ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Psihologie Psihologie Iasi

Dezvoltare personală pentru tineri prin film-making în proiectul D.B.Y. Nu rata D.B.Y. Film Festival by Gamma în Iași!

Autor: Gamma Institute

Tinerii și adolescenții încearcă să își exprime ideile și percepțiile în cât mai multe moduri, încât să se facă auziți. Tinerii din „Life in a Frame” (serie de workshop-uri desfășurate în cadrul proiectului D.B.Y. - Directed by You(th) in Iași) și-au exprimat gândurile prin scurtmetraje. În acest articol vrem să vă prezentăm filmul „Elfii și oamenii”.

 

Acest film este despre cum din cauza unui eveniment neașteptat, cum ar fi o furtună, oamenii și niște creaturi magice se întâlnesc și intră în conflict. Tinerii căpeteniilor celor 2 triburi se îndrăgostesc de la prima vedere și, deși, inițial deschid o judecată, cei 2 reușesc să aducă oamenii și elfii spre o înțelegere. Oamenii și Elfii încep să se înțeleagă și să conviețuiască împreună. Ideile pe care tinerii au dorit să le reflecte prin intermediul acestui scurtmetraj sunt următoarele:

- ține de fiecare dintre noi să alegem o înțelegere sau un compromis atunci când este în joc izbucnirea unui conflict cu urmări serioase

- în contextul actual, lupta pentru resurse sau lupta dintre națiuni este o temă de actualitate și o problemă reală, cu impact negativ asupra tinerilor și colaborării dintre ei

 

Dacă vrei să vizionezi filmul în 3 părți și alte 7 filme interesantede tinerii din România, te invităm să iei parte la festivalul de film de pe 20 aprilie 2024, ce va avea loc la Universitatea Mihail Kogălniceanu din Iași. Pe parcursul festivalului de film, vei experimenta și exerciții care să te ajute să înțelegi ce au tinerii de spus și cum îți poți regiza propriul scenariu de viață.

 
Programare