White spot-eco morfologica

Buna! sunt insarcinata in 22 de saptamani, azi am facut o ecografie morfologica; mi s-a spus ca bebelusul e bine, doarc ca la inima, in ventriculul stang i-a aparut un punct alb-WHITE SPOT.Nu stiu ce inseamna, la ce se refera termenul, zicea numai ca ar trebui sa arate ca e vreun defect cromozomial daca ar mai aparea macar inca un organ afectat. Sau asa ceva... trebuie sa ma intorc pt inca o eco doar la inima in saptamana 30. Ma puteti lamuri, va rog, ce inseamna acest White Spot?
7 comentarii

buna. "white spot" este un depozit de calciu si indica un defect cromozomial (de exemplu sindrom down). insa acest punct poate sa dispara dupa un timp. rau este daca mai apar astfel de puncte. efectuati analize privind markerii genetici. daca ies negativi, atunci nu exista nici un motiv de ingrijorare.

Va rog, daca se poate sa imi explicati un pic despre markeri genetici! Nici nu stiu daca am scris bine, imi cer scuze, dar nu am mai auzit despre asa ceva. Va rog, lamuriti-ma! Eu nu sunt in tara, si am intrebat daca ar trebui sa fac si alte analize si mi s-a zis ca nu, decat o alta echo in saptamana 30! Si ca alte puncte nu sunt.. Va rog!! Astepüt raspuns!

Un marker genetic este o gena sau secventa ADN cu localizare exacta pe un cromozom care poate fi utilizat in identificarea celulelor, speciilor sau oamenilor. Se poate descrie ca fiind o variatie care poate fi observata. Markerii genetici pot fi utilizati pentru a studia relatia dintre o boala ereditara si cauza ei genetica.

Multumesc! am descoperit si pe google mai multe articole si m-am mai linistit... Oricum, eu nu cred caar trebui sa disper(de ieri plang) pt ca sunt tanara, am 27 de ani, sunt sanatoasa, sotul are 31 de ani, in familiile noastre nu s-a pomenit asa ceva, nu suntem fumatori, nu avem nici un fel de boala ereditara in familie... vreau sa ma linistesc. Am inteles ca aceste puncte luminoasa pot sa dispara pana in trimestrul 3 sau nu... dar bebelusii se pot naste perfect normali.Si ca la SD ar trebui sa iese mai multe masuratori in neregula, lungimea femurului, gatul e mai gros, si mai multe, dar cu siguranta dvs. stiti asta. Va multumesc inca o data!

Vroiam sa va spun, (mai mult pt mamicile care se afla in situatia in care am fost eu, pt ca STIU ce inseamna), ca am facut inca o ecocardiografie in saptamana 30 si punctul alb a disparut!!!! Multumim lui Dumnezeu! Asa ca, nu disperati, nu trebuie neaparat sa insemne ceva, chiar daca acesta nu dispare, daca bebelusul se naste cu el, nu afecteaza inima in vreun fel.

Si acum avem un baietel minunat de un anisor!! Perfect sanatos! Laudam pe Dumnezeu!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0interpretare analize in sarcina
- 3sarcina-copil sanatos
- 5se poate ca fatul sa fi fost malformat din cauza ureaplasmei
- 5ma poate lamuri cineva? sunt garvida in 22 de saptamini
- 8interpretare rezultat analiza TOXOPLASMA
- 6Interpretare rezultate Testul Torch
- 5Analizele in timpul sarcinii. unii mi-au zis ca trebuie sa intrerup sarcina, alti sa repet analizele
- 4doresc citirea analizelor si un diagnostic mai complet!
- 0Analize sarcina sapt 35
- 5examen secretie vaginala in sarcina
- 14Analiza trombofilie in sarcina
- 2Analizele din timpul sarcinii
- 1Analize medicale Gravida URGENT
- 0TPHA si VDRL pozitive in sarcina
- 0Suspecta de Rubeola in sarcina
- 0analiza beta hcg
- 0Buna. aomoxacilina in sarcina
- 0Interpretare analize in sarcina
- 0Buna ziua
Mai multe informații despre: analizele in timpul sarcinii