mare, inclusiv a celui agresiv. 

 

Dacă vrei să vizionezi filmul și alte 9 filme interesantede tinerii din România, te invităm să iei parte la festivalul de film de pe 20 aprilie 2024, la Iași, ce va avea loc la Universitatea Mihail Kogălniceanu. Pe parcursul festivalului de film, vei experimenta și exerciții care să te ajute să înțelegi ce au tinerii de spus și cum îți poți regiza propriul scenariu de viață.

 
Programare